понедељак, 5. мај 2014.

Guam anticelulit blato

Guam je brend koji dolazi iz Italije i koji u proizvodima sadrži ekstrakt alge marine, koja ubrzava metabolizam, uz sicilijansku glinu i biljne sastojke. Poznati su po anticelulit proizvodima sa ovim algama, međutim pored ovoga oni proizvode i razne proizvode za lice, telo i kosu. Guam anticelulit blato je proizvod za koji znam odavno i koji sam dugo planirala da probam. Blato dolazi u velikim pakovanjima, ali sam ja u Metropolitenu dobila ove kesice, da mogu da blato isprobam. 


Guam is a brand that comes from Italy and their product contain extract of marine algae, which speeds up the metabolism, together with Sicilian clay and herbal ingredients. They are known for their anti-cellulite products with the algae, but in addition to this they produce various products for the face, body and hair. Guam anti-cellulite mud is a product that I have known about for a long time and that I have long planned to try. Mud comes in big packagings, but I got these little bags in Metropoliten perfumery, so I can try it.


Rešila sam da probam i uporedim dva tipa blata - original i sa ubrzanim delovanjem. Oba blata podstiču razmenu materija. Glina upija toksine i masnoće iz organizma, a umesto njih, telu predaje mineralne soli.  S druge strane alge ubrzavaju metabolizam na mestima gde se blato nanese. Oba blata imaju identičan miris - na more, alge i glinu. Takođe imaju i istu teksturu gline i zelene su boje. 


I decided to try and compare the two types of mud - original and with rapid action. Both mud types stimulate metabolism. Clay absorbs fat and toxins from the body, and instead gives the body mineral salts. On the other hand, algae accelerate the metabolism on the places where the mud is applied. Both have the same smell of mud, sea algae and clay. They have the same texture of clay and have green colour.


Blato se nanosi svaki treći dan. Nakon desetak tretmana pravi se pauza od 20 dana. Originalno blato treba da se drži na koži 45 minuta. Nakon nanošenja blata, noge zamotam u providnu foliju. Dolazi u metalik kesici od 75 ml. Ja sam blato nanosila na zadnjicu i zadnji deo butina i u kesici ima i više nego dovoljno da se blato nanese dva puta. 
Blato se prodaje u teglama od dve dimenzije:
- 500g (za 5-6 tretmana), 4740 dinara,
- 1kg (za 10-12 tretmana), 8370 dinara.
Evo ga i sastav:


The mud is applied every three days. After ten treatments a break of 20 days needs to be made. Original mud should be kept on the skin for 45 minutes. After applying the mud, I wrapped my legs in a plastic foil. It comes in a metallic bag of 75 ml. I applied mud on the buttocks and back of the thighs and the bag had more than enough mud to use it twice. 
Mud is sold in jars of two dimensions: 
- 500g (5-6 treatments), 4740 RSD, 
- 1kg (10-12 treatments), 8370 RSD. 
Here's the ingredient list:


Blato sa ubrzanim delovanjem dolazi u kesici sa crvenom nalepnicom, a kesa sadrži 100g blata. I ova kesa je dovoljna za dva nanošenja. Blato sa ubrzanim delovanjem potrebno je držati samo 15 minuta. Evo ga i sastav ovog blata, koji je skoro isti kao kod originalnog blata:


Mud with accelerated action comes in the bag with a red label, and the bag contains 100g of mud. The bag is sufficient for two applications. Mud with rapid action should be kept on the skin only for 15 minutes. Here are the ingredients, which are almost the same as for the original mud:


Oba blata izazivaju sličan osećaj peckanja na koži. Blato ne zagreva, već samo pecka i pomalo svrbi ali ništa što je teško izdržati. Meni se ova dva blata čine prilično isto, tako da je ovo blato sa ubrzanim delovanjem pogodnije za osobe koje ne žele 45 minuta da sede umotane u celofan. Primetila sam da mi se koža blago zacrvenela nakon 45 minuta sa originalnim blatom, dok se to nije desilo sa ubrzanom formulom.
Blato sa ubrzanim delovanjem se prodaje u teglama od dve dimenzije:
- 300g (za 3-5 tretmana), 2417 dinara,
- 1kg (za 13-15 tretmana), 7650 dinara.


