субота, 14. новембар 2015.

Rimmel Stay Matte Pressed Powder - 004 Sandstorm


Došao je red da pišem o puderu koji je veoma dugo bio na mojoj wish listi, ali nije dolazio na red da se kupi i isproba. Strpljivo je čekao na red i dočekao - Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder. Ovaj puder je veoma hvaljen u blogosferi i možda je i jedan od omiljenih pudera za matiranje drogerijskog ranga. Košta oko 650 dinara i pakovanje ima 14g. Pakovanje je od srednje čvrste plastike, pa treba paziti sa poklopcem da se ne polomi. Takođe nema ni aplikator niti ogledalce, međutim ovo po meni i nisu mane jer uglavnom i ne koristim ove dodatke.


It is time to write about the powder, which has long been on my wish list, but which I didn't buy for a long time. It waited patiently and now it is its turn - Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder. This powder is highly praised on many beauty blogs and it is perhaps one of the favorite mattefying drugstore powders. It costs around 650 RSD and packaging has 14g. The packaging is of medium hard plastic, so be careful not to brake it. Also there is no applicator or mirror, but this is not such a bad thing for me, mainly because I usually don't use these applicators from the packaging.


Puder dolazi u 6 nijansi (mada mislim da kod nas ima samo 4), koje su sve poprilično svetle. Postoji i nijansa Transtaprent, koja je prosto po meni najsvetlija nijansa. Moja je 004 Sandstorm, mada moram priznati da se nijanse blago razlikuju i sve su poprilično svetle, pa ne morate previše da brinete oko nijansi. Takođe što se boje tiče prekrivanje je vrlo slabo, tako da i to ide u prilog lakom odabiru nijanse. Proizvod miriše veoma puderasto, mada meni taj miris ne smeta i prilično ga volim. Lako se kupi i najmekšom četkom, ali se ne kruni, niti se olako može uzeti previše proozvoda, pa da lice izgleda brašnjavo.


Powder comes in 6 shades (although I think that there are only 4 available here), which are all quite light. There is also a Transtaprent shade, which is simply the lightest shade from all. Mine is 004 Sandstorm, although I must admit that shades differ only slightly and all are quite light, so you do not have to worry about chosing the right shade. Also when it comes to choosing shade you should know that the coverage is very low, so this also works in favor of choosing the shade easily. The product smells very powdery, but that isn't a problem for me since I like this type of scents. It is easy to pick up even with the softest brush, but it does not crumble, nor can you take too much product, so your face wan't look floury.


Dakle, prekrivanje je slabo, ali puder ipak blago izjednači ten i ne izgleda skoro uopšte brašnjavo na licu, možda tek ako baš preterate. Matiranje je tu ipak najbitnija osobina. Pa kako se ovaj puder pokazao u toj sferi? Moram priznati odlično. Jako lepo matira i ne da puderu ispod da sklizne sa lica. Međutim i sa ovim puderom, popravljanje i ponovno matiranje u toku dana, potrebno je bar još jednom ili dva puta.


So, coverage is low, but it still slightly evens out the complexion without looking floury, maybe only if you put a lot of it. Mattification is still the most important characteristic. So how does this powder mattify? I must admit great. It gives a very nice matte look and holds foundation in place. However, even with this powder, reapplication once or twice a day is necessary to maintain matte appearance.


Nerviralo me je što u većini drogerija nije bilo testera, pa sam sto godina razmišljala pre nego što sam donela odluku koju nijansu da uzmem. Zato vam i napominjem da nijanse kod ovog pudera i nisu toliko pipava stvar i da verovatno nećete promašiti koju god da kupite. Ako nemate porculanski ten i najtamnije nijanse će vam odgovarati. Pogledajte na ruci kako izgleda ovaj puder. Doduše pokušala sam da ga stavim što je više moguće kako biste uopšte videli neke naznake boje. Prilično je svetao zar ne?


It annoyed me that in most drugstores there were no testers, so I needed a lot of time to choose my shade. That's why I want to emphasize that these shades are not that different and you probably won't make a mistake whatever you buy. If you don't have a porcelain complexion even the darkest shades will suit you. Look at my shade on the photo below. I tried to put as much as possible so you can see the colour. It's pretty light, right?


