среда, 2. октобар 2013.

Artdeco Dita von Teese Art Coture Lipstick - 607 Bon Bon



Kiša pada bez prestanka već nekoliko dana, a ja patim pošto ne mogu da slikam neke nove proizvode jer nema sunca. A dok to ne uradim ne mogu ni da krenem da ih koristim. U nadi da ću ovako da prizovem sunčano vreme predstavljam vam moj omiljeni ruž divne tople drečavo narandžaste boje, a ujedno i moj prvi Artdeco ruž - prelepi 607 Bon Bon iz kolekcije Dita Von Teese, koja se još uvek može pronaći po Jasmin parfimerijama i na sniženju je. Kada sam ga kupovala bio je poslednji u toj parfimeriji, pa ako ga poželite, možda ćete morati da uložite malo truda.


Rain falls continuously for several days, and I suffer because I cannot take photos of some new products without any sun. And until  I do that I can't use any of them. I hope that I will invoke sunny weather by presenting to you my favorite lipstick which has lovely warm neon orange color, and which is also my first Artdeco lipstick - beautiful 607 Bon Bon from Dita Von Teese collection, which can still be found in Jasmin perfumeries and is on sale at the moment. The one I bought was the last one in that perfumery, so if you wish to buy one for yourself, you may need to put in some effort.



Ruž dolazi u kartonskoj kutiji. Regularna cena mu je bila ja mislim 1889 dinara, a ja sam ga platila samo 945 dinara. Pakovanje je prelepo! Crna metalna četvrtasta kutija, koja ima prelep elegantan sjaj i oznake limitirane kolekcije. Sadrži 4g. Naravno pošto obožavam mat ruževe i narandžastu boju nije bilo načina da zaobiđem ovaj ruž.


Lipstick comes in a cardboard box. Regular price was I think 1889 RSD, and I've only paid 945 RSD for it. The packaging is beautiful! Black square metal box, which has a beautiful sheen and elegant label of the limited collection. It contains 4g. Of course, since I love matte lipsticks and orange colour, there was no way to bypass his lipstick.




Ruž je veoma maziv i nije teško precizno i ujednačeno ga naneti. Naravno ovo sve važi za negovane usne bez suvih delova. Veoma se lepi za suve delove, pa ako su vam takve usne ili ga zaobiđite ili prvo nega pa tek onda ovaj ruž. Meni je lično ovaj ruž bio veoma prijatan na usnama i nije me isušivao. Veoma je postojan i satima ostane na usnama (ako ne jedem neku masnu hranu :P), mada se brže obriše iz unutrašnjeg dela usana, koji je vlažan. Takođe tek nakon dosta sati osetim blago zatezanje, tako da ako imate malo suvlje usne ili ste vrlo osetljivi na isušivanje koje često postoji kod mat ruževa, postoji šansa da će vam ovaj ruž biti suvlji nego što želite. Ruž je jako pigmentovan i baš se radujem korišćenju ovog ruža u toku jeseni.


Lipstick is soft and not difficult to accurately and uniformly apply. Of course all of this applies to nice lips without any dry parts. It sticks to the dry parts a lot, so if you have them do not use this lipstick or care for your lips first and then use it. This lipstick was very pleasant on my lips and didn't dry them out. It is very durable and stays on lips for hours (if I don't eat any greasy food :P), although it rapidly disappears from the inside wet part of the lips. Also after many hours I feel slight tightening, so if you have a little drier lips or you are very sensitive to drying, which often exists in matte lipsticks, there is a chance that you will find this lipstick to be drier than you want. The lipstick is very pigmented and I'm really looking forward to using it this autumn.



Pogledajte swatch, a zatim i dve slike na usnama. Ja ga obožavam. Ovo je moj omiljeni ruž od svih koje posedujem! Drečav je i pigmentovan, skroz prekriva usne i ne providi mi se boja usana, a naravno i postojan je! Jedino što mi se ne sviđa je blag slatkasti miris koji ruževi često imaju. Npr. MAC ruževi tako mirišu. Ja lično taj miris ne volim. 


