петак, 15. новембар 2013.

Proizvodi koji su me razočarali

Nakupilo se nekoliko proizvoda kojima baš i nisam bila zadovoljna, a opet nisu bili ni dovoljno zanimljivi da zasluže sopstvenu recenziju, pa sam rešila da napišem jedan grupni post o proizvodima koji su u mom slučaju bili potpuni promašaj. Naravno svi smo drugačiji, posebno kada je koža u pitanju tako da uvek imajte u vidu da je moguće da možda baš vama neki od ovih proizvoda bude odličan.

1. Essence Mattifying Compact Powder, nijansa 07 Translucent


I have accumulated a few products that I really wasn't satisfied with, and yet they were not interesting enough to deserve their own review, so I decided to write a post about a few of the products that were a complete failure for me. Of course we are all different, especially when it comes to skin, so always keep in mind that it is possible that some of these products might be great for you.

1. Essence Mattifying Compact Powder, shade 07 Translucent 


Kupila sam ga pre dosta vremena kada sam bila u Crnoj Gori, nisam sigurna zbog čega. A logika je bila ako svi hvale onaj beli puder za matiranje toliko, mora da i ovaj nije loš. Ali pogrešila sam. Puder baš slabo matira, pritom je i tvrd jako pa nikako ne uspem da ga pokupim dovoljno. Mada na licu jeste prilčno neprimetan, ali za mene masnu ovaj puder nije dovoljno matirajući. Ako ništa drugo bar je jeftin. Ovo pakovanje od 12g platila sam oko 200 dinara.


I bought it a long time ago when I was in Montenegro, I'm not really sure why. And the logic was that if the famous white mattifying powder is praised so much, this one must not be ok, too. But I was wrong. This powder mattifies poorly, it's very tough and I cannot seem to pick up enough of it, no matter how much I try. Although it is quite invisible on the face, it doesn't mattifies enough my oily T zone. If nothing else at least is cheap. This packaging of 12g was around 200 RSD.


2. Lili krema za problematičnu kožu


2. Lili cream for problematic skin


Čitala sam o njoj neku dobru recenziju pa sam rešila da je probam jer ionako košta samo 149 dinara. Krema je mala i sadrži 15ml, a može da se koristi samo 3 meseca od otvaranja jer nema konzervanse. Krema smrdi ali srećom miris nije previše jak. Bela je kao kreč i ne upija se, pa sam je stavljala ciljano na bubuljicu preko noći. Ništa mi to ne bi smetalo da krema radi i preko noći sredi bubuljicu, ali se to kod mene nije desilo. Tačnije jeste malo, ali veoma polako. Mada to sve zavisi od osobe do osobe. Moram da napomenem da mi je ova krema lično na istom nivou kao Vichy Hyaluspot koji je 10 puta skuplji. Jednakom brzinom je sređivala bubuljice. A opet nekima su i Vichy i ova Lilly krem super. Nikad se ne zna dok ne probaš.


I read a good review about it so I decided to try it because it costs only 149 RSD. The cream is small and contains 15ml and can be used only 3 months after opening because it has no preservatives. The cream stinks, but luckily the smell is not too strong. It is white like a paint and cannot be absorbed, so I used it directly on the pimple overnight. All of this wouldn't be a problem if this cream worked. But that didn't happen in my case. More specifically it did a bit, but very slowly. Still, it all depends from person to person. I have to say that this cream was the same for me as Vichy Hyaluspot which is 10 times more expensive. It healed my pimples equally fast. Yet some find Vichy and Lilly creams good. You never know until you try.






3. Balea šampon za suvo pranje kose


3. Balea dry shampoo



Kupila sam ovo mini pakovanje (srećom) kada sam išla na neki put. Jako mi ubeli kosu i ne mogu skroz da ga utrljam da se to belo ne vidi. Veoma slabo mi je skidao manoću sa kose i nije ni do kolena Batiste suvom šamponu. Bar je jeftin, ova mala bočica od 75ml je koštala 135 dinara.


I  bought this mini-pack (thankfully) when I went on a trip somewhere. It makes my hair very white and I cannot seem to rub it in all the way, so the white parts disappear. It removed grease from my hair very poorly, not even close to Batiste dry shampoo. At least it's cheap, this little bottle of 75 ml has cost me only 135 RSD.


