понедељак, 2. новембар 2015.

Avon Calming Effects Mattifying Foundation - Cream


Avon Calming Effects je linija pudera koja postoji već duže vreme, a pre nekoliko meseci uvedeni su i novi matirajući pudeti u ovu liniju. Ja sam odmah kupila jedan od pudera, međutim tek sada stižem o njemu i da pišem. Puder dolazi u kartonskoj kutijici, a unutra je staklena bočica sa pumpicom. Bočica ima 30ml i puna cena pudera je 930 dinara, iako su naravno cene često snižene (npr. trenutno je 499 dinara). Matirajući puder dolazi u 5 nijansi, a moja je Cream, koja je jedna od tamnijih nijansi. Mada generalno Avon nema mnogo tamne nijanse.


Avon Calming Effects is a line of foundations which is present for a long time, but a few months ago Avon introduced a new mattifying foundation to this line. I immediately bought one, but I just found time to write about it. Foundation comes in a cardboard box, and inside is a glass bottle with a pump. The bottle has 30ml and the full price is 930 RSDs, although of course the prices are often reduced (eg. currently it is 499 RSD). Mattifying foundation comes in 5 shades, and mine is Cream, which is one of the darker shades. Although generally Avon doesn't have very dark shades.


Prva zamerka koju imam je vezana za pumpicu. Nije losa mada malo deluje klimavo. Pritiskom na pumpicu izlazi premalo pudera, za celo lice ako puder nanosim vrlo lagano treba mi 3 do 4 pritiska pumpice. Formula je srednje gustine i puder je kremast. Zato najviše volim da ga nanosim prstima, mada dobro se slaže i sa sunđerčićima i četkicama. Prekrivanje je srednje, ali se može nadograditi na malo jače. Dakle ujednačiće vam ten i prekriti blaže crvenilo, ali veće nepravilnosti i bubuljice baš i neće.


The first bad thing I have to say is about the pump. It is not that bad though it seems a bit shaky. Pressing the pump extracts too little powder. If I apply it to the whole face in a light way I need 3 to 4 pumps. The formula is medium density and the foundation is creamy. That's why I prefer to apply it with my fingers, but it goes well with sponges and brushes, too. Coverage is medium, but it can be built up to a bit stronger. So it will even out the complexion and cover the milder redness, but major irregularities and pimples it won't.


Ne suši se prebrzo, pa se lako razmazuje, a kada se nanese za oko minut se skroz osuši i prestane da se sjaji. Nakon nanošenja lice nije baš potpuno mat, blago se ipak presijava, pa ja volim da ga setujem i kamenim puderom. Ako se nosi sam lice mi je mat nekoliko sati, ali ako ga setuje kamenim puderom, onda sam mat skoro ceo dan. Recimo da tek posle jedno 7, 8 sati pa i više, posegnem za papirićima za odmašćivanje. Ne mogu da kažem da me je puder oborio s nogu, ali definitivno produžava mat izgled lica za nekoliko sati.


It doesn't dry too quickly and is easy to apply, and when it is applied in about one minute it is completely dry and stops being shiny. After applying it the face is not completely matte, it is is still slightly shiny, so I like setting it with a powder. If I'm wearing it by it self, I am matte a few hours, but if I set it, I am matte the most of the day. Let's say that after a 7, 8 hours or more, I need to reach for mattifying paper. I cannot say that I was blown away by this foundation, but it definitely prolongs the matte appearance of the face for a few hours.


Nijansa Cream je srednje tamna, sa toplim žućkastim tonovima. Avon ima dobru podelu nijansi na one koje su žućkaste kao ova moja, i one koje idu malo više na rozikasto breskvasto. Mada ne bih rekla da te nijanse odgovaraju hladnijem podtonu. Puder dolazi i u vrlo svetloj Nude nijansi, međutim ne postoje baš tamne nijanse. Evo ga sastav:


Shade Cream is a medium dark one, with warm yellow undertones. Avon has a good choice of shades from those that are yellow as this one I bought, and those that are a little more pinkish and peachy. Although I wouldn't say that these shades are good for cooler undertone. Foundation line also has a very bright shade Nude, but it doesn't have truly dark shades. Here it is composition:


