четвртак, 10. март 2016.

Kupovina četkica preko AliExpress-a


Pre par meseci rešila sam da naručim četkice sa AliExpressa. Na ovom sajtu mogu se naći veoma jeftine stvari, kao i kopije mnogo skupljih brendova. Iskreno jako volim ovaj sajt, i ako znate kako da kupujete možete zaista odlično da prođete, bilo da kupujete četkice za šminkanje, odeću ili stvari za kuću. Do popularnosti ovog sajta došlo je mahom zbog velikog broja prodavaca koji robu šalju uz vrlo malu ili potpuno besplatnu poštarinu, što nije tako česta pojava na drugim popularnim sajtovima za kupovinu. 


A few months ago I decided to order some makeup brushes from AlliExpress. Here you can find very cheap items, as well as copies of the more expensive brands. Honestly, I really like this site, and if you know how to make a purchase you can really find great deals, no matter what you're buying, makeup brushes, clothes or stuff for your home. The popularity of the web site has been large mainly due to the vast number of vendors who send their goods with small or totally free shipping, which is not so common on other popular shopping web sites.


Šta god da kupujete, moj vam je savet da kupujete stvari koji je kupio veći broj ljudi, a posebno su bitni komentari kupaca koji se nalaze ispod svakog predmeta koji se prodaje. Tu možete da vidite koliko brzo pošiljkama obično treba da stignu, da li je konkretan prodavac korektan i da li je sa njim lako komunicirati, da li je poslao naručenu robu i da li je ona bila oštćena ili ne. Naravno u slučaju da vam narudžbina ne stigne, stigne oštećena ili pogrešna roba, postoji period u kom možete da se žalite i dobićete novac nazad. Veoma bitno je što kupci u komentarima često kače i slike proizvoda koji im je stigao, pa na tim slikama možete videti kako proizvod zaista izgleda i kakav mu je kvalitet.  


Whatever you buy, my advice to you is to buy items that a lot of people has bought. Especially relevant are comments of customers which are located below each object being sold. Here you can see how fast shipments arrives, whether a particular vendor is good and easy to communicate with, did he send the right item and whether it arrived damaged or not. Of course, in case your order doesn't arrive, arrives damaged, or its a wrong item, you have some time to complain and get your money back. Very important is that customers often share images of products that arrived, so in these pictures you can see how the product actually looks like and what is its quality.


Ja sam sa AliExpressa naručivala svašta, a neke pošiljke iz Kine su stizale i za manje od dve nedelje. Često ćete ipak morati da čekate malo duže, možda i do mesec ili dva. Zvezde ovog posta su pak dve četkice za šminkanje. Jedna je kopija Tarte četkice za konturiranje, a druga čuvene MAC četkice za podlogu u obliku četkice za zube.


I ordered a lot of things from AliExpress, and some shipments from China came in less than two weeks. Often, you'll still have to wait a little longer, perhaps up to a month or two. The stars of this post are two makeup brushes. One is a copy of Tarte contouring brush, and the other is a copy of a famous MAC foundation brush that looks like a toothbrush.


Tarte četkica za konturiranje je bar kod mene izazvala ljubav na prvi pogled, a moram reći i dodir. Vrlo je velika, ima ogromnu pljosnatu dršku od bambusa. Dlačice su dvobojne i srednje gustina. Po mekoći u gustini zapravo najviše podseća na Real Tecniques Expert Face Brush, ali je više nego duplo šira. Dolazi upakovana u gumenu kesicu.


Tarte contouring brush was love at first sight, but also at first touch. It is very large, has a huge flat bamboo handle. The hairs are two-coloured and have medium density. When it comes to softness and density it actually resembles the Real Tecniques Expert Face Brush the most, but it is more than twice as wide. It comes with a rubber bag.


Ova četkica nije dobra za nanošenje tamnijih nijansi za konturiranje (zbog svoje širine), ali je idealna za njihovo razmazivanje i blendanje. Takođe odlična je i za hajlajtere i rumenilo. Savršene je debljine, mekoće i gustine. Odlično se snalazi i sa manje i sa više pigmentovanim rumenilima. Ja je jednako koristim u sve gore navedene svrhe i obožavam je! Jedna je od četkica koje koristim svakodnevno. Kvalitet kopije je odličan. Ni jedna dlačica nije ispala ni nakon pranja. Sve je čvrsto i lepo zalepljeno, a dlačice su beskrajno meke i prijatne, Cena ove četkice bila je 5.45 $.


