понедељак, 14. октобар 2013.

Aura Foot Balsam


Jedan od proizvoda koje koristim svakodnevno je uvek i krema za stopala. Trenutno je u mojoj rutini Aura Foot Balsam. Volim da kupujem kreme koje omekšavaju i smanjuju zadebljale delove kože, pošto mi se isti stvaraju poprilično zbog bavljenja plesom, jer svakodnevno igram bosa ili samo u čarapama. Iskreno iznenadila sam se kada sam u Liliju videla Aurinu kremu, jer nisam znala da proizvode i preparativu, a kako je izgledala baš kao krema kakvu tražim kupila sam je. Aura nema veliki broj ovakvih proizvoda, a asortiman možete pogledati na njihovom sajtu.

Krema dolazi u tubi od 100 ml i ja sam je platila 304 dinara. Miris kreme je blag i prijatan. Nije uopšte masna i jako se brzo upija. Podseća me na kremu za ruke. Ovo mi se sviđa pošto je mažem pred spavanje, a ne volim da čekam da se krema upije ili da oblačim čarape.


One of the products I use every day is a foot cream. Currently in my routine is Aura Foot Balsam. I like to buy creams that soften and reduces calloused skin areas, as this happen to me a lot since I have my dance classes daily and I dance barefoot or in socks. Frankly I was surprised when I saw Aura cream  in Lilly, because I didn't know they also produce preparative products, and as this cream looked just like what I needed, I bought it. Aura doesn't have a lot of product of this type, but you can look at their products on their web site.

The cream comes in a 100ml tube and I paid 304 RSD for it. It smells gentle and nice. Not at all greasy and absorbs very quickly. It reminds me of hand cream. I like it because I apply it before bed, and I don't like to wait until the cream is absorbed or wear socks.


Krema sadrži kreatin i vitamine A, E, H, B, kao i  D-pantenol, glicerin i biotin (ali i svakakve parabene). Namenjena je omekšavanju i regeneraciji kože stopala i trebalo bi da vraća suvu i ispucalu kožu u normalno stanje. Moram da priznam da nisam mnogo očekivala od nje posebno zbog formule koja je izgledala veoma lagano. Međutim potpuno me je iznenadila. Jako lepo hidrira i omekšava kožu, a zadebljanja su iz dana u dan sve manja . Dugo mi se nije desilo da me bole tabani na treningu zato što su mi zadebljali delovi manji nego inače. Osećam se kao kada sam tek krenula da treniram. Jeste da je to malo nezgodno, ali volim da su mi stopala lepa tako da ne planiram da prestanem da je koristim. :)

Sastav: Aqua, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Diethylhexyl Carbonate, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Dimethicone, Cetyl Palmitate, Panthenol, Alcohol, PEG-35 Castor Oil, Polysorbate 20, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Inositol, Calcium Pantothenate, Lonoleic Acid, Biotin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Allantoin, Sodium ETDA, Parfum.


The cream contains creatine and vitamins A, E, H, B, D-panthenol, glycerin, and biotin (but also all kinds of parabens). It is aimed at regenerating the skin and softening the feet and with time it should  returned dry and coarse skin to its normal state. I have to admit that I didn't expect much from it, especially since it has a formula that looks really light. But it totally surprised me. Very nicely moisturizes and softens the skin, and thick parts are slowly getting smaller. It didn't happen for a long time that my feet hurt at dance practices, because the thicker parts of the skin are smaller than usual. I feel like when I first started to practice dancing. It is a little unpleasant, but I like my feet to be nice, so I do not plan to stop using it. :)

Ingredients: Aqua, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Diethylhexyl Carbonate, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Dimethicone, Cetyl Palmitate, Panthenol, Alcohol, PEG-35 Castor Oil, Polysorbate 20, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Inositol, Calcium Pantothenate, Lonoleic Acid, Biotin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Allantoin, Sodium ETDA, Parfum.


Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- cena,
- miris,
- nije masan i brzo se upija,
- lepo hidrira i omekšava stopala.