4. Balea trake za uklanjanje mitisera


4.  Balea blackhead removal strips



Ne mogu da kažem da ne rade, ali prilično slabo izvlače mitisere. Uspela sam da ih izvučem najviše prvi put kada sam ih koristila i to jedino na nosu. Pore moraju da vam budu baš proširene da bi išta izvukle, a i da su prepune prljavštine. Sve manje od toga neće raditi. U ovom pakovanju ima nekoliko posebnih kesica sa trakama (oko 5 mislim), a trake koštaju 369 dinara.

I eto to bi bilo to! Jeste li probali neki od ovih proizvoda i da li su se i kod vas loše pokazali? Šta je vas razočaralo u poslednje vreme?


I  cannot say they don't work, but they extract blackheads rather poorly. I managed to pull out some of them the first time I used them but only on my nose. For them to work your pores need to be very wide to pull out anything, and to be full of dirt. Anything less won't work. This package contains a few separate bags with removal trips (about 5 I think), and it cost 369 RSD.

And so that's it! Have you tried any of these products and were they bad for you, too? What has disappointed you lately?



66 коментара:

  1. Nisam probala nista od ovoga a i neću:) iako sam razmišljala o ovom Balea šamponu za suho pranje. Meni je super onaj Girlz Only ne znam ima li ga kod vas, kod nas nema Batiste. Meni su npr. loše sve Essence sjene bez izuzetka i neću više da probavam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E senke uopste nisam probala. Vlim njihova LE rumenila i neke lakove. Generalno Ima dosta dobrih stvari, ali mi senke nisu privlacne. Za taj sampon mislim da ovde nema. A i Batiste ima oskudan izbor. Nema onaj za braon kosu a njega bih bas da probam. Bar ga ja nisam nigde videla.

      Избриши
  2. Nisam koristila ništa od ovoga, ali sam slično iskustvo tvom imala sa veoma zdravom kremom za usta. Nisu bačene pare, ali ima boljih proizvoda za negu usana.

    ОдговориИзбриши
  3. Balea flasteri su meni super, šampon za suho pranje sam mislila probati, ali sad šta znam :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma probaj nije skup, a znam da neki kazu kako im je super. Meni iskreno bas bas nije. Ali nikad se stvarno ne zna. :/

      Избриши
  4. Probala jedino ovaj šampon za suho pranje. Meni nije oduševio. Prvo sam se umalo udušila od mirisa, a kasnije me takva ''češe'' uhvatila da me lijepo bilo sramota same sebe.....
    inače nemam iskustva sa šamponima za suho pranje kose (ili je jednostavno svežem ili operem), ali kao pravo žensko - morala sam probati

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i mene ovaj gusi. Ali Batiste ne gusi i bolje odmasti. Ja i kad mi je prljava naprskam ovo pa zavezem rep. Izgleda bolje. A onda posle operem :D

      Избриши
  5. meni su flasteri skroz ok, ali prvo napravim piling, pa para, pa onda njih. nemogu reci da izvuku bas sve, ali rade dovoljno da sam zadovoljna :)
    suhe sampone nisam probala, na srecu imam jako zahvalnu kosu i treba joj cijela vjecnost da se umasti (vise od tjedan dana) , mislila sam ga probati za volumen umjesto laka za kosu, ali me strah toga sto se tebi dogodilo, da ga bude nemoguce rascesljat da se ne vidi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A jbg onda operes :D Ali ako ti je svetla kosa nema sanse da se vidi, Ja ima mbraon pa se slabo vidi. Naravno ovaj Balea se malo vise vidi. ALi cak ni to nije katastrofalno. Blago tebi sto ti se tako sporo masti kosa!!!

      Избриши
  6. Balein suvi šampon sam probala, na moju tanku, masnu i bez volumena kosu je bio ravan katastrofi, a i krema za problematičnu kozu isto kao i tebi nista posebno nije uradila, mogla sam i bez nje, lepo je sto nekima pomazu ovi proizvodi, ali meni nisu

