четвртак, 4. децембар 2014.

Proizvodi koji su me razočarali

Rešila sam da napišem i mini recenzije nekih proizvoda koji mi se baš i nisu svideli. Moja koža zaista nije zahtevna i teško mi proizvodi baš ne odgovaraju. Ali svaki od proizvoda o kojima ću pisati ima neki razlog zašto se nalazi baš u ovom postu. Počeću sa nečim što će možda većinu iznenaditi.


I decided to write mini reviews of some of the products that I didn't like. My skin isn't really problematic and it's hard for a product not to fit me. But each of the products that I will write about has some reason for being in this post. I'll start with something that might surprise most.


1. Mixa micelarna voda / Mixa micellar water


Micelarne su moj najčešći izbor prilikom skidanja šminke. I ova micelarna kao i većina drugih nije lepljiva i blaga je prema koži. Jedini razlog zbog kog se našla na ovom spisku je što malo teže skida najpostojaniju šminku kao što su gel ajlajneri na primer. Po nekad sam morala čak i da trljam da bi skroz skinula šminku. Možda bi joj i pogledala kroz prste da je u pitanju neki lošiji brend ali od Mixe sam ipak više očekivala. Pakovanje ima pumpicu što mi se isto ne sviđa jer sa njom ne mogu lako da doziram koliko sipam. Pakovanje sadrži 200ml i košta oko 400 dinara.


Micellar waters are my preferred choice when removing makeup. This micellar solution like most others isn't sticky and is mild to the skin. The only reason why it is on this list is that it is a little bit harder to remove the most durable makeup such as gel eyeliner for example. Sometimes I even had to rub a lot to completely remove makeup. Perhaps I could be milder in judging it if it was from an inferior brand, but I expected much more from Mixa. The packaging has a pump which I also don't like, because in this case it makes dosing hard. The packaging contains 200ml and costs around 400 RSD.



2. La Roche-Posay Cicaplast Mains krema za ruke / La Roche-Posay Cicaplast Mains Hand Cream


E ova krema me je veoma razočarala. Mnogo volim ovaj brend i uglavnom mi je sve od njega bilo odlično, ali ova krema nije baš ništa dobro činila za moju kožu. Kada je namažem na ruke ona napravi film, a i ne hrani kožu ni malo. I ne štiti od isušivanja pri hladnoći. Još me i pecka kad je nanesem. Nikako mi ne odgovara. Pakovanje sadrži 50ml i košta oko 800 dinara.


Now this cream I was very disappointed with. I love this brand a lot and pretty much all its products that I have tried were great, but this cream hasn't done anything good for my skin. When applied it creates a film on the skin, and doesn't nourish the skin at all. It also doesn't protect the skin from drying out in the cold. Also, it tingled and hurt a bit when I applied it. It just doesn't suit me. The packaging contains 50ml and costs around 800 RSD.




3. Avon Solutions Truly Radiant okoloočni gel / Avon Solutions Truly Radiant Eye Gel


Ovaj okoloočni gel me je debelo razočarao. Hidrira zaista minimalno. Takođe nisam uočila nikakav uticaj ni na podočnjake, a ni na nadutost. Ali pre svega najgora osobina ovog gela je što me je peckao i od njega su mi suzile oči što mi se baš ni od čega pre nije dogodilo. Pakovanje je dobro i lako za doziranje a sadrži 15ml. Cena je 810 dinara što je mnogo, ali uvek je realno snižen i više od pola redovne cene.


This eye gel disappointed me a lot. Hydration is really minimal. I haven't noticed any impact either on the dark circles, or bloating. But above all, the worst feature of this gel is that it tingled, hurt and made my eyes water, which really never happen to me before. The packaging is good and dosing is easy. It contains 15ml and the price is 810 RSD but its price is almost always at least half of the full price.




