четвртак, 21. новембар 2013.

Nyx Matte Lipstick - MLS18 Bloody Mary


Obozavam mat ruzeve a kada sam videla boju Nyx mat ruža u nijansi Bloody Mary ovaj ruž je odmah otišao na moju WL. Srećom Nyx ruževi nisu skupi, pa je na mojoj listi želja proveo veoma kratko vreme i ubrzo se našao u mom posedu. Znate li onaj osećaj kad nešto želite a kada ga konačno kupite ispadne da je to mnogo bolje nego što ste i zamišljali? E takav je ovaj ruž!


I love matte lipsticks and when I saw the colour of Nyx matte lipstick in shade Bloody Mary it immediately went to my WL. Fortunately Nyx lipsticks are not expensive, so it stayed on my wish list for a very short time and I soon found it myself in my possession. Do you know that feeling when you want something and when you finally buy it, it turns out to be much better than you have imagined? That's the case with this lipstick!


Ovaj ruž pripada liniji ruževa obeleženoj sa MLS u kojoj ima 22 nijanse. Pakovanje je tipično Nyx od crne plastike sa providnim delom oko samog ruža. Sama plastika je prilično čvrsta ali lično nisam baš oduševljena pakovanjem. Nekako je klimavo i stalno mislim kako će mi ruž ispasti iz pakovanja. Verujem da je u pitanju samo paranoja, ali nju je izazvala klimavost pakovanja. Ali i pored toga zaljubila sam se u ovaj ruž. Pakovanje sadrži 4.5g.


This lipstick is from the line of lipsticks marked with MLS which has 22 shades. Nyx packaging is typically made ​​of black plastic with a transparent area around the lipstick. Plastic itself is pretty solid but personally I'm not impressed with this packaging. It's kinda shaky and loose, and I keep thinking the lipstick will fall out of it. I believe that's just paranoia, but it's caused by a loose packaging. Still I'm in love with this lipstick. The packaging contains 4.5g.


Boju ruža bih opisala kao neku bobičastu crvenu, koja negde između crvene i tamno roze i ima naravno hladni podton. Ove boje su meni mnogo lepše od čistih crvenih nijansi, a i uglavnom mi lepše deluju na devojkama kada ih nose. Naravno to je delom i stvar ukusa. Kako nisam do sad posedovala ni jedan ruž ovakve boje, želela sam ga još više.


I would describe the colour of this lipstick as berry red, that's somewhere between red and dark pink and has cool undertone. These colours are much nicer to me than pure reds, and I generally like them better when girls wear them. Of course, this is partly a matter of taste. Since I didn't have any lipsticks of that colour,  I wanted it even more.


Formula je neverovatno pigmentovana i kremasta. Ovo je ubedljivo jedan od najpigmentovanijih ruževa koje posedujem, a iako je mat veoma se lako maže i odmah potpuno prekriva usne. Nije uopšte težak za nanošenje i vrlo lako se postiže homogeno i potpuno prekrivanje. Ruž nije suv, ne isušuje mi usne, ne naglašava suve delove i ne zadržava se u boricama. I veoma je dugotrajan, a i homogeno se briše. Jedan od najpostojanijih ruževa koje posedujem. Nije baš izrazito mat.


The formula is incredibly pigmented and creamy. This is by far one of the most pigmented lipsticks that I own, and although it is matte it can be applied very easily and it immediately covers the lips. It isn't difficult to apply and you can easily achieve homogeneous and full coverage. Lipstick isn't dry, doesn't dry out my lips, doesn't emphasize dry areas and doesn't stay in wrinkles. It's very durable, and homogeneously erased. One of the most durable lipsticks that I own. It isn't overly matte.


Ruževi iz ove linije mogu se kupiti u Alexandar Cosmetics-u i koštaju 540 dinara. Za ovakvu divotu to su smešne pare. Sigurna sam da mi je ovo tek prvi od mnogo Nyx ruževa. Evo ga i swatch:


Lipsticks from this line can be purchased at Alexandar Cosmetics and cost 540 RSD. For such great lipstick this is very cheap. I'm sure this is only my first of many Nyx lipsticks. Here's the swatch:



I za kraj evo vam još jedne lepe slike ovog ruža. Ona me nekako najviše podseća na realan ruž. Kada sam ga kupovala ostao je samo još jedan u toj prodavnici. Izgleda da je ubedljivo najprodavaniji., što me uopšte ne čudi. 

Jeste li ga vi probali? Ili neki drugi Nyx ruž? Koji biste mi preporučili?


And finally here's another nice photo of this lipstick. This one somehow reminds me the most of the real lipstick. When I bought it there was only one left in that store. It seems that it is the best selling one, which doesn't really surprise me.

Have you tried it? Or another Nyx lipstick? Which one would you recommend?


Šta mi se sviđa kod ovog ruža:
- mat formula,
- kremast, lako i ujednačeno se maže,
- veoma pigmentovan,
- veoma trajan i homogeno se briše,
- ne isušuje usne i ne lepi se za suve delove,
- cena.

Šta mi se ne sviđa:
- dostupan samo u Alexandar Cosmetics-u,
- blago klimavo pakovanje.

Informacije i ocene:

CENA: 540 dinara
GDE GA NABAVITI: Alexandar Cosmetics 
BROJ NIJANSI: 22
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PREKTIVNA MOĆ: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about this lipstick:
- Matte formula,
- Creamy, easy to apply,
- Very pigmented,
- Very durable and homogeneously erased,
- Doesn't dry out my lips and doesn't stick to dry parts,
- Price.