    ОдговориИзбриши
  7. Nisam ove Baline probala,ali jesam Lillyevu kremu,mozda si videla kod mene recenziju lol :) Moram da kazem da su izgleda promenili malo sastav kreme,vise nije po strukturi ista kao ranije,sada je malo gelastija i providnija,i pre neki dan sam je stavljala na obraz na potkoznu aknu koja je izbila usled pms-a,i znaci za dan-noc,daj deo koze mi je izgoreo,kao spaljeno i crveni se,sada mazem hidratantnu kremu vec 2-3 dana konstantno da regenirisem taj deo. Dodje mi da slikam taj predeo jer odudara od ostatka lica :D,ali na cistoj kozi bez pudera i rumenila,deluje malo zastrasucuje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ju boze. Moguce da jesam kod tebe videla, mislim da jesam. Slabo ja to pamtim...Taman si me obradovala gelastijom strukturom, ali mi se ova paljevina nesvija tako da cu je i dalje zaobilaziti :D

      Избриши
  8. Ništa nisam probala sa razočaravajućeg spiska :) Nikad nisam probala ni suhi šampon, nikako me ne privlači.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam tek nedavno probala i totalni mi je spas. :D Osim ovog Baleionog koji nista ne valja :D

      Избриши
  9. Imam ovaj Balea šampon, i prosto sam prinuđena da ga koristim kad kod nas nema Batiste :( Doduše, meni se ne primjećuje na kosi jer je plava, ali i ne daje baš najbolje rezultate. Nema neke razlike između korištenja njega i običnog dječijeg pudera u te svrhe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da tako nekako se i meni cini. :) Meni moj Batiste traje sto gooodina. A jako bih volela da nadjem negde za braon kosu.

      Избриши
  10. Ja sam bas juce kupila ove trakice sto izvlace mitesere i...nista...Moje pakovanje ima 3 trakice i bilo je 185 dinara...Ne lici bas na ovo pakovanje sa slike...srebrno je

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A da mislim da znam koje je to srebrno. Ma mozda je i u ovom plavom bilo tri trakice ne secam se. Imam jos jednu. Nikako da je potrosim. Mada mislim da je bilo vise od 3.

      Избриши
    2. Bez veze sam setala po kuci sa tim preko nosa i nista :) Izgleda da sam ja samo bolje prosla sto se tice cene i kolicine...Uvalicu nekome ova dva, mozda nekome bude radilo, kod mene jok.

      Избриши
  11. Ja sam imala užasnu averziju prema suhim šamponima a kada jednog konačno i probala shjvatila sam da je opravdana. Za mene to jednostavno nije dobar proizvod :D :/ Flasteri za mitesere su i meni promašaj totalni.. nema do pincete i mehaničkog čišćenja :D

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post koji je od itekakve koristi. Meni nažalost ne pomažu nikakve kreme koje su za ciljano rješavanje bubuljica :(

    A Balein šampon za suho pranje kao i ove trakice: koliko para-toliko muzike :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahaha e da skroz. Ali srecom ima Balea i stosta dobro. Meni LRP Duo krema raj na zemlji. :D

      Избриши
  13. Slazem se za Essence puder. :) Bas mi treba neki suvi sampon, sada znam koji cu zaobici. :))

    ОдговориИзбриши
  14. Nisam probala ništa sa ovog spiska, ali sam pikirala te Balea flastere već duže vreme :D

    ОдговориИзбриши
  15. Sa spiska sam probala samo lillz kremicu, i bila mi je dobra, ne cini cuda preko noci, ali je ok :) I ja sve hocu da napišem post a par stvari koji su me razočarali, ali se sve plašim da ne produžim spisak pa da me muka ne uhvati na šta sam bacila novac ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahah pisi onda nekoliko kracih postova, da i nas i sebe polako uvedes u pricu o razocaranju :D

      Избриши
  16. Eto, nisam ništa od ovoga probala :) sva sreća :D

    ОдговориИзбриши
  17. Probala sam lili kremicu, i skroz mi je ok. Koristim Batiste i on mi je super, cesto ga koristim samo da dam malo volumena kosi :D pa sam zato mislila da probam Balein kao jeftiniju varijantu za to, ali sada mozda ipak probam onaj taft puder namenjen samo za volumen. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam sajosov taj puder za volumen i radi, ali malo ulepi kosu pa na tom principu daje volumen. Nesto kao slab lak za kosu u prahu. Slabo ga zato koristim, ali nije los.

      Избриши
  18. predivan blog draga slijedim te pliz pogledaj moj blog i slijedi me ako ti se sviđa :*

    ОдговориИзбриши
  19. Ma joj ovi Balea flasteri su niškorist! Bolji su mi Niveini iako su duplo skuplji...