This is not a good brush to apply darker shades for contouring, but it's ideal for blending and smudging. Also it is excellent for highlighters and blushes. It has perfect thickness, softness and density. It handles more and less pigmented blushes the same. I use it in all of the above mentioned purposes and I love it! One of the brushes that I use on a daily basis. The quality is excellent. None of the hairs have fallen out even after washing. Everything is nice and tightly put together, the hairs are infinitely soft and pleasant. The price of the brush was brush 5.45 $.


MAC četkica u obliku četkice za zube je sada već veoma poznat i zanimljiv pokušaj MAC-a da uvede novine u način na koji se šminkamo. Kinezi su naravno i ovo iskopirali, pa je na AliExpress-u moguće kupiti mnogo raznih veličina ovih četkica, i to odvojeno ili u setovima. Ja sam kupila četkicu koja bi trebalo da je namenjena nanošenju podloge na lice.


MAC Brush in the form of a toothbrush is now a very famous and interesting MAC-a attempt to introduce innovations in the way the put on makeup. The Chinese copied it of course, so AliExpress offers many different sizes of these brushes, separately or in sets. I bought a toothbrush brush that should be intended for applying foundation to the face.



Srednje je veličine i veoma gusta. Dlačice su prilično tvrde, ali ni nakoji način neprijatne. Zbog gustine, čini mi se, četkica upija minimalnu količinu proizvoda što mi se jako sviđa. Iako se četkica drži drugačije od klasičnih nije problem sa njom razmazati puder. S ovom četkicom nekako razmazujem puder kao da ga razmazujem po nekom papiru ravnim potezima, dok klasičnim četkicama pravim više kružne pokrete. Iako treba malo da se naviknete na drugačije držanje četkice i njenu tvrdoću, nanošenje podloge sa njom je zabavno i lako. Puder nanosi u tankom sloju i on na koži izgleda lepo.


Medium-sized and very dense. The hairs are quite stiff, but in no way unpleasant. It seems to me that because of the density brush absorbs minimum quantity of foundation, which I really like. Although holding the brush is different from classic ones it is no problem to apply the foundation. With this brush I apply foundation using straight movements, like I was applying it to some paper, while with conventional brushes I mostly use circular motions. Although it takes a little to get used to a different grasp of the brush and its hardness, application with it is fun and easy. Foundation is applied in a thin layer and looks nice on the skin.




Četkica ima samo jednu manu, barem ova kineska kopija. Drška četkice je vrlo tanka, i osećam kako je pri korišćenju pod naponom ako se četkica više pritiska, pa treba paziti da ne pukne. Neki komentari na sajtu kažu da je drška pucala i u toku slanja. Ja sam je naručila zato zajedno sa Tarte četkicom, pa ju je ona štitila od uvijanja i pucanja. Cena četkice je bila 3.89 $.


The brush has only one flaw, at least this Chinese copy. The handle of the brush is very thin, and I feel it bending a bit if I use more pressure during application, so be careful not to break it. Some comments on the web site say that the handle broke during shipment. Therefore I ordered it together with Tarte brush, so it protected it from twisting and cracking. The price of the brush was 3.89 $.








Sa obe četkice sam prezadovoljna. Imaju dobar izgled, kvalitet, brzina dostave je dobra, a i cena. Da li imate neku od ove dve četkice? Da li naručujete sa Ali Expressa? Ja sam se baš navukla! Evo danas mi je baš stigla jakna, koja je zaista super izrade, ništa joj ne fali. Linkovi sa kojih sam kupila ;etike su: Tarte, MAC.


I am very satisfied with both brushes. They look good, have good quality, delivery is fast and their price is low. Do you have any of these two brushes? Do you order from Ali Express? I am really hooked! A jacket I ordered arrived today and it really looks great, there's nothing wrong with it. Links which I used to buy these brushes are: Tarte, MAC.