Da li ste i vi ljubitelj ovog pudera kao i većina devojaka? Koji je vaš omiljeni puder za matiranje? Imate li neku preporuku?

Informacije i ocene
Cenaoko 650 RSD
Gde kupitiLilly, DM, Mauricijus
Nijanse6
Da li bih ih ponovo kupilaDa
Pakovanje3/5
Cena4/5
Nanošenje5/5
Matiranje5/5
Izgled na koži4/5
Ukupna ocena4/5
ZaProtiv
- cena
- odlično matija

- ne izgleda brašnjavo
- sve nijanse su svetle
- veoma slabo izjednačavanje tena
- pakovanje   


Are you also a fan of this powder, as well as most of the girls? What is your favorite mattifying powder? Do you have any recommendations?

Information and scores
Pricearound 650 RSD
Where to buyLilly, DM, Mauricijus
Types6
Would I buy them againYes
Packaging3/5
Price4/5
Application5/5
Mattification5/5
Look on the skin4/5
Overall Score4/5
ProsCons
- price
- good mattification
- doesn't look floury
- all of the shades are light
- very small evening out of the complexion
- packaging

14 коментара:

  1. Ovo je jedan od retkih kamenih pudera koje sam koristila iako imam podosta masno lice. Moj glavni problem sa vecinom je bio sto kada stavim korektor i tecni puder pa to setujem kamenim izgleda kao da imam 10 slojeva sminke na licu, ali to jedino sa ovim nije bio slucaj. Samo eto pakovanje da je malo cvrsca plastika posto mi se lomio ali odlican kvalitet za cenu :)

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga pazim al posto ga nosim sa sobom svaki dan ocekujem da cu slomiti poklopac. Ali sta da se radi :D Kad se slomi ostace u kuci. Jeste istina da ne izgleda lice brasnjavo s njim, malo se pokupi cetkicom i nekako je sitno mleven,

      Избриши
  2. I kod mene već dugoooo stoji na listi ali nikako da dođe na red xD

    ОдговориИзбриши
  3. Moja ga koža ne voli... iako sam suha sa njim se prosijam za neka 3-4 sata... :(((( dok mi Essence all about matt drži lice mat 6-7 sati u cugu i još je i jeftiniji... xDDD :D

    ОдговориИзбриши
  4. Znam da je jako hvaljen i ne sumnjam da je tako bez razloga ali ja nikako ne volim pudere u kamenu, imam jedan Catrice prime and fine i mislim da će mi trajati sto godina. Kad god nanesem puder u kamenu preko tečnog imam osjećaj da sam stavila 5kg šminke na lice i koža me zateže, skroz su mi neugodni :/ :D Ne patim za matiranim tenom i nemam tooliko problema sa prosijavanjem pa mi je to sreća inače bih crkla da ih moram svaki dan koristiti :P Uh raspisa se ja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha. Ma pazi i meni je tako s nekim puderima. Npr onaj max factor creme puff mi je takav. Al mnogi nisu. Ovaj je jos nekako tvrdji pa se manje pokupi cetkom. Al ja to bas u tankom sloju nanosim.

      Избриши
  5. Meni se jako dopada ovaj puder i citala sam samo pozitivne kirtike o njemu, tako da cu ga kupiti..:) Uvek imam nesto prece a tako dugo mi je na wish listi :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj puder mi ubedljivo najbolje matira kozu ( i to bez tezine na licu ) od svih koje sam probala dosad, a probala sam razne, najvece razocarenje mi je malopre pomenuti MF Creme Puff, em zacementira lice em je toliko taman da je to uzas jedan, a nijansa je Translucent O.o. Od Rimmela sam pored Transparent nijanse imala i Peach Glow, ali ovaj prvi je najbolji za mene. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam svetla pa mi ovaj Rimmel izgleda kao da mogu bas sve nijanse sa nosim. Mada bih uzela i tamniju od ove. I ovo mi nekako svetlo.

      Избриши
  7. Većinom kupujem mat podloge,pa puder u kamenu i ne koristim,ali zimi mi budu suhi obrazi pa koristim podloge koje nisu matt pa bih trebala i puder u kamenu koristiti zbog ostalih masnih dijelova na licu.
    Ovaj nisam koristila,ali mi je na wishlisti,sve ga djevojek hvale :D

    ОдговориИзбриши