    ОдговориИзбриши
  20. Pojavio se i Psst sampon za suvo pranje kose Freeman . Psst je stari provereni brand u USA i Freeman je pre nekoliko godina kupio brand i modernizovao pakovanje .Pakovanje je travel size i moze da se nosi u torbi.Vredi probati...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da videla sam ga na sajtu Kozmetika Teatar, i planirala sam da ga isprobam. :)

      Избриши
  21. Probala sam puder i šampon. Budući da nemam masnu kožu puder sam potrošila, a šampon mi je stvarno super. To što ubijeli nije problem jer sam plavuša :D iako bih ja vrlo rado Batiste, ali nema kod nas :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja grebala grebala i nista skoro ne pokupim od pudera. Mozda je moj nesto falican. I prstom kad predjem po njemu nista skoro da ne ostane na prstu.

      Избриши
    2. Nije tvoj jedini feleričan i moj je... :D Odavno je u kanti :D

      Избриши
  22. Joj Balein šampon za suho pranje kose imam i isto tako sam razočarana njime,našpricam ga,a kao da i nisam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, mnogo mi je drago bilo sto sam bila pametna pa sam prvo kupila to malo pakovanje :D

      Избриши
  23. I meni je ova Balea šampon bezveze, a drugog nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
  24. Od navedenog sam probala samo Lilly kremicu za problematičnu kožu. I nekada mi je odlična, a nekada uopšte ne radi posao kako treba. Zavisi i kakve su bubuljice u pitanju. Moje su trenutno hormonske, pa mi ne pomaže skoro ništa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja samo te uglavnom i imama ali ih LRP Duo bas jako brzo sanira. Skoro za samo jednu noc.

      Избриши
  25. Nisam probala ove naljepnice za mitesere jer sam par puta koristila Niveine i zaključila da će i Baleine biti tako nešto - previše para za malo učinka :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaci tebi ni Niveine nisu bile nesto poseno?

      Избриши
    2. Nazalost ne :(. Izvlacili su manji dio i to sitnije necistoce. Kapitalci nisu htjeli van. Dugo je proslo od zadnjeg koristenja ali pamtim da su radili samo na nosu. Oko nosa nista. Pore mi nisu nesto izrazene.
      planiran si naruciti neke od onih hvaljenih korejskih flastera.

      Избриши
    3. E pa bas se radujem onda utiscima o tim slavnim flasterima :D

      Избриши
  26. Odličan post! Od ovoga sam probala jedino Balein suhi šampon - razočarao me i to debelo, srećom pa nije bio skup :D

    ОдговориИзбриши
  27. Slazem se s tobom za Balea šampon, jedini mu je plus bio što mi nije kosu ostavljao onako puderastom kasnije kao Batiste. Ali što se tiče samog efekta, Batiste je daleko bolji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni i taj puderast osecaj bude manji kod Batistea, lepo protrljam i nemam neki puderast osecaj uopste.

      Избриши
  28. ja imam proširene pore pa mi baleine trakice dobro odrede posao ;)
    i ovaj essence puder, ali druga nijansa, meni sasvim dobro matira i drži... ali moja koža naginje suhoj, za razliku od tvoje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E sad sam isprobala izgrebala sam ga duz cele povrsine da probam da skinem pocetni tvrdi sloj i cini mi se da cu sada mozda malo bolje moci da ga koristim. Bilo mi zao da ga bacim skoro potpuno celog.

      Избриши
  29. nisam probala nijedan od ovih proizvoda, a posle ove recenzije svakako necu :)
    ostajem verna batiste dry samponu, on mi je HG proizvod i nemam nameru da ga menjam uskoro :)

    ОдговориИзбриши
  30. Ništa kao hejterski postovi :D
    Probala sam samo trake za uklanjanje mitesera i nisam zadovoljna, doduše meni nijedne nisu bile naročito dobre.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su ovo prve koje sam prbala pa ne mogu da uporedim, ali bas su nista poseno :)

      Избриши
  31. Imam ovu VZK kremicu za problematicnu kozu i meni npr odgovara za neke bubuljice na telu, ali na licu nista nije uradila :) Ostatak nisam probala, a mislim da i necu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E vidis to nisam probala. Nerviralo me je posto se ne upija pa da moram da se opet tusiram ujutru da je skinem :D

      Избриши