субота, 31. мај 2014.

Prezentacija proizvoda za zaštitu od sunca i poseta Multiactiv proizvodnom pogonu


U petak 30.5.2014. autobusom punim blogokoleginica zaputila sam se u Bački Jarak u proizvodni pogon Yuco-Hemije tj. Multiactiv kozmetike. Samo putovanje autobusom, a i činjenica da smo posetili fabriku i saznali mnoge nove informacije o tome kako se prave i pakuju Multiactiv proizvodi, učinilo mi je da se setim školskih dana i putovanja na izlete, te mi je celo iskustvo bilo još zanimljivije.


On Friday, 30/05/2014. a bus full of my blog-colegues headed to Bački Jarak to manufacturing plant of Yuco-Hemija i.e. Multiactiv cosmetics. The journey by bus, and the fact that we visited the factory and heard a lot of new information about how these products are made and packed, made ​​me think of school days, so this whole experience was even more interesting for me.


Multiactiv kozmetika otvorila je svoja vrata za nas i pokazala nam kako nastaju njihovi poizvodi. Prvo smo svi obukli mantile, kapice i nazuvice kako bi mogli da uđemo u čiste prostorije u kojima se mešaju i pakuju proizvodi. Sve sirovine koje koriste uvoze se iz inostranstva i nakon mnogo kontrole ulaze u gotove proizvode koje možemo naći na policama prodavnica.


Multiactiv Cosmetics has opened its doors to us and showed us how their products are made. First, we all put on coats, caps and socks in order to enter the clean room where mixing and packaging is done. All raw materials used are imported from abroad and after careful control they are mixed to make product that can be found on store shelves.


Meni je bilo jako zanimljivo da gledam mašine kako automatski pakuju meni već poznate Multiactiv proizvode. Na sledećoj slici je mašina koja uvija kutije u celofan.


I found it very interesting to watch how automatic packaging machines make Multiactiv products that I already know. The following photo shows a machine that wraps the boxes in cellophane.


Zatim punjenje kesica sa balzamom i njihovo zatvaranje.


Then, filling bags with hair conditioner, and their closing.


Ova mašina puni bočice, i nakon toga lepi nalepnice sa informacijama o proizvodu.


This machine fills bottles, and then sticks labels with information about the product.


I za kraj jedna mašina koja puni i zatvara tubice sa testerima kreme za lice sa SPF faktorom. Nju ću detaljnije pomenuti, pošto je to nov proizvod u Multiactiv SUN liniji za zaštitu od sunca. Posebno sam ponosna na ovu sliku, jer sam uspela da uhvatim tubicu dok ispada kroz otvor na mašini.


And finally a machine that fills and closes the tubes with testers of face cream with SPF factor. I'll mention it in more detail later, since it is a new product in Multiactiv SUN line of products. I am especially proud of this picture because I was able to catch the tube while it was falling out of the opening of the machine.



Nakon obilaska proizvodnog pogona odslušali smo i prezentaciju o zaštiti od sunca. Meni je lično prezentacija bila vrlo lepa i poučna, jer sam naučila i nekoliko novih stavri o tome koje sirovine ulaze u zaštitne kreme, koji su najčešće supstance koje čine hemijsku, a koje mehaničku zaštitu od sunca.  


After the tour of the manufacturing plant we heard a presentation about sun protection. I personally found it very nice and instructive, because I learned a few new things about what materials are included in sunscreens and which are the most common substances that make up chemical and mechanical sun protection.



Najveći utisak je na mene ipak ostavila ova slika. Šezdesetogodišnjak, koji je svoj radni vek proveo kao vozač kamiona, te mu je godinama jedna strana lica bila drastično izloženija suncu od druge. Mnogo godina kasnije razlika između dve polovine lice je vrlo očigledna. Mislim da je ovo odlična slika da pokrene ljude da koriste zaštitne kreme.


The following photo left the biggest impression on me. This sixty year old man who has spent his working life as a truck driver, and had one side of his face exposed to sun a lot more. Many years later, the difference between the two halves of the face is very obvious. I think this is a great image to make peoples see that using a sunscreen is important.


Nakon prezentacije imali smo i zadatak da od 5 mirisa izaberemo nama najlepši i napišemo na koju nas boju podseća. Na ovaj način učestvovali smo u izboru mirisa za novi losion za telo koji će se naći u Multiactiv ponudi.


After the presentation we had the job of choosing between five scents and write a colour that it reminds us of. In this way, we have participated in the selection of scents for a new body lotion that will be a part of Multiactiv prodicts.




Tu je naravno bilo i mnogo dobre hrane, a ja ne bi bila ja da nisam potpuno uživala i u ovome.


Of course there was a lot of good food, and I wouldn't be me if I didn't fully enjoy this, too.


