четвртак, 31. октобар 2013.

Flormar Perfect Coverage Concealer 04



Neko vreme nisam imala tecni korektor, a onda sam rešila da kupim Flormar Perfect Coverage Concealer, nakon čitanja nekoliko pozitivnih recenzija. Zaista ne znam kako sam živela bez korektova ovog tipa u poslednje vreme. Život i šminkanje su mnogo lakši sa tečnim korektorom. :)


I didn't have a liquid concealer for a while, and then I decided to buy Flormar Perfect Coverage Concealer, after reading several positive reviews. I really don't know how I lived without a concealer of this type. Life and makeup application are much easier with a liquid concealer. :)


Ja sam kupila nijansu 04, a inače postoji pet nijansi, što je solidan izbor. Bočica sadrži 5ml i može da se koristi 12 meseci nakon otvaranja. Košta samo 509 dinara. Pakovanjem sam baš zadovoljna. Miris mu je lep, miriše na neku kremu za lice. Aplikator je tipičan, dlakav što bi se reklo, ali je spljošten sa obe strane. Lepo kupi proizvod i njime se korektor lako nanosi na lice. Ionako od ovih aplikatora tražim samo da lepo izvuku proizvod iz bočice. 


I bought shade 04, but there are five shades, which is a pretty good range of shades. Bottle contains 5ml and can be used 12 months after opening. It costs only 509 RSD. I'm very satisfied with the packaging. It smells nice, like a face cream. The applicator is typical, hairy as one can say, but it is flattened on both sides. It picks up the product nicely and it is easy to apply concealer to the face. Anyway, I only need these applicators to pick up product from the bottle.


Nakon toga korektor najčešće nanosim prstima, utapkavanjem. Na ovaj način najbrže nanosim i blendam korektor, dobija se najprirodniji izgled i najjače prekrivanje. Koristim ga najviše za ujednačavanje boje kože ispod oka i kamufliranje obojenih podočnjaka. Ja nemam veoma izražene tamne kolutove, rekla bih da su srednje jaki, a njih ovaj korektor zaista perfektno prekrije i boja kože mi se potpuno ujednači sa ostatkom lica. Izabrala sam i odovarajuću nijansu za moj ten. 


After that I usually apply this concealer with my fingers, by patting it on. In this way, the application and blending are the fastest and I get the most natural look and strongest coverage. I use it mostly for the unification of colour and camouflaging dark circles  under my eyes. I don't have very prominent dark circles, I would say that they are moderately strong, and this concealer covers them completely and equalizes skin colour with the rest of my face. I chose, a very good shade for me.



Korektor koristim i za sitnije nepravilnosti po licu. Prilično je trajan, a vrlo lako može i da se popravi u toku dana. Ne uvlači se u borice ispod oka. Tačnije ako nanesete malo deblji sloj ispod oka malo će se nakupiti nakon nanošenja, ali nakon što to uklonim i korektor se lepo osuši, nigde ne mrda. Moj HG korektor do sad je bio Maybelline Fit Me, ali ovaj Flormarov korektor zaista može da se nosi rame uz rame sa Maybelline-ovim. Ne mogu da kažem da je bolji, ali nije ni gori. Čini mi se da je malo gušći od Maybelline-a. 

Jedino što mi se čini je da ako imate suvu kožu ispod oka postoji šansa da će ovaj korektor da vam naglasi suve delove. Nisam sigurna pošto nemam suvu kožu, ali mi se po teksturi čini da će se to desiti. Zato pre nanošenja hidrirajte kožu.
Jeste li vi probali ovaj korektor? Koji tečni korektor vi volite?


I also use this concealer for minor irregularities on the face. It is quite durable and can easily be reapplied during the day. It doesn't accumulate in tiny wrinkles under eyes. Specifically if you apply a slightly thicker layer below the eye it will accumulate in the wrinkles a bit, but once you remove that and concealer dries completely it won't move anywhere. My HG concealer so far was the Maybelline Fit Me, but this Flormar concealer can really stand alongside Maybelline's. I cannot say it's better, but it isn't worse either. It seems to me that it is a little thicker than the Maybelline one.

The only thing I feel is that if you have dry skin under the eye, there is a chance that this concealer will emphasize dry parts. I'm not sure since I don't have dry skin, but the texture looks to me like it might do that. Therefore, before applying hydrate your skin.
Have you tried this concealer? Which liquid concealer do you like?


Šta mi se sviđa kod ovog korektora:
- cena,
- pakovanje,
- miris,
- lepo se blenda,
- dobro prekrivanje,
- trajnost na licu.

Šta mi se ne sviđa:
- čini mi se da ima tendenciju da naglasi suve delove kože.

Informacije i ocene:

CENA: 509 dinara
GDE GA NABAVITI: Flormar
BROJ NIJANSI: 5
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PREKTIVNA MOĆ: 4/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about this concealer:
- Price,
- Packaging,
- Smell,
- Blends nicely,
- Good coverage,
- Durability of the face.

What I don't like:
- I think it might emphasize dry skin areas.