Look at the swatch, and then two photos on the lips. I love it. This is my favorite lipstick of all that I own! Neon and pigmented, completely covering the lips and my lip colors cannot be seen through it, and of course it is very durable! The only thing I do not like is the mild sweet fragrance that lipsticks often have. For example MAC lipsticks smell this way. I personally don't like this smell.




Šta mi se sviđa kod ovog ruža:
- pakovanje,
- veoma pigmentovan,
- lak za precizno nanošenje,
- skroz prekriva usne,
- veoma dugotrajan,
- solidan izbor boja, bar je bilo dok je kolekcija bila aktuelna.

Šta mi se ne sviđa:
- cena, mada sa sniženjem nije loša,
- miris,
- veoma se hvata za suve delove,
- nekima će blago isušivati usne.

Informacije i ocene:

CENA: 1889 dinara, a sa sniženjem 945 dinara
GDE GA NABAVITI: Jasmin
BROJ NIJANSI: 6
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da!!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PREKTIVNA MOĆ: 5/5
IZGLED NA USNAMA: 4/5 (zbog problema sa suvim delovima)
UKUPNA OCENA: 5/5

Jeste li vi probali neki od ruževa iz ove limitirane kolekcije? Kakvi su vaši utisci?


What I like about this lipstick:
- Packaging,
- Very pigmented,
- Easy to accurately apply,
- Covers the lips completely,
- Very durable,
- Solid color choices, at least while the collection was current.

What I don't like:
- Price, although the reduced one is not that bad,
- The smell,
- It emphasizes dry parts of the lips,
- It might dry out your lips slightly.

Information and scores:

PRICE: 1889 RSD, but now 945 RSD

WHERE TO BUY: Jasmin
NUMBER OF SHADES: 6
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
COVERAGE: 5/5

LOOK ON LIPS: 4/5 (because of the problem with dry parts)
OVERALL SCORE: 5/5


Did you try any of the lipsticks from this limited collection? What are your impressions?

53 коментара:

  1. Prekrasan je, jos uvijek se kajem sto nisam kupila nista iz ove kolekcije. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam je za malo omasila, kupila sam samo ovo. Videla sam da je snizenje i da je ostao i morala sam da ga kupim. Sad sam mnogo srecna!

      Избриши
  2. Mmmmm mnogo lepa boja. Kupila sam NYX narandžasti, odličan! :) MB

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislila sam i ja da kupim Nyx, ali sad kad imam ovaj, verovatno cu neku drugu boju ipak da kupim.

      Избриши
  3. I da, udjem u Lily i DM u Novom Sadu i tražim olovke za usne u narandžastoj boji, ma nikad čuli...uopšte nemaju. Strašno... Može preporuka dobrih, povoljnih olovaka za usne, trebaju mi u pink i narandžastoj boji... :) MB

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Golden Rose ima bas puno nijansi sa razlicitim efektom, pa pogledaj, jeftini su dosta, oko 1,5e.

      Избриши
    2. Roze nisu problem, ima ih svuda. Mislim da Flormar isto ima i narandzastu. Ali da ako hoces i povoljno GR je dobar izbor.

      Избриши
    3. Hvala devojke. :) O pa, kupila sam Golden Rose ruž (isto mat, crno pakovanje) br. 57 (čuvena ona pink boja, zamena za MAC i NYX-ov - šok pink) i moram priznati da je odličan. Uopšte nisam obratila pažnju na olovke za usne... I da, SuperNova, obrati pažnju na NYX-ov ruž Bloody Mary (MLS 18). :) MB

      Избриши
    4. Joj i 57ica i Bloody Mary su mi divni! Zelim ih :)

      Избриши
  4. I ja patim što ne mogu da fotografišem neke divne proizvode! :( Ruž nije u nijansi koja bi meni stajala, ali verujem da je divan, svi Artdeco ruževi su mi takvi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da malo je specifičan, nije za svakoga, a posebno ne za one koje vole prirodne nijanse :)