What I don't like:
- Available only in Alexandar Cosmetics,
- Slightly loose packaging.

Information and scores:

PRICE: 540 RSD
WHERE TO BUY: Alexandar Cosmetics
NUMBER OF SHADES: 22
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
COVERAGE: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

55 коментара:

  1. Merkala sam ga i ne znam zašto ga nisam kupila. :/
    Mislim da je od ovog trenutka na WL. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepa je nijansa, prava malinica. Zao mi je sto ga nisi slikala na usnama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoooo pa bas imam sliku! Evo sad je ubacujem ja sam potpunoo zaboravila!

      Избриши
    2. Upravo sam se vratila da opet pogledam post, kad ono - slika, rekoh nisam valjda toliko corava :D

      Избриши
    3. Ali sam skontala sad da je mala a zao mi da ovaj lepi ruz ima tako nedostojnu sliku pa cu sutra da napravim bolju i zamenim :)))

      Избриши
  3. Meni je već duže vrijeme na WL, stvarno je divan. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Iako rijetko nosim takve nijanse, kupila bih neki drugi iz te matte linije. Zavidim vam na tom Alexandar Cosmetics :)

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je da ti se dopada! :)) Prelep je stvarno :))

    ОдговориИзбриши
  6. Svi swatchevi ovog ruza koje sam videla ukazuju da je crven, ali ja kad sam ga probala na meni je pink! Divna je boja! Ja ti predlazem da pogledas Black Cherry, spomenula sam ga u postu o nyx seminaru, divna burgundy boja, nazalost nisam ga nasla u kiwi sunu ostaje mi da pogledam jos u beo cosmeticsu, ili online da ga narucim na kraju, mislim da je must have za zimu! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A jel ga generalno nemaju ili samo tad ponestalo? Boja valjda zavisi i od tena. Na meni je dosta crven i malo rozikast. Swatch na ruci mi je prilicno realno ispao kako na meni izgleda.

      Избриши
    2. Pa samo je rasprodat tu, ali ne znam da li ce dobijati od Aleksandra dopunu, tako im se rasprodala i jedna senka pa sam narucivala.Ali pogledaj ga ako naidjes pored nekog prodajnog mesta, boja je divna :)

      Избриши
  7. Imam ovaj ružić i svaki put se iznova divim teksturi i pigmentaciji :)

    ОдговориИзбриши
  8. Imam njihov mat ruž u nude nijansi, i jako mi se uvlači u pore :( U svakom slučaju ga jako volim, tako da nađem neki način da ga iskoristim.

    Ova nijansa koju si nam predstavila izlgeda fantastično.

    ОдговориИзбриши
  9. Aaaa evo ga i kod tebe :) meni je vise malina nego crven ali u svakom slucaju najdrazi ruz koji imam. Moram nabaviti jednako trajnu dnevnu varijantu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da i meni je nekako bobicast, ali na meni nije bas toliko roz kad ga namazem. Ali stvarno jeste malinast :) Tesko da neki svetli ruz bude ovako dobar, ako nadjes javi!!!

      Избриши
  10. Odbilo me je to što je rozikast, mada na tebi ne deluje tako, nikako da ga probam na sebi. Lepo ti stoji!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa idi probaj tester na ruci da vidis koliko je roz, na nekome to bude dosta na nekome ne, valjda zavisi i od tena. Ja bih volela da je za nijansu roziji, ali i ovako mi je divan.

      Избриши
  11. I ja imam usne koje su potpuno blede. Uglavnom ove nijanse postaju na mojim usnama lila, kao karmini za starije gospodje. Bas ti zavidim sto ti tako dobro stoji!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahah da moje nisu bas bezbojne. Mada ovaj ruz je jaaaaako pigmentovan, tako da slabo boja usana doprinosi u ovom slucaju. Valjda probati.

      Избриши
  12. Tvom blistavom tenu savrseno stoje ovakve nijanse ;)

    Boja je jako lepa, ali zbog tog hladnijeg podtona koji sadrzi u sebi mislim da mi ne bi lepo stajao, a merkala sam ga dugo... ;) I da...to klimavo pakovanje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ja to baas ne gledam tako. Ja imam bas topao pod ton, skroz sam zuta, a uopste ne mislim da mi hladne boje lose stoje. S druge strane uvek da m i sestri da proba ruz koji ponesem sa sobom a ona je jos dosta tamnija od mene i na njoj su ok roze hladne boje, mada na njoj izgledaju mnogo vise barbi. Tako da verujem da ima sanse da ti ovaj bude dobar posebno sto je dosta crven, a manje roze.

      Избриши
  13. Diiiiiiivan je, volim ovakve ruzeve, dovoljan je on i maskara da upotpune izgled! :) Ide i na moju wl. :D

    ОдговориИзбриши
  14. Savrsennnnnnn, a tvoje fotke su me oborile sa nogu <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao pa hvala! A nije bas hteo mnogo da saradjuje na slikanju, malo sam se pomucila.:)

      Избриши
  15. Predivna nijansa, obara s nogu :D ide na listu, dugacku listu :D i divne fotke, moram reci!

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман12. мај 2014. 15:24

    Ima li trenutno ovog u Uscu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa verovatno ima. Oni imaju svoj stand u Uscu, ali ne znam koliko imaju robe tu. Verovatno ima. Mada ja uvek kupujem u Kiwi Sun-u blizu Skadarlije.

      Избриши
    2. Анониман13. мај 2014. 03:13

      Pored Nyx standa, ima li i Blush cetkica? :-)
      Hvala ti na informaciji.

      Избриши