Information and scores:

PRICE: 509 RSD
WHERE TO BUY: Flormar
NUMBER OF SHADES: 5
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
COVERAGE: 4/5
OVERALL SCORE: 5/5

30 коментара:

  1. da, ovaj korektor će naglasiti suhe dijelove :((((

    a aybelline Fit Me i ja volim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaci dobro sam uocila. Eto samo zato mi je Maybelline bolji. Ali posto mi koza nije suva, meni je i ovaj zaista super!

      Избриши
  2. Imam njihov korektor u stiku i nije mi baš nešto.
    Ovaj sam htela da probam i verovatno hoću jer mi se čini sasvim ok.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nesto ne volim mnogo te u stiku. Mada Flormar nisam probala. Ako hocu neki jaci korektor onda uzimam Artdeco Camouflage Cream. To je divan proizvod.

      Избриши
  3. I meni je Maybelline Fit Me HG korektor :D i taman mi je pri kraju :( s obzirom da nemam nigdje Flormar u blizini za kupiti, ostat ću pri svom najdražem :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ne znam zasto nisam probala Flormar makeup ;) Bas je dobro pigmentovan ;)
    Moj omiljeni je NYX HD i Bourjois HM, za sad. Ali vidim da ste sve odusevljene Fit Me korektorom, gledala sam ga skoro u Lilly-u i predomislila sam se. Ucinilo mi se da ne pokriva bas najbolje, ali kako ga hvalite, ocigledno sam se prevarila ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam probala ovaj korektor (za divno čudo), ali ne zvuči loše. Meni je najgora stvar kod većine korektora što se nekako uvuku u borice i onda ih baš naglase pa sve izgleda gore nego što u stvari jeste.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa kao sto sam rekla kad se nakupi dok je jos mokar to obrisem i onda vise nigde ne mrda kad je suv.

      Избриши
  6. Nisam probala ali koliko vidim bas je hvaljen :) Ja imam maybelline eraser eye i nyx hd korektor, a od ta dva mi je bolji nyx samo zbog toga sto mi na slikama ne posvjetli jos vise podocnjake tako da se opet isticu, ali ovaj put zbog bjeline heh :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahah da neki bas hvale taj eraser, ali meni nekako nije bio nikad zanimljiv zbog tog cudnog aplikatora. :)

      Избриши
  7. Ja ti imam suhu kožu i stvarno volim ovaj korektor, baš osjećam da mi nikako ne naglasi suhe dijelove :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pa super, eto znaci da ipak kod nekoga moze i na suvu. Vidim da su za suvu kozu misljenja podeljena pa treba imati i to u vidu pri kupovini.

      Избриши
  8. Na osnovu recenzije meni izgleda kao da je dobar :) Lepa je tekstura vidi se da ima jacinu,sto je bitno:)
    Ja koristim Essence u stiku,mnogo je kremast i brzo se trosi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E njega nisam probala, nesto ne volim te u stiku bas mnogo. Imam Aurin i dobar mi je bas, ali ga slabo nesto koristim u poslednje vreme.

      Избриши
  9. Za jako suhu kožu nije baš najsretniji izbor. Mislila sam da će s ovim završiti moja potraga ali dalje se nastavlja :)

    ОдговориИзбриши
  10. Nikada ništa nisam probala od Flormar-a. Imam sephorinu paletu korektora već dugo, i nju retko kad koristim, mada je skroz dobra. Ovaj mi deluje super, mogla bih da probam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja bas volim ove tecne korektore, uglavnom samo njih i koristim osim kad mi ponekad lice podivlja od hormona pa mi treba nesto jace :)

      Избриши
  11. Ovo je meni jedan od dražih korektora a imam baš dosta izražene podočnjake :) I meni je nijansa br. 4 idealna. Što se tiče suhe kože, mrvicu može biti problem, ali ništa strašno. Ja bih obično stavila malo više hidratantne kreme prije nanošenja i obično bi tad bilo ok :)

    ОдговориИзбриши
  12. Imam upravo ovu nijansu i super je. Slažem se za naglašavanje suvljih delova, no meni ne predstavlja problem jer mi je koža oko očiju normalna.
    Inače volim jako Maybelline Fit me i Bourjois Healthy mix korektore <3

    ОдговориИзбриши
  13. Nisam još ništa probala od Flormara osim lakova. Čini mi se ok korektor, odlična recenzija,mislim da ću ga ipak preskočiti radi činjenice da naglašava suhe dijelove.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Flormar ima dosta dobrih stvari. Ja jako volim neke njihove karmine i senke za oci.

      Избриши
  14. Meni je ovo super korektor, ali jedina mana koju mu nalazim je ta što mi je i najsvijetlija nijansa tamna haha :D

    ОдговориИзбриши
  15. Tako je dobar, znači :O Ok, možda preispitam odluku da ne kupujem ništa njihovo kod nas :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ahahahah a sta ces. Mene nerviraju sto su lakovi kod njih skuplji nego njihovi lakovi u Kristabelu, ali opet ne mogu da odolim pa kupujem kod njih. Sta cu kad volim njihove stvarcice.

      Избриши