субота, 2. мај 2015.

Insight Damaged Hair Restructurizing Shampoo & Conditioner


Nastavljam seriju postova o proizvodima za kosu. Proizvodi koje vam danas pokazujem su već dugo samnom. Ne znam kako nisu ranije stigli na red da i o njima pišem pošto ih mnogo volim, ali nema veze. Reč je o Insight šamponu i balzamu namenjenim oštećenoj kosi. Insight je brend iz Italije koji proizvodi kozmetiku za kosu sa odličnim sastavom i po povoljnim cenama.


I'm gonna continue a series of posts about hair products. Products that I'm writing about today are with me for a long time. I do not know why didn't I write about them sooner, because I love them a lot. They are Insight shampoo and conditioner for damaged hair. Insight is a brand from Italy, which produces hair care with excellent composition and at affordable prices.


Insight ima linije proizvoda za kosu za sve moguće tipove i potrebe različitih vrsta kose, a ja sam odabrala liniju za oštećenu kosu. Kosa mi nije mnogo oštećena ali zbog farbanja nije baš u najboljem stanju pa želim da je negujem najbolje što mogu. Ova linija sadrži ekstrakt organskih pšeničnih klica, puter maslina, ulje argana, ulje pirinčanih mekinja i fitokomplekse. Takođe što je jako bitno njihovi proizvodi ne sadrže SLS, mineralna ulja, parabene, silikone, veštačke boje i mirise koji mogu biti alergeni.


Insight has a line of hair products for all possible hair types and needs, but I chose the line for damaged hair. My hair is not damaged a lot, but because I colour it, it is not in the best shape possible, so I want to nourish it the best that I can. This line contains extracts of organic wheat germs, olive butter, argan oil, rice bran oil and phytocomplexes. Also it is very important that their products do not contain SLS, mineral oils, parabens, silicones, artificial colours and fragrances that can be allergens.


Insight proizvodi su po meni odličan izbor baš zbog svog sastava, ali ono što je takođe veoma bitno je i da su jeftini. Ja sam kupila najveće pakovanje šampona i balzama od po 1000ml. Cena šampona je 590 dinara, a balzama 620 dinara. Cene su zaista smešne za ovu količinu, a proizvodi će vam garantovano trajati između pola godine do godinu dana.


Insight products are a great choice for me because of their composition, but what is also very important is that they are cheap. I bought the largest packagings of shampoo and conditioner which have 1000ml. Price of the shampoo is 590 RSD and of conditioner 620 RSD. The prices are really ridiculous for this large amount, and the products will last you between six months to a year, guaranteed.



Dizajn pakovanja je po meni odličan. Boce su plastične ali bojom i izgledom podsećaju na stare apotekarske bočice. Boce imaju pumpice koje su kvalitetne i dobro doziraju proizvod. Za jedno šamponiranje ja koristim 3 stiska pumpice pošto imam dugu kosu. Kod balzama koji je gušći prilikom stiska pumpice malo manja količina izađe, tako da moram više puta da pritiskam.


The packaging design is great in my opinion. The bottles are plastic, but their colour and appearance is reminiscent of the old pharmacy bottles. The bottles have a pump that are high quality and good for dosing. I use 3 pumps for one shampooing because I have long hair. Conditioner is denser so you get less product with one pump press, so you'll need to press it a few more times for one use.


1. Insight Damaged Hair Restructurizing Conditioner


Od balzama ja zahtevam da mi kosu omekša i olakša rasčešljavanje kako se kosa ne bi dodatno uništavala. Takođe očekujem i blagu negu, ali ništa spektakularno. Za jače efekte koristim maske za kosu ili kokosovo ulje. Ovaj balzam jako lepo omekša kosu i odlično ispunjava sve uslove za dobar balzam. Čak mi se čini i da lepo hrani kosu i neguje je. Evo ga ceo sastav:


What I look for in a conditioner is that it makes my hair soft and combing easy, so my hair isn't destroyed any further. I also expect a mild care, but nothing spectacular. For a stronger effect, I use hair masks or coconut oil. This conditioner softens the hair very nicely and meets all the requirements for a good conditioner. It even seems to me that in nourishes the hair well. Here it is the whole composition:


Miris balzama je prijatan, ali kako je vrlo blag u kosi ne ostavlja nikakav poseban miris, pa ako volite da vam kosa bude mirišljava nakon pranja, to od ovog proizvoda nećete dobiti. Srednje je gustine i bele boje.


The smell of conditioner is pleasant, but since it is very mild it doesn't stay in the hair, so if you like your hair smelling nicely this product won't give this to you. It is medium density and white.



2. Insight Damaged Hair Restructurizing Shampoo



Šampon odlično peni iako ne sadrži SLS što je za mene jako bitna osobina šampona. Blag je i nežan, pa ne isušuje ni kosu ni kožu glave a zaista dobro opere kosu. Ja kosu šamponiram dva puta. Evo da i sastav:


Shampoo makes a nice foam even though it doesn't contain SLS, which is a very important feature of a shampoo in my opinion. It is mild and does'n dry out hair or scalp, and it cleanses very well. I shampoo my hair twice each time I wash it. Here's the composition:


Šampon nema skoro nikakav miris i providan je. Srednje je gustine i nije previše redak. Definitivno ispunjava sve što od šampona tražim, a prethodna boca trajala mi je preko 8 meseci. Odmah sam ga kupila ponovo kada je prva boca potrošena. Za jedno pola godine kada potrošim i ovu probaću neku drugu Insight liniju proizvoda.