Informacije i ocene
CenaTarte: 5.45 $MAC: 3.89 $
Gde kupitiAliExpress, eBay
TipoviMnogo
Da li bih ih ponovo kupilaDa!
Izgled4/5
Cena5/5
Kvalitet4/5
Nanošenje5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- cena
- ogroman izbor četkica

- odlične dlačice
- ne ispadaju pri pranju
- lepo izgledaju
- besplatna dostava
- MAC kopija ima malo slabiju
  tanku plastičnu dršku


Information and scores
PriceTarte: 5.45 $
MAC: 3.89 $
Where to buyAliExpress, eBay
TypesA lot
Would I buy them againYes!
Appearance4/5
Price5/5
Quality4/5
Application5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- price
- huge choice of brushes
- great hairs
- no falling out during washing
- nice looking
- free shipping
- MAC copy has a bit weaker
  thin plastic handle

15 коментара:

  1. Odlicno izgledaju obe. Mene posebno zanima ova za nanosenje tecnog pudera. :) Moracu je nekad naruciti. Ja imam set cetkica za oci od ponijeve dlake i to su mi najkvalitetnije cetkice koje imam. Zaista su savrsene. Cala i Blush su smesne u poredjenju sa njima. Ja sam bas dugo cekala na posiljku. Skoro dva meseca. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A cek te cetkice si narucila sa AliExpressa? Moram da ih pronadjem. Ja sam za sad imala srece sa Alijem. Nisam nikad ekala duze od mesec dana.

      Избриши
    2. Da. :) To su ove- http://www.aliexpress.com/store/product/2014-New-7PCS-Make-up-Brushes-Eye-brushes-set-eyeliner-eye-shading-Blending-Pencil-Brush-Makeup/816188_2033790342.html

      Избриши
    3. Htela sam narucit četkice al neznam kako

      Избриши
  2. Sjajno. I ja volim aliexpress ali dugo nisam nista narucivala. Moracu uskoro. Da li si tamo pronasla neku dobru cetkicu za tecni puder?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni se svidjaju one neke okrugle ravno isecene, ali nakoso. Mada, nisam ni jednu jos narucila. Ovu MAC sam uzela iz radoznalosti, ali posto imam jos par dobrih za tecni puder, nisam htela da preterujem :)

      Избриши
  3. Mnogo toga sam narucivala preko tog sajta, i zaista mi je sve stizalo ispravno i uredno zapakovano. Uglavnom sam cekala 10 - 25 dana na paket. Nikakvih problema u komunikaciji sa prodavcima nisam imala. Veci problem mi je bio paket poslat od Sleek makeup - a, nego sa Aliexpress - a ili sa sajta Asos.
    Narucivala sam nakit, futroimalai punjace za telefon, plisane igrackice, novcanik Borgasets,...
    Dragana Gajic

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam kupila i jaknu koja mi je stigla juce i prezadovoljna sam. Jeste i ja sam imala problema sa Sleek-om. Dva puta mi paket nije uopste stigao, mada ne krivim njih za to. Oni su sigurno to poslali. A i refundiraju pare ili posalju ponovo ako ne stigne.

      Избриши
  4. Volim ovakve postove jer sam stalno u potrazi za jeftinim i kvalitetnim kistovima za amatersko šminkanje

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam vec kupovala cetkice za sminkanje na Aliju (neke na komad, neke u kompletu) i vecinom sam jako zadovoljna i pozitivno iznenadjena - a kupovala sam po sopstvenom nahodjenju, sta sam dobila utisak da valja, da ce se isplatiti ili da ce mi 100% zatrebati i nisam pogresila ni za jednu. Ne mogu sebi da prisutim da kupujem brendirane cetkice, pa ne mogu da napravim poredjenje u kvalitetu, ali kako sam prezadovoljna ovima no-name, preporucivala sam ih dalje i svi koji su ih pazarili se nisu pokajali.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ja nesto i nemam zelju da dajem ogromne pare za skupe brendove. Posebno za cetkice...

      Избриши
  6. Odlične su.. morat ću konačno nešto naručiti

    ОдговориИзбриши