петак, 25. октобар 2013.

Revlon Uniq One Coconut


Evo jednog proizvoda koji je bio na mojoj WL i onda sam ga kupila i radovala se ceo dan - Revlon Uniq One Coconut. Želela sam da probam Uniq One, ali kada sam videla da su ga proizveli i u kokos varijanti znala sam da moram da ga kupim. Ja sam ga kupila u Liliju, ali ima ga i po prodavnicama sa proizvodima za kosu. Uglavnom košta oko 1569 din, koliko sam ga ja platila. Sadrži 150ml.

Kada sam ga prvi put otvorila i videla pumpicu sa raspršivačem, očekivala sam tečni proizvod, međutim prevarila sam se. Tekstura mu je bela i gusta, kao kod regeneratora. Zato pumpica pri nanošenju mora dobro da se pritisne da bi se proizvod dobro raspršio po kosi. Prva stvar koju sam takođe uočila je da prilično slabo miriše na kokos, a taj miris onda i ne ostaje u kosi dugo. To me je malo rastužilo jer volim miris kokosa, a i čitala sam kod mnogih devojaka kako je miris jak i dugo ostaje na kosi....pa i nije baš. No dobro to je manje bitno i pređimo na bitnije stvari.


Here is a product that has been on my WL and when I bought it I was happy the whole day - Revlon Uniq One Coconut. I wanted to try Uniq One, and when I saw that there was also the coconut version I knew I had to buy it. I bought it in Lilly, but it can also be found in stores with hair products. Generally costs about 1569 din, and that's how much I paid for it. It contains 150ml.

When I first opened it and saw a spray pump, I expected it to be liquid, but I was wrong. The texture of it is white and thick, like a conditioner. Because of the pump, during application it must be pressed well to produce proper spray on the hair. The first thing I also noticed is that it has quite a faint smell of coconut and the smell doesn't remain in the hair for such a long time. It made ​​me a little sad because I love the smell of coconut, and I read that many girls like the strong scent and that it stays long in the hair .... well, not really. Oh well that's less important, and let's move on to more important things.


Na kutiji lepo piše šta sve Uniq One treba da radi. Ima deset stavki i komentarisaću ih pojedinačno (na slici piše valjda na italijanskom, ali na samoj bočici je engleski).

1. Obnavlja suvu i oštećenu kosu - pa ne znam baš da li je obnovio da duge staze, ali je kosa nakon mazanja svakako meka i glatka.
2. Sjaj i kontrola neposlušne kose - Malo dodaje sjaj i mislim da je dobar u smirivanju kose, ali na mojoj kosi nije imao veliki izazov pa zato ne mogu da tvrdim. (Moram da pomenem na šta sam naletela na netu sada hahaha ... pošto piše za neposlušnu kosu Frizz Control, na netu sam za Frizzy Hair našla - A type of hair invented by the devil himself.  HAHAHAHA neko je baš bio kivan ko je ovo pisao.)
3. Zaštita od toplote - ovo mi se čini istinito, pošto mi se kosa manje greje kada je sušim fenom.
4. Svilenkasta i meka kosa - potpuno istinito.
5. Zaštita bojene kose sa UVA i UVB filterima - zaista ne znam, ali ajde da im verujemo na reč. Trenutno sam ofarbana u braon, pa mi se ta boja ne ispira i nije zahtevna. Da sam i dalje crvena možda bih mogla da primetim da li je boja duže jarke boje npr.
6. Lakše češljanje i peglanje - ne peglam kosu ali češljanje je zaista mnogo lakše. Bez njega se i ne češljam nakon pranja kose.
7. Neverovatno odpetljavanje - istina, što je i logično sobzirom da je skroz onako uljigavi.
8. Dugotrajna frizura - moram da priznam da zaista produži trajanje frizure, pošto je kosa dosta poslušnija.
9. Sprečava razlistane krajeve - pa mislim da pomaže malo, ali zaista ne znam kako to da izmerim. :)
10. Povećava volumen - da, ali ne drastično.