Šta mi se ne sviđa:
- iskreno nemam nikakve zamerke, možda je pakovanje malo neugledno. :)

Informacije i ocene:

CENA: 304 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
TEKSTURA I MIRIS: 5/5
EFIKASNOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5

Da li ste vi probali ovu kremu? Da li ste uopšte primetili Aurinu preparativu?


What I like about this cream:
- Price,
- The smell,
- Not greasy and quickly absorbed,
- Nicely hydrates and softens feet.

What I don't like:
- Honestly I have no complaints, maybe the packaging looks a bit simple. :)

Information and scores:

PRICE: 304 RSD
WHERE TO BUY: Lilly
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
TEXTURE AND SMELL: 5/5
EFFICIENCY: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

Did you try this cream? Did you even notice Aura creams?

26 коментара:

  1. Moram vise vremena da posvetim stopalima,kupujem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha ja bas volim kad su stopala lepa i mekana, bas ne volim kad neko ima ispucale pete i zapostavljena stopala ;)

      Избриши
  2. Nemam obicaj da mazem kremu za stopala sto je uzasno jer i ja kuburim sa zadebljanjima. :( Imam neku Avon kremu koja mi nije nista specijalno osim sto prijatno hladi stopala. Pogledacu obavezno! Hvala na preporuci. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala sam i ja jednu Avonovu, bila mi je dobra ali je samo hidrirala, nije mnogo omeksavala kozu.

      Избриши
  3. Ja imam aurinu kremu za ruke, a za stopala koristim Mixinu kremu za ruke hehe :)

    ОдговориИзбриши
  4. Meni treba neka krema za zadebljavanje kože na stopalima, moja je bebeća što mi stvara non stop muke. Nisam znala da se baviš plesom, jer smem da pitam kojim? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Smes da pitas :))) Pa sve vrste modetnog baleta, savremenog dzeza i slicnih plesova :) Pre dosta godina sam se bavila latinoamerickim i standardnim plesovima i tad su mi bas zadebljala stopala od igranja u stiklama. Danas su u drasticno boljem stanju ali dokle god igram bosa ne mogu i ne smeju da budu skroz bebeca jer cu se povrediti :)

      Избриши
  5. Ja za stopala koristim Baleine kreme i zasad dobro odrađuju posao :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E njih nisam probala, Balea mazalice za telo mi lepo mirisu ali mi nekako ne neguju dovoljno. Mada za stopala nisam nista probala.

      Избриши
  6. Dok je Avon imao u ponudi sa mineralima crnog mora kremu za stopala bila sam veoma zadovoljna, a sad kako nemaju kupim Balea plavu i dobijem... ništa :) Već sam upratila u katalogu za stopala i ruke sa shea maslacem tako da se ponovo vraćam Avonu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E od Avona sam probala samo jednu ili dve kreme, ali ne tu koju si ti spomenula tako da pojma nemam :D

      Избриши
  7. Mogla bih da probam, trenutno su mi stopala u nezavidnom stanju :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajoj mackaj nesto. Ako nista ne pomaze tu je uvek fenomenalna Hemel krema za pete :D

      Избриши
  8. Ovu nisam probala, ali generalno obožavam kreme za noge. Mrzim suva stopala i ispucale pete.

    ОдговориИзбриши
  9. Freeman proizvodi za negu stopala su ooooodlični. Moja preporuka je da probaš to, jer sam ja apsolutno oduševljena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa bas sam to planirala da kupim sledece! Ovo mi je ionako pri kraju! Sad se bas radujem kupovini!!!

      Избриши
  10. Obozavam kremice za stopala, nisam znala da Aura ima svoju, deluje super. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Joj stopala ...to stalno zanemarujem. iako bih probala ovu kremu koje nema kod nas, idem namazati bilo čim :D

    ОдговориИзбриши
  12. Nisam je probala, bas zbog tog neuglednog pakovanja je uvek zaobidjem. :) A deluje fino :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U Liliju je jako slab izbor krema za stopala pa m ise ni jedna nije svidela i zato sam ovu kupila. Posle mi bilo bas d rago :)

      Избриши
  13. Trenutno koristim Avonovu kremu za stopala sa zelenim čajem i đumbirom i predivnaaaa je; kad potrošim bih mogla uzeti ovu :D

    ОдговориИзбриши