петак, 2. мај 2014.

My Little Beauty Helpers

Rešila sam da napišem jedan grupni post o nekim stvarčicama koje svakodnevno koristim i koje mnogo volim. Ovo je dakle priča o nekim malim pomoćnicima u svakodnevnoj beauty rutini.

1. Macadamia NoTangle četka
Ovo je jedna od onih četki koje ne čupaju kosu i kad je ova četka u pitanju to je potpuno tačno. Fenomenalno i jako lako rasčešljava kosu bez ikakvog čupanja i oštećivanja dlake. Od kad je imam ne mogu da zamislim da se češljam običnom četkom. Ima i lepu dršku, mada je oblik drške malo bolji za dešnjake.


I decided to write a post about some stuff I use every day and that I love very much. Therefore, this is a story about some little helpers in my everyday beauty routine. 

1. Macadamia NoNangle brush 
This is one of those brushes that don't pull your hair and when it comes to this brush that's absolutely true. It's awesome and easily detangles hair without pulling and damaging the hair. Since I bought it I cannot imagine combing with a regular brush again. It has a nice handle, although the shape of the handle a little better for right-handed people.


Četka košta 750 dinara u Alexandar Cosmetics-u.


Brush cost 750 RSD in Alexandar Cosmetics.


2. Sephora Blemish Extractor
Odlična stvar za vađenje mitisera ili za bubuljice. Ima dva kraja jedan sa širom površinom kojom pritiskate oko mitisera  i koja bi trebalo prva da se koristi, i drugu užu. Ovo je dobra stvar jer na ovaj način koža oko mesta koje se cedi trpi manji pritisak i brže će se smiriti. Naravno najbolji rezultati dobijaju se ako naparite lice i otvorite pore ili nakon pilinga.


2. Sephora Blemish Extractor
A great thing for the extraction of blackheads or pimples. There are two ends, one with the wider area which presses around a blackhead and that should be used first, and the narrower one. This is a good thing because in this way the skin around the blemish suffer less stress and heals faster. Of course, the best results are obtained if you open pores by steam or after peeling.


Cena ovog metalnog štapića je 820 dinara.


The price of this little metal rod is 820 RSD.


3. Sephora pinceta
Ova pinceta razlikuje se od većine koju sam imala priliku da koristim iz nekoliko razloga. Pinceta na sebi ima malu sijalicu koja osvetljava kožu u pravcu vrha pincete, kako bi se i najmanje dlačice videle. Pinceta je plastična ali su joj vrhovi kojima se dlačica čupa metalni. Kada se pinceta pritisne metalni delovi se spoje ali se i uvuku i sami povuku i izvade dlačicu. U početku potrebno je malo navikavanja, ali vrlo brzo se ulazi u štos.


3. Sephora tweezers
These tweezers are different than most I've had the opportunity to use for a number of reasons. Tweezers have a little light that illuminates the skin towards the tip of the tweezers, so the smallest hairs can be seen. Tweezers are plastic but the end which pulls out hair is metal. When tweezers are pressed metal parts come together, but also pull in, so this pulls out hair. At first it takes a little getting used to, but you quickly get the hang of it.


Pinceta se može kupiti u Sephori po ceni od 1790 dinara.


Tweezers can be purchased at Sephora for the price of 1790 RSD.


4. Sephora četka za umivanje
I još jedna divna stvar koju sam kupila u Sephori - četka za umivanje. Kupila sam je odavno. Četka inače ima i poklopac ali on mi se odavno polomio. Mnogo volim da se umivam ovom četkom jer ona radi blag piling i mnogo bolje uklanja nečistoće, nego kada se umivam samo rukama. Bez nje ne mogu da zamislim svaki dan. Cena ove četke je 590 dinara.


4. Sephora face brush 
And another great thing that I bought at Sephora - face brush. I bought it a long time ago. Brush has a cap but mine is long broken. I love to wash my face using this brush because it does gentle exfoliation and is better to remove impurities than when I wash my face by hand only. I cannot imagine every day without it. The price of this brush is 590 RSD.


5. Octenisept vaginalni aplikator
Octenisept je antiseptik koji se može prskati svuda, dakle i po koži ali i na sluznice. Od kada sam ga prvi put kupila ne ostajem bez njega nikad. Međutim ono o čemu zapravo želim da pričam je plastični nastavak koji se montira na prskalicu i koji omogućava vaginalnu aplikaciju spreja. Na taj način mogu da spečim neke infekcije i pobijem gamad kada mi se učini da kreću da se množe. Odlična stvar za sprečavanje većih upala.