4.  Balea umivalica sa grejpfrutom / Balea Grapefruit Cleansing Gel


Da se razumemo ova umivalica i nije tako loša, ne isušuje kožu i prilično lepo čisti. Ali nije ništa posebno. I miriše na neki deterdžent za sudove pa mi baš i nije prijatno da se sa njom umivam. Nije miris loš...samo je pogrešan i veoma hemijski. Pakovanje ima pumpicu i doziranje je lako. Tekstura je gelasta ali nekako gusta i izgleda kao neka guma. Pakovanje sadrži 150ml i košta oko 300 dinara.


To be frank this cleansing gel isn't so bad, it does not dry out the skin and cleans quite nicely. But it isn't anything special. It smells like a detergent so it's not pleasant to use it. The smell isn't so bad ... it's just wrong and very chemicall. The packaging has a pump and dosing is easy. The texture is gelatinous, but somehow thick and looks like a rubber. The packaging contains 150ml and costs around 300 RSD.



Ne mogu da kažem da su me svi proizvodi jednako razočaral. Neki su bili užasni, neki samo blago razočaravajući, ali ja ih svakako ne bih ponovo kupovala. Da li je još neko imao loše iskustvo sa nekim od ovih proizvoda?


I cannot say that every one of these produces was equally disappointing. Some were terrible, some only slightly disappointing, but I certainly wouldn't buy any of them again. Did anyone else had a bad experience with any of these products?

35 коментара:

  1. Namjeravala sam nakon Garnierove micelarne kupiti ovu Mixinu dok mi prijateljica nije rekla isto ovo što si ti napisala, nije loša ali ima dojam da zbog pumpice bespotrebno baci dio proizvoda.
    Drago mi je što sam pročitala ovaj post jer su me sati dijelili od kupovine ove Baleine umivalice što ću sada ipak preskočiti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da uvek sipas nekako previse zbog te pumpice. A za umivalicu....pa sta ja znam mnogima je ona dobra. Nije loda toliko al taj miris mi je uzasan. Nije ruzan samo bre mnogo ko deterdzent.

      Избриши
  2. Kažem ja da ovaj Balea miriše na detrdžent, a svi mi kažu ''ne lupaj, divan je miris''. Nije meni problem što je pun te hemije, kad mi nešto odgovara sastav mi nije bitan. Ali stvarno ne mogu da podnesem taj jak miris, posebno ne ujutru čim ustanem, zato sam i prestala da ga koristim. Mixu sam htela da kupim, ali mi mleko za telo nije odgovaralo, a i za micelarnu čitam mnogo negativnih recenzija, tako da ipak ne uzimam. Avon imam ovakvu, samo plavu i isto ništa ne radi, minimalna hidratacija. Sve u svemu sve ove proizvodi koje si navela sam kupila, osim Mixe i složila bih se sa tobom, nijedan ne ispunjava očekivanja da bih ponovo kupila.

    ОдговориИзбриши
  3. Zdravo draga, pratim tvoj blog, kao i mnoge kozmetičke blogove, a počela sam i ja od skora da pišem svoj, u kome se bavim šminkanjem, domaćom, stranom i prirodnom kozmetikom. Značilo bi mi ako bi me pratila jer pokušavam da se povežem sa što više ljudi koji se bave takvom vrstom bloga. Hvala puno, cmok! http://evenflowmakeup.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam potrošila nekoliko pakiranja te umivalice i pojma sad nemam kako je mirisala :D
    Ali očito mi nije smetao miris :D

    ОдговориИзбриши
  5. Meni je Mixa bila lepljiva, mada za te pare nije loša (sad je 400ml po staroj ceni). Ipak se držim Bioderme :D Odličan post

    ОдговориИзбриши
  6. Slazem se za Avonov okoloocni gel, uzasno me je peckala koza, cak je bila i bolna posle nedelju dana koriscenja, eto koliko sam bila uporna :D Negde sam skapirala da je za zreliju kozu pa sam ga prosledila mami.
    Moja preporuka za tamne podocnjake Manna puteri, koristila sam vise njih i ujutru mi koza oko ociju bude zaista svetlija(u sta nikako nisam mogla da verujem pre probe :D)!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zanimljivoooo. Probace se. Ja volim preko novi kokosovo ulje da mazem na podocnjake. Koza ujutru bude predivna.