There are ten things that Uniq One is suppose to do, as written on the box. I will comment on them individually (in the picture it is probably written in Italian, but on the bottle it is written in English). 

1. Repair for dry and damaged hair - I don't know whether it helped my hair in the long run, but the hair is definitely softer and smoother.
2. Shine and frizz control - adds a little shine and I think it is good to calm the hair, but my hair is not a big challenge so I cannot really say. (I have to mention what I came across on the web a few moments ago hahaha ... as i wanted to look up what Frizz Control means, I found written for Frizzy Hair - A type of hair invented by the devil himself. HAHAHAHA whoever wrote this was very angry! )
3. Heat protection  - this seems true, since my hair is less heated during blow drying.
4. Silkiness and smoothness - completely true.
5. Hair colour protection with UVA and UVB filters - I really don't know, but let's just take their word for it. Right now my hair is brown and that color doesn't wash out and isn't demanding. If I was still red I might be able to see if the colour is more vibrant for a long time.
6. Easier brushing and ironing - I don't iron my hair, but combing is really much easier. Without it, you don't comb my hair after shampooing .
7. Incredibly detangling - true, which is logical since it makes the hair all slimy.
8. Long-lasting hairstyle - I have to admit it really does help, as hair is quite obedient after using it.
9. Split ends prevention - so I think that it helps a little, but I don't know how to measure it . :)
10. Adds body - yes, but not drastically.


Želim još da dodam, da Uniq One nije masan, i na suvoj kosi se ne primećuje i ne masti je. Takođe i ne ubrzava mašćenje kose, a ja sam ga nanosila duž cele kose. Nisam probala da ga koristim na suvoj kosi, već sam ga nanosila samo na vlažnu, posle pranja.

Sve u svemu jako dobar proizvod, ali manje nego što sam očekivala nakon tolikog hvaljenja. Nisam potpuno sigurna da li je toliko bolji od drogerijskih proizvoda za negu kose koji se ne ispiraju, da bi opravdao cenu. Hm... Kakvi su vaši utisci o Uniq One?


I would also like to add, that Uniq One is not oily, and on dry hair it is unnoticeable and dosn't make it oily. Also, it doesn't make the hair become oily quicker, and I've applied it along the whole hair. I didn't try to use it on dry hair, but I just applied it to damp hair after washing.

All in all a very good product, but less than what I expected after all the praises. I'm not entirely sure if it's much better than drugstore hair care products that don't rinse, to justify the cost. Hm ... What are your impressions of Uniq One?


Šta mi se sviđa kod ovog proizvoda:
- pakovanje,
- dobro raspetlja kosu i omogući rasčešljavanje,
- štiti od toplote i sunca,
- čini kosu poslušnojom i frizure duže traju,
- ne masti kosu.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- miris kokosa je slab i ne zadržava se u kosi.
- možda i štiti kosu od listanja i regeneriše je, ali ja nisam to baš mnogo uočila.

Informacije i ocene:

CENA: 1569 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, prodavnice sa proizvodima za kosu, DM?
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
MIRIS: 3/5
NANOŠENJE: 5/5
RASČEŠLJAVANJE: 5/5
ZAŠTITA OD TOPLOTE: 4/5
REGENERACIJA: 3/5
POSLUŠNOST KOSE: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like about this product:
- Packaging,
- Detangles the hair and allows combing,
- Protects from heat and sun,
- Makes hair less frizzy and hairstyles last longer,
- Doesn't make hair oily.

What I don't like:
- Price,
- Coconut aroma is weak and doesn't stay in my hair,
- It might provide protection form split ends and regeneration, but I haven't noticed that a lot.

