недеља, 29. септембар 2013.

Allin MakeUp Brush Cleanser



Videla sam nekoliko postova do sada o Allin tečnosti za pranje četkica. Baš sam planirala da je kupim, kada su me kontaktirali iz Allin-a i rekli da će mi poslati jednu bočicu. Baš sam se obradovala. Isprobala sam ga, a sada vam donosim i utiske. Naravno bez obzira što sam ovaj proizvod dobila utisci su i dalje iskreni.


I've seen a few posts so far about  Allin MakeUp Brush Cleanser. I was planning to buy it, when they contacted me from Allin, and said they would send me a bottle. I was really happy. I tried it, and now I'm bringing you my impressions. Of course, even thought I  got this bottle from the manufacturer my impressions are still honest.


Allin MakeUp Brush Cleanser je proizvod koji se od nedavno može naći na policama drogerija. U Lilly-u cena mu je 395 dinara. Bočica je nekako skromna, lepa, plastična, roze boje i ima raspršivač. Sadrži 150ml. Drago mi je što je jedan ovakav proizvod i to po veoma povoljnoj ceni, konačno došao i kod nas. Meni je jako zanimljiv miris ovog čistača. Kao što su i druge blogerke lepo rekle, miriše na  dečije žvake. Takođe se ovaj miris baš zadržava na četkicama, posebno velikim, pa ćete dok se šminkati uživati i u mirisu.


Allin Makeup Brush Cleanser is a product that was recently introduced to the shelves of drugstores. In Lilly its price is 395 RSD. The bottle is somewhat modest, pretty, plastic, pink in colour and has a spray nozzle. It contains 150ml. I'm glad that such a product, and at a very reasonable price,  finally came to us. It has very interesting smell. Just like the other bloggers already said, it smells like children's chewing gum. The smell lingers on the brushes even when they finish drying, particularly the  large ones, so you'll also enjoy the smell while putting on your makeup.


Na poleđini se može videti da je ovo zapravo antibakterijska formula na biljnoj bazi. Na slici iznad možete da pročitate i sastav. Tečnost je retka i žućkasta i jedan pritisak na pumpicu dovoljan je za manje četkice, dok će za velike dva, tri pritiska biti poželjna. Proizvod se vrlo lako koristi, i ima lepo objašnjenje na pakovanju. Na četkicu naprskate tečnost i zatim isperete i ostavite da se četkica osuši.

Utisci su mi vrlo pozitivni. Ja sam ranije prala četkice tečnim sapunom, kupkama i slično tako što ih protrljam od dlan. Iako sa ovim čistačem nema takve pene, kada naprskam četkicu protrljam je o dlan da tečnost prodre do svih dlaka. Zanimljivo mi je koliko je tečnost efikasna, a potrebna je jako mala količina. Već prve sekunde kada četkica dodirne dlan totalno obojena tečnost mi se razlije po ruci i to je to, više uopšte nema boje koja se kasnije ispira iz četkice. Četkicu isperem vodom i to je to. Kod većih četkica malo više protrljam, eventualno ih malo i pokvasim, i onda isto za sekund sva prljavština samo ispadne i onda sledi ispiranje. 

Proces definitivno mnogo kraće traje nego sa sapunom. Takođe kao test oprala sam i četkicu koju koristim za gel ajlajnere, koja je kao bila "čista" i iz nje je takođe iscurela crna tečnost, koju sapun nije uspeo da skine (iako je na prvi pogled izgledala čisto).

A sada i primer. Moju voljenu Blush četkicu koja je već bila prljava, dodatno sam još malo uprljala divnim pigmentovanim Nyx rumenilom, da bi bilo jasnije na slikama, i onda je oprala. Slikala sam istu četkicu na dva mesta u kupatilu i van njega, kako bi se bolje videla, pa evo i slika:


On the back of the packaging you can read that this is actually anti-bacterial herbal-based formula. In the picture above you can read all of the ingredients. Liquid is rare and yellowish and one squeeze of the pump is sufficient for smaller brushes, while for the big ones two, three squeezes will be required. The product is very easy to use, and has a nice explanation on the package. Spray the liquid on the brush and then rinse and allow brush to dry.

My impressions are very positive. I used to clean my brushes with liquid soap, shower gel etc. by rubbing the brushes on my palm. Although with this cleanser there is no big foam when I apply it, I still like to rub the brush against my palm, so the liquid will pass through all the fibers. It's impressive how efficient it is, and it requires a very small amount to work. The first second I touch the brush with my palm completely coloured liquid splashed onto my hand and that's it, there is no more colour to rinse from the brush later. Then I rinse with water and that's it. Larger brushes I rub little bit more, possibly add a little bit of water, and then again in a second all of the dirt just falls out and then it's time for rinsing.

The process is definitely much shorter than with a soap. Also as a test I washed my brush that I use for gel liners, which was "clean" but again back liquid came out of it (although at first glance it looked clean).