Kao što ste videli na prethodnim slikama akcenat druženja bio je na zaštiti od sunca i njihovoj SUN kolekciji u kojoj se nalaze razna mleka i losioni za telo, ulja za sunčanje, ali i kreme za posle sunčanja koje hlade i smiruju kožu. Novi proizvod u ovoj kolekciji je i krema za lice sa faktorom SPF 30. Ja volim kreme za zaštitu od sunca, i mislim da je bitno zaštititi se. Mnogo se radujem isprobavanju ove kreme, i nadam se da će biti lagana i nemasna, pošto je ipak krema za lice, a moja koža je ionako masna i sjaji se ko luda. Pored ove kreme dobili smo još nekoliko proizvoda za zaštitu od sunca, a i jedan losion za telo sa zlatnim šimerom, koji sam već koristila i koji mnogo volim.


As you have seen in the previous photos this presentation was about sun protection and their SUN collection which contains a variety of milks and body lotions, suntan oils, and after sun  creams that cool and soothe the skin. New product in this collection is a face cream with SPF 30. I love sunscreen creams, and I think it's important to protect our skin. I'm looking forward to trying out this cream, and I hope it will be light and non-greasy, as my skin is already oily and shines like crazy. In addition to this cream we got a few more products for sun protection, and a body lotion with golden shimmer, which I have used before and which I really like.


Poseta Multiactivu za mene je bila vrlo prijatna i zanimljiva i zahvalna sam što su me pozvali i otvorili svoja vrata za mene i ostale blogere. Dan sam završila veoma oduševljena i pod utiskom. Multiactiv zgrada je tako lepo sređena i čista, svuda miriše fenomenalno, ljudi koji tamo rade su veoma prijatni i voljni da odgovore na sva pitanja. A pre svega sam bila oduševljena koliko mnogo oni proizvode i kako dobro posluju, a da im je sam proizvodni pogon manji nego što sam ja zamišljala. A meni samo ostaje da se bacim na isprobavanje proizvoda koje sam dobila.


This visit to Multiactiv factory was very pleasant and interesting and I am grateful that they have invited me and opened their doors to me and other bloggers. At the end of the day I was very delighted and impressed. Multiactiv building is so nicely arranged and clean, everywhere smells amazing, the people who work there are very friendly and willing to answer all questions. And above all, I was amazed at how many products they make and how well they operate, with a manufacturing facility smaller than I imagined. Now the only thing left for me to do is to try out the product that I got.

20 коментара:

  1. Jao, kako dobro zvuči, tačno sam znala da će biti super! Žao mi je što nisam mogla da dođem.

    ОдговориИзбриши
  2. Ajme kako je ovo super! Baš sam jučer na instagramu pratila sličice koje su objavljivale tvoje kolegice i meni je ovo apsolutno genijalna ideja! :D

    ОдговориИзбриши
  3. Čim sam vidjela svu hranu, skroz sam zaboravila i na sunce i na proizvode i na štetnost sunca. Nažalost, ne smijem da jedem torte ni kolače :( pa se moram zadovoljavati sličica od kojih mi srce odmah poskoči :Đ

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh da a hrana je bila bas ukusna. A i zdrava moram priznati. Ok naravno i torta je bila tu kao slatkis :)

      Избриши
  4. Анониман31. мај 2014. 06:32

    E pa onda nestrpljivo cekam utiske o zastitnoj kremi za lice,da li je masna,sastav,koji su filteri zastite u pitanju...nadam se da ce biti ubrzo.Imam melazmu na licu,pa mi je ovakav proizvod obavezan,a u ponudi ima uglavnom masnijih krema,od cenovno povoljnijih naravno.Da li je vec ima po prodavnicama?Pozdrav,Jasna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ne znam ima li je po prodavnicama. Pogledacu bas. Bice recenzija uskoro nadam se.

      Избриши
    2. Анониман31. мај 2014. 07:37

      Sada sam pogledala na sajtu njihovom;po sastavu krema ne bi trebala da bude teska a i filteri se slazu sa uv filterima u BB kremi koju koristim jeej :).Sada jos da sacekam tvoj post...mada sam vec onako "naceta" da je kupim...pozdrav!

      Избриши
    3. Uuu sad asi i mene dodatno zainteresovala :)))

      Избриши
  5. ajme odlično, i ja bih uživala u ovakvoj turi :D
    a ni klopa ne izgleda loše ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Mnogo mi je drago što smo se upoznale :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao i meni! Sad kad te znam vidim da si to ti na ovoj slici,ali ne bih se nikad setila. A poznata si mi bila u licu znala sam da sam te videla negde. :)

      Избриши
  7. Vau, divno iskustvo i bas mi se dopada sto ste vi a i mi preko vas dobile neku sliku kako izgleda proces proizvodnje ovakvih proizvoda. Mislim da je jako pazljivo i uopsteno da je dobra ideja ovo putovanje i vas mali seminar. Svaka cast Multiactivu a i tebi jer si super sve pofotkala i lijepo sve dokumentovala. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste bas je super sto su to sve lepo organizovali. Bilo je bas zabavno. :))

      Избриши
  8. Divno, meni to tako zanimljivo izgleda jer sam uvijek imala veliku zelju da obidjem neku tvornicu kozmetike. Nadam se da ce mi se mozda nekad i ukazati prilika. Kod nas nisam primjetila njihove proizvode, cini mi se da je bilo nekada, ali vec dugo ih ne vidjam.

    ОдговориИзбриши