Information and scores:

PRICE: 1569 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, shops with hair products, DM?
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
SCENT: 3/5
APPLICATION: 5/5
HAIR DETANGLING: 5/5
HEAT PROTECTION: 4/5
REGENERATION: 3/5
FRIZZ CONTROL: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5


38 коментара:

  1. Imam crveni Uniq i meni je bas extra ;) Mnogo mi olaksava oblikovanje kose i prilicno drzi pod kontrolom sitne dlacice po losim vremenskim uslovima(kisi) a to je ono sto mi je najbitnije. Sad, kada je u pitanju neka nega i obnova to je jako tesko primetiti, posebno jer je ovo prvenstveno proizvod za olaksavanje oblikovanja kose i ne mozemo ocekivati nikakvu extremnu rekonstrukciju kose tokom koriscenja ;)
    I ja sam citala da bas mirise na kokos i sad sam se malo razocarala, s obzirom da crveni bas mirise i zadrzava se u kosi neko vreme :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma onda bi ti se verovatno i ovaj zadrzavao u kosu. Ti ionako imas mnogo guscu kosu od mene. Meni to sve izvetri. A skroz se slazem sa tvojim utiscima.

      Избриши
  2. Meni nije ništa posebno (onaj crveni), davno sam pisala recenziju, ali toliko volim miris kokosa da ozbiljno razmatram da ipak kupim i ovaj :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj i ja obozavam kokos. Lepo mirise ali ne dovoljno jako za moj ukus. Ali svakako nije sigurno nista drugaciji od crvenog.

      Избриши
  3. Ja nikako da kupim ovaj proizvod,nekako se sve dvoumim izmedju Uniq One i Equave :),inace videla sam u salonu gde idem,da koriste crveni i da je jedan od frizera pre feniranja,naprskao taj crveni na dlan pa ga razmazao po dlanovima pa tek onda naneo na kosu klijentniknje pre feniranja.
    Meni uvek stavljaju Equave i super mi se rasceslja kosa dobije sjaj i dlaka klizi,sad se bas dvoumim posle ove recenzije,jer Uniq One ipak ima visenamensku upotrebu kako pise na deklaraciji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh ne mogu ti pomoci, taj Equave nisam probala. Ovaj bas olaksa cesljanje. Odluci kupi, pa kad potrosis probaj ovo drugoo :D

      Избриши
  4. Meni je odličan i toliko ga volim da se prosto rastužim kad vidim da nekome ne odgovara kao meni...
    Kupujem ponovo po ne znam koji put :-) ali otkako sam probala kokos samo njega kupujem jer je meni taj miris ljepši.... i da, ne osjeti se pretjerano dugo, ali špricnem ponovo :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni on jeste skroz dobar, ali generalno ne znam da li mi je drasticno bolji od jeftinijih stvari koje sam probala a dosta je skuplji. To mi je jedina konstatacija.

      Избриши
  5. Nikako da uzmem ovaj od kokosa, onaj standardni trosim vec trece pakovanje cini mi se, i obozavam ga, a kako volim i kokos, verujem da je ovaj tek pun pogodak :)

    ОдговориИзбриши
  6. Obozavam ga,daj mu mesec dana pa ces ga i ti voleti sigurna sam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa evo imam ga vec neko vreme. Malo vise od pola sam potrosila. Ma volim ja njega bas smao nije nista revolucionarno. Ko nema para moze da kupi i jeftinije stvari a nece biti nesto mnogo zakinut za rezultat.

      Избриши
  7. nisam koristila, ali nakon prvotnog oduševljenja i nekoliko tako wow-super-duper recenzija, sve češće čitam ovakve poput tvoje i mislim da ga neću ni kupovati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da i ja sam to primetila. Ma mislim ok je ali nije nesto sad da padamo na dupe :)

      Избриши
  8. Kod nas ga nema za kupiti u drogerijama :/ žao mi je što je miris kokosa slab i što se ne zadržava jer baš volim kokos :/

    ОдговориИзбриши
  9. Trenutno koristim trecu bocicu, obozavam ga! stiti boju kose :) ja uzimam crveni jer ne volim kokos i divno mi mirise,ceo dan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa super. Onda cu ga kupovati kad budem opet crvena. Ova braon mi i bez icega uvek izgleda isto, pa nisam mogla to da ocenim lepo.