5. Octenisept vaginal applicator
Octenisept is an antiseptic which can be sprayed everywhere, on the skin and on the mucous membranes. From the time when I first purchased it, I have never stayed without it. But what I really want to talk about is the plastic that attaches to the nozzle and allows vaginal application of the spray. That way I can prevent an infection and kill all kinds of vermin that starts multiplying. A great thing to prevent major infections. 


Pre aplikacije potrebno je jednom prsnuti spej kako bi on izašao kroz rupice na aplikatoru i razmazati sprej po aplikatoru. Na taj način su i unutrašnjost i spoljašnjost dezinfikovane. Nakon aplikacije operem ga pod mlazom vode i prsnem još jednom da bih ponovo dezinfikovala aplikator. Takođe bitno je da se čuva na mestu gde tečnost sa aplikatora može da ispari kako se bakterije ne bi razmnožavale na njemu. Kupuje se u bolje opremljenim apotekama, ali moram da priznam da sam ga ja jedva našla. Platila sam ga 884 dinara. Sam sprej u ovoj manjoj bočici je oko 350 dinara.


Prior to the application you need a press the nozzle ones, so the spray goes through the holes in the applicator and then I spread it over the applicator. In this way, the interior and exterior are disinfected. After application I wash it under water and press once again to disinfect the applicator again. Also it is important to keep it in a place where liquid from the applicator can evaporate so the bacteria cannot multiply on it. It can be purchased in better-equipped pharmacies, but I have to admit that I could hardly found it anywhere. I paid 884 RSD for it. The spray in this smaller bottle is around 350 RSD.


6. Papirići za matiranje
Kao osoba sa mešovitom kožom ja ne mogu da živim bez papirića za matiranje. Ovaj put slikala sam Essence papiriće (269 dinara) koji imaju odlično pakovanje na izvlačenje. Mada često kupujem i Aura papiriće jer su najjeftiniji. Skuplje varijante su Sephora, Inglot, a mislim da i Flormar sada ima papiriće, mada ne znam po kojoj ceni. Naravno tu je i Nyx koji ima nekoliko varijanti ovih papirića. U svakom slučaju odlična stvar za uklanjanje viška sebuma u toku dana.


6. Blotting papers 
As a person with mixed skin I cannot live without blotting papers. This time I took pictures of Essence oil control papers (269 RSD) that have a great packaging. Although I often buy Aura papers because they are the cheapest. The more expensive versions are Sephora, Inglot, and I think Flormar now has them, but I don't know at what price. Of course there are also several different Nyx blotting papers. In any case, a good thing for the removal of excess sebum produced during the day.


I to su bili neki pomoćnici koji su samnom svaki dan. Da li vi koristite nešto od ovoga? Imate li još neke pomoćnike bez kojih ne možete, a koje možete da mi preporučite?


And those were some of the helpers which are with me every day. Do you use any of these? Any other thing that you can't live without and that you can recommend?

39 коментара:

  1. četku već dugo gledam,isprobala sam je u jednom frizerskom i odlična mi se čini :) metalni štapić mi je isto na wishlisti. također ne funkcioniram bez papirića za matiranje,a umjesto četke ujutro kod umivanja koristim spužvicu (trenutno Volo) i ne mogu se bez nje zamisliti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam bas htela da isprobam neke druge stvarcice za umivanje da malo zamenim ovu cetku i vidim da li ima nesto jos bolje. :D

      Избриши
  2. Kažem ja da svakome treba pinceta sa lampicom :) Mislim da ću morati da probam i tu četku iako nisam navikla na četke za lice. No tangle četka nažalost nije za moj tip kose :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da na tako loknastu ne moze bas ovaj tip cetke. Meni je cetka za lice supeeeer, mada nije nikako za osetljivu kozu.

      Избриши
  3. Imam cetku za kosu i super je. Ja ne mogu da zamislim dan bez Eveline 8u1. Imala sam jako slabe nokte kojima se desavalo sve lose sto moze da se desi. SVE sam isprobala i nista nije pomagalo(zvucim k'o reklama :D ). A onda pre 2 ned.kupim ovu stvarcicu-vise sam bila sigurna da je to samo jos nesto u nizu sto nece pomoci...a onda totalno iznenadjenje (pozitivno,naravno). Tako smo mi postali najbolji prijatelji :)

    ОдговориИзбриши
  4. i meni je cetka omiljena i ne znam sto sam toliko cekala da je kupim =)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман2. мај 2014. 03:47

    Baš zanimljiv post! Nisam ni znala da postoji ovaj Octenisept aplikator, baš ću ga potražiti, mislim da će dobro doći. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam saznala ja mislim od Dear Skin i bila sam totalno odusevljena, pa sam se bacila u traganje po apotekama. Na kraju sam uspela da ga nadjem.