After applying them on my skin both muds caused a similar tingling sensation on the skin. Mud doesn't heat up the skin, but only makes it tingle and itch a little, but nothing that is difficult to endure. Both muds look pretty similar to me, so the mud with the rapid action is better suited for people who do not want to sit for 45 minutes wrapped in cellophane. I noticed that my skin got slightly red after 45 minutes with the original mud, but that didn't happen with the accelerated formula. 
Mud with rapid action is sold in jars of two dimensions: 
- 300g (3-5 treatments), 2417 RSD, 
- 1kg (for 13-15 treatments), 7650 RSD.


Nakon što blato odstoji na koži potrebno je isprati ga vodom. Nakon nanošenja koža mi je bila nekako glatka i zategnuta, a celulit manje vidljiv. Realan uticaj na celulit ne mogu mnogo da komentarišem, nakon korišćenja samo ove dve kesice. Ovo blato bi trebalo da celulit izvuče na površinu i pomogne da uz masažu, ishranu i vežbanje on lakše nestane. Blato nije namenjeno koži koja je osetljiva i ima proširene vene i kapilare, a ne preporučuje se ni u trudnoći i za vreme dojenja.

Šta mi se sviđa kod ovog blata:
- prijatno za korišćenje, samo malo pecka,
- lepo zateže kožu i ubrzava uklanjanje celulita.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- mora dugo da se drži na koži,
- nije pogodno za osobe sa proširenim venama i kapilarima.

Informacije i ocene:

CENA:
Original: 500g - 4740 dinara, 1kg - 8370 dinara
Ubrzano dejstvo: 300g - 2417 dinara, 1kg - 7650 dinara
GDE GA NABAVITI: Metropoliten; Lilly, DM (možda nemaju obe vrste)
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
ZATEZANJE KOŽE: 5/5
UKLANJANJE CELULITA: 4/5
SMANJENJE OBIMA: 3/5
UKUPNA OCENA: 4/5
(ocene nakon samo 4 tretmana koliko sam izvukla iz ove dve kesice!)


After the mud sits on the skin it should be rinsed with water. After application, my skin was smooth and tight, and cellulite was less visible. I cannot comment on the real impact on cellulite, after using just these two bags. This mud should help you get rid of the cellulite together with massage, diet and exercises. Mud is not intended for skin that is sensitive and has varicose veins and capillaries, and also in pregnancy and during breastfeeding. 

What I like about this mud: 
- Pleasant to use, just tingles a little, 
- Tightens the skin well and speeds up the removal of cellulite. 

What I don't like: 
- Price,
- Needs to stay long on the skin, 
- Not suitable for people with varicose veins, and capillaries.

Information and reviews:

PRICE: 
Original: 500g - 4740 RSD, 1kg - 8370 RSD
Rapid: 300g - 2417 RSD, 1kg - 7650 RSD

WHERE TO BUY: Metropoliten; Lilly, DM (I'm not sure they have both types)
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGE: 5/5
PRICE: 3/5
SKIN TIGHTENING: 5/5
CELLULITE REMOVAL: 4/5
VOLUME DECREASE: 3/5
OVERALL SCORE: 4/5
(scores were made after only 4 treatments that I could do with these two bags!)