Inače mi puder nije izazvao nikakve probleme na koži, ne oksidira i ne menja boju, niti klizi sa lica, kada se nakupi više sebuma. Ne može da izdrži baš ceo dan, poprilično se skine ako vam radni dan traje više od 12 sati kao meni. Lepo i ujednačeno se briše, tako da ne pravi nikakve probleme. Evo ih i swatch-evi za kraj:


Foundation hasn't caused any problems to my skin, doesn't oxidise and does not change the colour or slide off the face, when there is a lot of sebum. It cannot stay on all day, but it gets erased a bit, especially if your work day lasts more than 12 hours as does mine. But it is nicely and evenly erased, so it isn't problematic.  Here are swatches for the end:


Da li ste probali ovaj puder i kakvi su vaši utisci? Ja sam prilično zadovoljna puderom, mada ne mogu da kažem da me je na bilo koji način oduševio. Ali je svakako pristojan i dobar puder za male pare.

Informacije i ocene
Cena930 RSD
Gde kupitiAvon
Nijanse5
Da li bih ga ponovo kupilaDa
Pakovanje4/5
Cena4/5
Nanošenje5/5
Prekrivanje4/5
Trajnost4/5
Matiranje4/5
Ukupna ocena4/5
ZaProtiv
- lako nanošenje
- matira
- ne oksidira
- ne klizi sa lica
- često smanjena cena
- pumpica izbacuje premalo pudera


Have you tried this foundation and what are your impressions? I am quite pleased with it, although I cannot say that I was blown away in any way. But it's certainly a decent and good budget foundation.

Information and scores
Price930 RSD
Where to buyAvon
Types5
Would I buy it againYes
Packaging4/5
Price4/5
Application5/5
Coverage4/5
Durability4/5
Mattification4/5
Overall Score4/5
ProsCons
- easy application
- mattifies
- doesn't oxidise
- no slipping from the face
- often has a reduced price
- pump extracts too little product

15 коментара:

  1. Imam originalan calming effects puder i stvarno pumpica izbacuje minimalnu dozu! A ja stvarno koristim malo pudera, pola do jedne regularne pumpice.

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Jeste jeste nije los. Mada nije to neki spektakularan efekat. Ali solidno se drzi.

      Избриши
  3. Super bi bilo vidjeti ga na licu, ovako ne znam ništa o njemu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nekako na slikama nikad ne bude dovoljno vidljivo pa batalim te slike. Nista nije ko uzivo. Probacu da ga slikam.

      Избриши
  4. Djeluje mi ok za svaki dan, ali po meni su potpuno nepotpune recenzije pudera bez prikaza na licu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probacu da ubacujem i takve slike. Problem je uloviti dobru sliku na licu, uglavnom se na slikama efekat ne vidi skoro ni malo. :/

      Избриши
    2. Zato uvek slikam razmazano na ruci. Ali vidis da se ni to ne vidi na nekom zadovoljavajucem nivou. Tesko je to uloviti. :/

      Избриши
  5. Imala sam ovaj puder u nijansi Ivory Pink (sad je vise nema u ponudi) i bas mi je dobar bio, mojoj mesovito/masnoj kozi je bas legao. Naravno, puder u kamenu se podrazumeva, bez njega nikad. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da vidis sad nema te nijanse. A nisam ni ja jos nasla nesto sto mogu da nosim bez pudera u kamenu. Ali ko zna mozda se i to desi :D

      Избриши
  6. Probala sam ga i solidan je :) kao bb krema je vise ali matira, sto je najvaznije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa tako nekako. Mada probala sam BB kreme koje baaaas malo prekrivaju, ovaj puder je ipak malo jaci.

      Избриши
  7. Imala sam ovaj puder i proslijedila ga prijateljici. Pojedini dijelovi lica su mi suhi te je nakon nekog vremena te dijelove znao vrlo naglasiti. Definitivno je za osobe sa masnijom kožom i one bez većih nepravilnosti zbog svoje srednje lagane prekrivnosti. Sve u svemu OK puder za osobe masnije kože :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ja srecom bas nemam suve delove pa nisam imala problem ko ti. Hvala za info :)

      Избриши