      Избриши
  6. I ja imam bubuljicoceđivač i odličan je, mada ne koristim ovu veću stranu. Zato ova manja vadi sve! :D

    ОдговориИзбриши
  7. Još odavno, kada si objavila post o bubuljicoceđivaču hoću da ga probam :) Sad si me podsetila na njega. Super deluje i ovaj aplikator, moram da pokušam da ga pronađem negde.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ces uspeti. Ja sam nasla u jednoj vecoj apoteci privatnoj, preko puta Metropola ili Tasha. Na tom potezu Bulevara.

      Избриши
  8. Ovi Essence papirici u crvenom pakovanju su odlicni! Imaju jos jedne bez, oni mi nisu dobri. Ali crveni su super

    ОдговориИзбриши
  9. Одговори
    1. Ja sam ove nasla u DM-u. Tako da gde god da ima Essence stand...verovatno ih ima.

      Избриши
  10. Nedavno sam kupila tu četku i nisam nezadovoljna, mada nisam ni oduševljena njome. Ta Sephora pinceta me zanima jer moja aktuelna pinceta nije baš odlična, mada retko je i koristim. Planiram da probam te Essence papiriće čim budem potrošila zalihu starih, u plastičnom pakovanju, koje sam nagomilala kada su bili na nekoj rasprodaji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheheh ja te u plasticnom nisam probala. Joj ja sad kad prestanem da koristim cetku odma mi se nakupe mitiseri, a kad se s njom umivam mnoooogo ih manje ima.

      Избриши
  11. Imam macadamia četku, no rozu iz LE linije, komedoekstraktor, četkicu za lice no ne iz Sephore i Octenisept :D Niti ja ne mogu bez tih stvarčica zaista su odlični pomagači u beauty rutini, mada moram priznati da Macadami četku rijetko koristim otkad sam dobila novu iz Remingtona uz kupnju Sleek and Curl pegle, odlična je!

    ОдговориИзбриши
  12. obožavam četku, a mislim da ću i pincetu isprobati!

    ОдговориИзбриши
  13. super post, ova Sephora pinceta stvarno djeluje zanimljivo :)

    koristim Macadamia četku, imam Body&Soul četku za umivanje, pincetu ne znam koju, ali dobivam živčane slomove kad ju zagubim, Catrice papirići za matiranje, jedino što u moju kuću ne ulazi je onaj štapić za prištiće jer nemam mjere i to bi završilo masakriranjem lica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahaha pa dobro bitno je da si svesna da nemas mere pa se kontrolises :) Hahaaha. :))))

      Избриши
  14. Blago vama na Sephori... Od svega jedino koristim Octenisept, ali rijetko "dolje", tek povremeno na licu ukoliko imam kakav nered, pa dezinficiram.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga dole koristim povremeno a i za lice isto jer na licu koristim aktivni kiseonik najcesce.

      Избриши
  15. Bez Macadamia četke ne mogu, kao i bez jastučića za umivanje koji sam kupila u Dm-u. Zanimljiv je taj Sephorin proizvod za mitisere, muku mučim sa njima :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj kako sam ja htela taj jastucic, ali ga na kraju nisam kupila, a sad ga nesto nema.

      Избриши
  16. Odličan post! Ne mogu vjrovati da imamo skoro sva ista pomagala!! Želim ovaj vaginalni aplikator i ovu pincetu!


    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa zar mi nisi ti rekla za ovaj aplikator? Ja sam ubedjena da sam od tebe saznala za njegovo postojanje. Moguce da ga ti nemas ali da si mi rekla za njega. :D

      Избриши
  17. Delimo ljubav prema No Tange cetki za kosu ;)
    Fenomenalan post ;)

    ОдговориИзбриши
  18. četkom sam oduševljena, dovoljno govori činjenica da se češljam svaki dan dok sam to ranije uredno preskakala ;)
    pinceta izgleda odlično, sama odradi posao, bolje ne treba :D
    da znaš da sam se i sama zaljubila u papiriće za matiranje, nigdje bez njih :D

    ОдговориИзбриши
  19. NoTangle četka je spas za moju zamršenu kosu. Ne znam šta bih bez nje :D Ispati se kupiti je. Octanisept sam koristila prvi put kada sam piercing uradila, drago mi je da ima neku primjenu jer ga je ostalo više od pola :)
    Odličan post!

    ОдговориИзбриши