      Избриши
  10. Eh, imala sam ga na WL kao i ti, ali ga nisam kupila jer sam čekala da se malo slegnu dojmovi. :D Vidim da dosta cura nije baš tako oduševljeno pa ću radije preskočiti kupnju, iako me mami jer zbilja volim miris kokosa. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa mislim nije straaashno skup a dugo traje, pa i nije mozda tako strashno da ga probas. Nije uopste los, a opet neki su zaista odusevljeni ovim cudom :)

      Избриши
  11. Ja sam vec svoje misljenje napisala u zadnjem new in postu a sto se mirisa tice, ja sam cesce ljetos koristila ovaj kokos i tad sam ga puuuno vise osjetila nego sad, evo upravo sam ga prsnula nakon nekog vremena jer planiram peglati kosu veceras i vec pomalo vjetri. Ali ljetos sam citav izlazak mogla da njuskam kosu u vrucim ljetnim nocima :) Dosta toga ne mozemo da tvrdimo jer je za vecinu stavki potrebnija analiza kose sa aparatima a ja to nemam. :)) Ali ovako mi nije nesto, ne vidim primjetnu promjenu i definitivno mogu bez njega.

    ОдговориИзбриши
  12. Ja obozavam klasican Uniq One, iako stavrno ne oporavlja kosu. Jako bih volela da probam ovaj, i nadam se da ga nece povuci pre nego sto odlucim da ga kupim :)

    ОдговориИзбриши
  13. Jedno vrijeme sam mislila da baš želim da imam ovaj proizvod ali evo, sudeći po tvojoj recenziji meni ovo ne treba :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E tako i kod mene bude za mnoge stvari, a za neke me prosto prodje zelja iako nisam citala nista negativno :)

      Избриши
  14. Moji dojmovi su isti kao tvoji. Imam također kokos verziju. Ono ok je , ali opet mi nedostaje dodatne njege uz njega.

    ОдговориИзбриши
  15. Potrošila sam crveni i oduševljena sam, tako da mi je na wl i ovaj i nikako da ga kupim!

    ОдговориИзбриши
  16. Baš sam ga juče kupila, imam crveni koji je pri kraju (njemu je miris baš jak i dugo se zadržava u kosi), pa sam rešila da uzmem ovaj jer obožava kokos. Nisam ga još isprobala na kosi ali evo sad ga njuškam :D i moj baaaš jako miriše. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni to nije dovoljno jako! A stvarno ne ostane mi u kosi ni do kraja susenja fenom.... verovatno je to do moje kose.

      Избриши
  17. Ustedela si mi novce veoma iskrenom recenzijom. Hvala :)
    Zao mi je zbog mirisa, jer na njega sam najvise racunala, pa ce ovo ipak biti - no.
    Pozdrav, Alekta*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma stvarno se to nikad ne zna, miris izgleda mnogo zavisi od toga kakva ti je kosa. Mozda bi ti se i zadrzavao u kosi. :/

      Избриши
  18. Premisljam se vec dugo da li da uzmem ovaj ili neki jeftiniji proizvod.. Nisam ni ocekivala bog zna kakvu negu, ali sam cula da odlicno stiti od toplote sto mi je bas vazno.. Moje premisljanje se nastavlja.. :D

    ОдговориИзбриши
  19. Ja koristim crveni već više od godinu dana i meni je savršen.Možda baš i ne oporavlja kosu ali je dosta štiti,ja inače peglam kosu bukvalno svaki dan i plavuša sam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa super je onda sto ti odgovara. Slazem se ja sa tvojom konstatacijom. Stiti je i lepo se kosa ceslja i izgleda lepo sa njim, a za pravi oporavak kose nije bas nesto.

      Избриши