петак, 29. мај 2015.

Golden Rose Perfect Lashes Great Waterproof Mascara


Preko leta često koristim vodootporne maskare, pošto kada je mnogo vruće više se i znojim na treninzima. Kada trčim znoj može da mi ode i u oči i ako imam običnu maskaru to uglavnom na kraju ne izgleda baš lepo. Nedavno sam pokušala da kupim neku novu vodootpornu maskaru i shvatila sam da je izbor vrlo ograničen. Većina brendova uopšte nema vodootpornu maskaru, a i ako imaju to su često neke iz baš starih linija. Od nekoliko koje mogu da se kupe većina mi se nije svidela, pa sam rešila da kupim najjeftiniju koju nisam još probala, a to je Golden Rose Perfect Lashes Great Waterproof Mascara. Koštala je samo 200tinak dinara.


Over the summer I often use waterproof mascaras, since when it is much hotter I sweat more during training. When running sweat can go in my eyes and if I use regular mascara, it does not look very nice in the end. I recently tried to buy a new waterproof mascara and I realized that the choice is very limited. Most bends have no waterproof mascara, and if they have it is often from some very old product line. I didn't like most of waterproof mascaras that could be purchased, so I decided to buy the cheapest one I haven't tried yet, so I bought Golden Rose Perfect Lashes Great Waterproof Mascara. It cost only around 200 RSD.


Maskara dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je vrlo obična i dizajnom nezanimljiva i malo zastarela maskara. Mada realno izgled pakovanja je potpuno nebitan. Pakovanje sadrži 9ml i treba da se potroši za 6 meseci od otvaranja. Evo ga i ceo sastav:


Mascara comes in a cardboard box in which is a very simple and uninteresting mascara, with a bit outdated design. Although realistically packaging appearance is completely irrelevant. The packaging contains 9ml and should be consumed within 6 months of opening. Here's the whole composition:


Maskara ima običnu četkicu koja je srednje dužine i prilično je uska. Za moje male trepavice ovaj tip i veličina četkice su idealni, pa sam je zato i kupila. Ovom četkicom maskara se vrlo lepo nanosi i razdvaja trepavice. Formula je srednje gusta. Kada se nanese daje srednji volumen koji sa dva sloja bude veoma učljiv ali ne i prenapadan, niti se trepavice pretvaraju u paukove nožice. Ja sam veliki pobornik što prirodnijeg izgleda trepavica, i ova maskara mi je sa te strane zaista dobra. Imam kratke i ravne trepavice i ovom maskarom ne mogu baš mnogo da ih podignem i uvijem, ali to je slučaj i sa većinom drugih maskara.


Mascara has a simple brush that has medium length and is quite narrow. For my short eyelashes this type and size of the brush is ideal, so that's why I bought it. This mascara brush is very nice for application and it separates lashes. The formula is medium thick. When applied it gives medium volume which when you apply two layers is very visible but not too much, and eyelashes won't turn into spider's legs. I'm a big supporter of natural looking lashes and this mascara does that job really good. I have short and straight lashes and this mascara cannot lift and curl them a lot, but that is also the case with most other mascaras.


Jedina zamerka na formulu i to samo pri početku korišćenja je ta da kada je mnogo toplo maskara se nekako zgnjecka i zalepi na četkicu pa višak mora dobro da se ogrebe o ivicu pakovanja da bi uopšte mogla da se koristi. Ali ako nije ultra tropski dan ovo se ne dešava. Nije mi jasno zašto se nekim maskarama ovo dešava, ali eto i ova GR je jedna od njih. Što se tiče vodootpornosti maskara je potpuno na nivou zadatka. Ne kruni se i ne razmazuje i stoji ceo dan, a ne skida se ni ako dodje u kontakt sa vodom i znojem. Malo teže se skida micelarnom ali ništa previše problematično. Blago se rastvori a blago i kruni prilikom skidanja.


The only objection to the formula, and only at the beginning of use, is that when it too hot this mascara somehow gets clumpy and sticks to the brush, so the excess mascara must be scraped along the edge of the tube so it can be used at all. But if it's not a very tropical day this won't happen. I do not understand why some mascaras have this issue, but this GR mascara is one of those. As for the water resistance this mascara is totally up to the job. No crowning or smudging and it stays on all day and does not come off even if it comes in contact with water and sweat. A little harder to be removed with a micellar water, but nothing too problematic. It dissolves and crumbles a bit during removal.


Na slici iznad vidite moje male ravne trepavice bez maskare, sa jednim i sa dva sloja. Maskara nije za oduševljavanje ali je zaista korektna, a ako uzmem u obzir i cenu definitivno ću je kupiti opet. Da li vi koristite vodootporne maskare i možete li neku da mi preporučite, a da je iz drogerijskog ranga cena?

Informacije i ocene
Cenaoko 200 RSD
Gde kupitiLilly, parfimerije
Vrste1
Da li bih je ponovo kupilaDa
Pakovanje3/5
Cena5/5
Izgled trepavica4/5
Formula4/5
Ukupna ocena4/5
ZaProtiv
- cena
- ne kruni se i ne razliva
- nije problematična da se skine
- vodootporna
- formula se ne ponaša
  dobro pri velikim vrućinama
- pakovanje je zastarelo


In the picture above you can see my small flat lashes without mascara, with one and two coats. Mascara isn't something to be thrilled about but it's really decent and if I take into account the price I will definitely buy it again. Do you use waterproof mascaras, and can you give me a recommendation for some mascaras that have drugstore prices?

Information and scores
Pricearound 200 RSD
Where to buyLilly, drogeries
Types1
Would I buy it againYes
Packaging3/5
Price5/5
Lash appearance4/5
Formula4/5
Overall Score4/5
ProsCons
- price
- doesn't crumble or run
- isn't problematic to remove
- waterproof
- formula doesn't behave
  well when it's too hot
- outdated packaging

4 коментара:

  1. Davno nekad sam ovu probala i nije mi pravila "mackaste" trepavice, pa sam prestala da je kupujem.... sada sve cure hvale njihovu zutu cats... to moram uloviti! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Ma meni ni jedna ne pravi...samo trazim da ih ne slepljuje. E ja sam probala rozu njihovu, moram i tu zutu a i zelenu.

    ОдговориИзбриши