22 коментара:

  1. Nemam pojma zasto,ali sam uvek bila skepticna za bilo koji proizvod koji nije prporucen za koriscenje u trudnoci,i za vreme dojenja!! Inace sam zadovoljna onim Evellin 3d u crvenoj tubi,a i mnogo je jeftiniji!! :) Ovolike pare bi pre dala za neki proizvod za lice,ili okolocnu regiju!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa u principu nista sto je protiv celulita ne treba da se koristi u trudnoci i dojenju. Tipa sve sto ima kofein ne treba da se koristi isto kao sto ne treba ni da se naliva kafama. Hihihi :) Ja kupila neku Baleinu kremu koja zateze kozu i dobra je i za strije kao. Ima kofein ali pise na njoj kao kolicine su takve da je ok da se maze i u trudnoci. :D

      Избриши
    2. Ne vezano za ovaj proizvod,nego za sve druge,izgledaju mi kao mnogo stetni,ako je nazanceno da se tada ne koriste!! :) ili mi je to neki fix u glavi!! Kakvo li je ovo niveino mleko za zatezanje??

      Избриши
    3. Ja sam tako lijena, ali bas lijena da pored obicnog mazanja ne cinim nista za kozu nogica. Celulit mi nije tako ni strasan kao pojava da se dodatno pomucim haha :)) Mozda i ako bih se bas, bas motivisala, taj osjecaj da me nesto svrbi ili pece mi je ahhh...tako suprotan hedonizmu koji je moja karakterna crta haha :)))

      Избриши
    4. Pa odllicno je kad nemas dovoljno celulita da te natera da nesto mackas. Geni su cudo. Ali evo ja sam bas smrsala u poslednje vreme pa sam srecna jer i celulita imam manje. :))

      Избриши
  2. Imam ovo blato, ali nikako da probam, jer sam citala da dosta pece. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ne peceeeee. Onaj nemacki Krauterhof gel pece, ovo je mala beba za to.

      Избриши
  3. Анониман5. мај 2014. 13:27

    Moram samo da dodam nesto. Guam pored ova dva, ima i blato sa efektom hladjenja, za one koji ne znaju. I, iz licnog iskustva, mogu da kazem da je to nesto najbolje sto sam probala protiv celulita! Izvlaci dubinski celulit i razbija ga potpuno! Naravmo, efekat je najbolji uz ispijanje puno vode i kretanje :) Maja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bas mi je drago da si ovo pomenula! To nisam probala i sad me jako zanima kakvo je. To je super jer to blato nije problemnaticno zxa ove sa prosirenim vemana i kome lako pucaju kapilari.

      Избриши
    2. Blato sa efektom hladjenja ne samo da nije stetno za osobe sa izrazenim venama i kapilarima, vec se i preporucuje kod takvih stanja jer dubinski hladi i pruza osecaj olaksanja u nogama. Sve preporuke za Guam! Pored blata imaju i kreme i gelove i sve je stvarno delotvorno! Nadam se da sam pomogla :) Veliki pozdrav!

      Избриши
    3. i ja 100% stojim iza ove tvrdnje...

      Избриши
  4. Guam je meni jedan od lidera u ovoj oblasti - fantastični proizvodi!

    ОдговориИзбриши
  5. imam i ja nekoliko preprata, od gline koja se stavlja i susi do gelova i seruma. mislim da se do 12-13 tjedana mogu koristit jer beba tek tada ima krvotok, ranije ne

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moguce...mada ja svakako ne bih koristila...da ne moram o tome da razmisljam. Ko da je toliko bitno hocu li preskociti jedan period bez anticelulit krema :D

      Избриши
  6. Meni ovo zvuči odlično u teoriji, ali u praksi...brijem da bih negdje na putu posustala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta ces nikad se ne zna sa kozmetikom, kodsvakog su drugaciji rezultati, a posebno kod anticelulit preparatima.

      Избриши
  7. I ja koristim blato ovih dana, sviđa mi se! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Guam hvale kao super brend za celulit. Blato bih preskočila radi kapilara i vena, ali probala bih neke druge stvari. Joj, i ja sad koristim neku anticelulitnu glinu koja mora 30 minuta da se suši, skuham kavu i onako stoječki čekam da sve to obavim :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja posto ne mazem na prednji deo butina nego samo na zadnji legnem i gledam neku seriju na kompu. ILi odspavam :D

      Избриши