And now an example. I took my beloved Blush brush that was already dirty, and made it even dirtier with very pigmented Nyx blush, so it would be more obvious in the photos. I took photos of the same brush in two places in the bathroom and outside, in order for you to see the process better, so here are the pictures:




Šta mi se sviđa kod ovog proizvoda:
- cena,
- pakovanje,
- potrebna je mala količina tečnosti za svaku četkicu,
- jako brzo reaguje i skida nečistoće,
- nije potrebno veliko trljanje,
- divno miriše.

Šta mi se ne sviđa:
- potrebno je za nijansu više vremena i nekoliko prskanja da bi se očistile guste velike četkice, mada da budem iskrena to i nije neka mana, samo treba lepo da prodre do svih dlačica.

Informacije i ocene:

CENA: 395 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
ČIŠĆENJE: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5

Da li ste vi probali ovaj proizvod? Kako vi perete svoje  četkice?


What I like about this product:
- Price,
- Packaging,
- Requires a small amount of liquid for each brush,
- Quickly reacts and removes impurities,
- Requires very little rubbing,
- Smells great.

What I don't like:
- It takes a bit more time and several sprays to cleanse large dense brushes, although to be honest this is not really a flaw, it just needs to reach all of the fibers.

Information and scores:

PRICE: 395 RSD
WHERE TO BUY: Lilly
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
CLEANSING: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

Did you try this product? How do you wash your makeup brushes?

39 коментара:

  1. Čitala sam već nekoliko recenzija i mogu samo ponoviti da mi je žao što toga nema kod nas jer tražim neko povoljno sredstvo za pranje kistova.

    ОдговориИзбриши
  2. Jaoj kako me bombardujete,osecam se lose jer ga jos nisam kupila. Sutra prvom prilikom ! :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Svi ga hvale, a meni je los. Najobicniji tecni sapun mi puno bolje i brze opere cetkice, posebno one vece. Jedino što lepo mirise.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam se malo zabrinula kad sam videla da nema nikakve pene pa miu bilo cudno kako ce da opere, ali kad sam protrljala o dlan sve je spalo brze nego sapun. Ne znam kako. Magija. Ma nije ni sapun los,ja sam bas lepo cetke s njim do sad prala i nista im nije falilo.

      Избриши
  4. Definitivno primamljivo , ja perem s sapunom ali ne bi bilo loše imati ovakvo sredstvo :

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Steta sto nemas gde da ga kupis. Ma nije ni sapun los dok ovo ne dodje i kod vas. :)

      Избриши
  5. Pohvala za pohvalom, a meni postaje sve zanimljivije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam kako ti je. Tako i ja kad citam neke dobre recenzije krecem sve vise da se zanimam za proizvod.

      Избриши
  6. Jako sam zadovoljna njihovim proizvodima, ali ovaj još nisam probala. Prosto je nemoguće zaobići neki toliko hvaljen proizvod :)

    ОдговориИзбриши
  7. Mamis mamissss :) Bas mi je drago da si zadovoljna!

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim da me upravo miris zvaka vuce na kupovinu :D
    Moram da ga kupim, svakako :)

    ОдговориИзбриши
  9. Одговори
    1. I ja sam bas jedva cekala jos od kad sam prvi put videla ovo kod Bamby na blogu.

      Избриши
  10. Kod nas ovo nema a dok ne dodje, ja kistove perem obicnim baby love samponom ili antibakterijskim sapunom, a nekad jos malo predjem po tuferu natopljenom micelarnom, za svaki slucaj :))

    ОдговориИзбриши
  11. Vidi se da je učinkovit :D ja inače svoje kistove perem sa najobičnijim sapunom u kamenu, i nakon svega isprobanog mogu ti reci da mi najbolje operu kistove.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ja jos nisam probala sa tim cvrsim sapunom, nikad ih nemam u kuci, a i lakse mi uvek bilo sa tecnim. Probacu i to.

      Избриши
  12. Jao kako ja zelim da isprobam to cudo, u zadnje vrijeme sam bas dosta pozitivnih recenzija procitala.. .Kod nas u BiH se nazalost nema kupiti :-(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da steta bas. Ali eto valjda ce doci i kod vas, a do tad tu je sapun i slicna dovijanja. Ne bih iskreno nikad dala neke velike pare za nesto za pranje cetkica, kad mogu sapunom lepo da operem.

      Избриши
  13. nemam ništa za pranje kistova,perem ih s vodom i sapunom. sad si me baš zainteresirala za ovo,moram vidjeti ima li toga kod nas :)

    ОдговориИзбриши
  14. ja sam prezadovoljna ovim cistacem, i od mene uskoro ide recenzija :) toliko ga obozavam da ga spremam i drugarici za Split, tako da Allin ide internacionalno :D

    ОдговориИзбриши
  15. Bude li u skorije vrijeme nanio put u Srbiju, mislim da ću isprazniti Lily. Svakako ide na WL.

    ОдговориИзбриши