The shampoo has almost no scent and it is transparent. Medium density and not too rare. It definitely fulfills everything I ask in a shampoo, and the previous bottle lasted me over 8 months. I bought it again right away, when the first bottle was consumed. For half a year when I spend this one I'll try another Insight product line.


Ja sam prezadovoljna ovim proizvodima i moram da probam i masku iz ove linije. Kakvi su vaši utisci o Insight proizvodima? Da li je neko probao neku drugu liniju Insight proizvoda?

Informacije i ocene
Cenašampon: 590 RSDbalzam: 620 RSD
(za 1000ml)
Gde kupitiAlexanar Cosmetics
Vrste8
Da li bih ih ponovo kupilaDa!
Pakovanje5/5
Cena5/5
Nega i čišćenje5/5
Izgled kose5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Cena- Dobro pakovanje
- Šampon je blag i dobro čisti
- Šampon dobro peni
- Balzam dobro omekšava
- Olakšano rasčešljavanje
- Odličan sastav
- Ne isušuju kosu i kožu glave
- Blag i skoro nepostojeći miris,  
  pa ako volite mirišljavu kosu 
  to će ovde izostati


I am more than satisfied with these products and I have to try hair mask from this line. What are your impressions of Insight products? Has anyone tried another line of Insight products?

Information and scores
Priceshampoo: 590 RSD
conditioner: 620 RSD
(for 1000ml)
Where to buyAlexandar Cosmetics
Types8
Would I buy it againYes
Packaging5/5
Price5/5
Hair care and cleansing5/5
Look of the hair5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- Price
- Good packaging
- Shampoo is mild and cleanses well
- Shampoo makes nice foam
- Conditioner makes hair soft
- Easy combing
- Great ingredients
- Don't dry out hair and scalp
- Mild and almost non-existent scent,
  so if you like nice smelling hair
  with these products you'll stay
  
disappointed 

                                   

11 коментара:

  1. Drago mi je da si i ti zadovoljna. Meni su savrseni ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Toliko već čitam o ovom brendu a nikako da stignu i kod nas :/ Odlična recenzija :)

    ОдговориИзбриши
  3. Probala sam samo anti hair loss sampon i bas mi je isusio kosu, ali je zato dry maska odlicna. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Blog je izvrstan, puno dobrih saveta i informacija taman kolko treba. Sve pohvale.
    Ja sam na pocetku blogovanja, bavicu se raznim temama, od sminkanja, raznih tutorijala na youtubu o kombinacijama odece, pravljenju zanimjive odece, pravljenja frizura,, "kako da..." uradite i napravite nesto kod kuce a da ne morate da potrosite ni dinar, putovanja, gde kupiti za manje novca... Svasta nesto interesantno. Ukoliko zelite da budete u toku onoga sto vam spremam, PRATITE MEEEE NA http://endicores88.blogspot.com/ :-*** <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши
  5. Ne bih se složila da će garantovano trajati pola godine do godinu, ja jedva izvukog tri meseca :)
    Koristila sam balzam, ok je, ali mnogo mi je bolji onaj za suvu kosu, jači je, nešto lakše ide raščešljavanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bas cu da probam taj balzam! Pa kako ti je trajalo tri meseca...ja sam sampon koristila 8 meseci a perem kosu na dva dana i dva samponiranja svaki put. A koristio je i moj muz doduse po malo. A balzam mi se jos sporije trosi. Nemam pojma :)

      Избриши
  6. Анониман4. мај 2015. 08:58

    Kupila sam sampon za svakodnevno pranje kose Daily use mild,ni m od milda pre bi rekla strong,grozan je imam ga jos i nikad ga potrositi necu,jako sasusuje ,a i napravo mi je haos na temenu.Balzam sam uzela antifrizz i nista poseban potrosila sam ga za mesec dana,pre slab je mora se bas dosta staviti da bi imalo nekog efekta,sve to sto sam uzela,uzela sam na preporuku frizera koji radi kao promoter u Alexandru na osnovu moje kose rekao mi je sta da uzmem,al meni ne odgovara nikako.Maske nisam probala al mozda probam videcu.Al sampon je grozan bukvalno mi je spalio kosu kao varikina da je,a ne sampon kedino je miros ok na neku jabuku mirise.Izvinjavam se na opsirnom komentaru.
    Maja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma sta se izvinjavas detalji su uvek pozeljni. Joj pa to je bas strashno trebalo bi bas da je blag kad je za cesto pranje kose. Ne znam...meni je ovaj stvarno ok ovaj moj. Svakako posto nemaju silikone u sebi kosa deluje suvlje kada se njima pere, ali to je po meni samo realno stanje kose, a samponi sa silikonom to zamaskiraju. Mada meni nekako kosa i ne deluje toliko suvo u odnosu na to koliko je delovala sa nekim drugim samponima bez silikona. A balzam fino omeksa, jeste ima i jacih ali ni sa ovim nekako ne moram da stavim punu saku. Mada svakako je moguce da se jako razlikuju od tih koje si ti probala.

      Избриши