      Избриши
  7. Imala sam ovu Mixa micelarnu i bila mi je lepljiva, nisam zadovoljna. Videla sam da se pojavila veća, u pakovanju kao Garnier, da li si možda nju probala? Deluje mi bolje od ove...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislis da je ikakva razlika izmedju tih micelarnih osim u pakivanju? Nisam probala. Probala sam samo ovu.

      Избриши
  8. vesna kozmetika teatar4. децембар 2014. 12:21

    Draga moja,
    nekako nije dosla na red nasa micelarna voda na bazi sluzi puza, hidrira bez parabena i 98 % je na prirodnoj bazi .
    Ajde kada potrosis sve koje su bile na redu , probaj nasu .Kazu da je fenomenalna, da ne ispadne da je ja hvalim ima i na blogu uradjen post .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh ima toliko toga da dodje na red. Znam da ima i ta Freeman micelarna i planiram da je probam. Samo da dodje na red. :)

      Избриши
  9. mixu sam koristila i balein gel ali meni su sasvim ok i zadovoljna sam sa njima

    ОдговориИзбриши
  10. Meni je Balea umivalica skros dobra i ne miriše mi na deterdžent. Ostale proizvode nisam probala

    ОдговориИзбриши
  11. Eh vidiš, ja za ovu mixa čitala samo pohvale.
    Mene nešto nikad nije privukla da je probam, a
    znaš koliko volim micelarne vode :))
    Mislim da su sad promenili pakovanje i da je sada lakše doziranje :)
    Što se tiče ove lrp kreme za ruke, meni je to tipična ''kancelarijska krema'',
    kako je zovem :D brzo upija i ostavlja ti ruke slobodnim da odmah nastaviš
    sa poslom. Naravno, za neku jaču negu i hidrataciju, uvek bih pre uzela neku
    'masniju' :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da al ona ima onu guscu struktutr kao neke glicerinske kreme kako ih ka zovem. Nemam pojma ocekivala sam da ta krema nesto radi ali bas i nije tako hahah :)

      Избриши
  12. Meni je Mixa definitivno najlosija od svih micelarnih koje sam probala. Imam jako osetljive oci a ona bas zna da pecka a i ima najlosiju ucinkovitost.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E i meni. A bas sam se sad iznenadila u komentarima da mnogima ova micelarna nijr bila dobra. Nisam to ocekivala.

      Избриши
  13. Sad sam se setila kako sam pre 100 godina probala nešto od te narandžaste Avon Solutions linije i baš me je peckalo i izazvalo crvenilo (a nemam osetljivu kožu); otad bežim od toga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto...a ni moja nije osetljiva. Ni malo. A ovo me peckalo. Nesto mi tu bas nije odgovaralo od sastojaka.

      Избриши
  14. Mixa je jedna od rijetkih micelarnih koja zadovoljava moje kriterije. :D Doduse, ja ne nosim eyelinere pa ne znam koliko je mocna ili pak nije na tom polju.LRP krema za ruke mi je koma - imam filing kao da ruke namazem silikonskim primerom, tako nekakav oduran neugodan osjecaj. Plus, kada ruke operem, krema kao da sklizne i one su opet suhe i nikakve. Bezvezan proizvod.

    ОдговориИзбриши
  15. Mixi sam dala jos jednu sansu (novo pakovanje,bez pumpice) ali utisak je isti,isuvise je slaba za moj ukus.Ovaj Balein gel mi je bio los jer mi je isusio kozu,koja pritom nije nesto osetljiva.A i miris je odbojan:/ Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni za sada ne isusuje kozu. Bar nisam primetila. A miris je gadana svakako. Jos ja obozavam citrusne mirise. E a drago mi je da si rekla to za micelarnu u novom pakovanju da ne pokusavam da je isprobavam. :D

      Избриши
  16. Na sreću ništa od ovoga nisam probala. Setih se da sam još davno koristila Avonov sjaj za usta u kutijici/teglici, i da me peklo i svrbelo nenormalno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E to mi se jos nije desilo od neke mazalice za usne. Ali kad tad verovatno oce :)

      Избриши