      Избриши
    2. Mislim da ruževi sa jakom nijansom zahtevaju apsolutno čisto, svetlo lice i lepe oblikovane usne, nikako tanke. Eto, to su uslovi za jake, pigmentovane boje ruževa. Ja ih volim i nosim ih. Srećom, stoje mi, bar mi tako kažu. :) MB

      Избриши
    3. E slazem se, ni meni se nesto ne svidjaju na bas tankim usnama. Moje nisu nesto pune, ali srecom nisu ni bas tanke. :)

      Избриши
  5. Super boja, i tako bih voljela da meni ovakve nijanse stoje, ali nažalost, ne! A baš mi se svidja...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na meni može da prođe. Ma kod ovakvih je često slučaj da samo misliš da ti ne stoje jer si sama sebi previše čudna sa nečim tako upečatljivim na sebi. Mada da često i ne stoje lepo :D

      Избриши
  6. Znam kako ti je, i ovdje stalno kiša i ništa ne mogu uslikati na prirodnoj svjetlosti :( Rijetko nosim narančaste nijanse, ali ponekad me uhvati pa takvu i stavim :) sviđa mi se što je super pigmentiran :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo prvi bas narandzasti, ali zato one blagu koralnu nijansu imam u raznim varijantama, a posebno rumenila.

      Избриши
  7. Boja je prekrasna iako meni ove tople ne stoje, rado bih ga samo gledala :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha da lep je cak i samo da se gleda. Ja ga cesto uzmem pa ga gledam i divim mu se :)

      Избриши
  8. Moje usne su uvek suve tako da izbegavam karmine. Ova boja verujem da tebi savršeno stoji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh da ako su suve ovaj zaobilazi u sirokom luku :D Ja uvek prvo sminkam oci i onda ih nasminkam previse pa mi glupo da jos stavim i drecav ruz, moram da krenem da se kontrolisem sa ocima da bih ga cesce nosila.

      Избриши
    2. To da, ne idu jaki ruževi sa dramatično našminkanim očima. Mada, opet ne znam kako bi bilo uživo, ali onaj tvoj čokoladno-narandžasti look bi se možda slagao sa ovim ružem (braon je "mirna" boja). A, ja izbegavam kompaktne ruževe šta ću, ali kad ih vidim mmm mame me :D

      Избриши
    3. E pa da mozda bi isao sa tim bran narandzastim, prilicno su blage boje na ocima iako ih ima dosta.

      Избриши
  9. Iako nije moja boja, jako lepo izgleda na usnama

    ОдговориИзбриши
  10. Sviđa mi se kako izgleda na tvojim usnama iako nije moja boja :)

    ОдговориИзбриши
  11. Nemam tu nijansu ali imam ruž iz te kolekcije i stvarno je odličan! :D Pigmentiran i postojan a meni je to i više nego dovoljno :D Doduše, taj ruz mi je najdraži crvendać kojeg imam .:D Narančaste meni koma stoje pa ih ne kupujem ali tebi ova nijansa bas lijepo pristaje ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha koma. E pa da ti bas drecavi znaju da budu koma. Meni su koma neki svetlo ljubicasti, izgledam kao zombi :D

      Избриши
  12. Baš dobro izgleda. Meni npr. ne bi palo na pamet da kupim ovu nijansu, a opet kada vidim da nekome lijepo stoji bude mi žao!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Treba ponekad skrenuti i van boja u kojima se osecas opusteno. Nikad ne znas kako ce da ispadne. Mozda se lepo iznenadis. :D

      Избриши
  13. Predivno ti stoji. Moram da prokomentarišem ovu liniju proizvoda. Mene su oduševili. Dita tečni puder za masnu kožu je prvi Artdeco proizvod koji sam probala i jako mi se dopao. Takođe, sam čula da je i puder u kamenu iz iste linije odličan. Ne sviđaju mi se samo cene, tako da sam puder kupovala na sniženju, i to sam ga uzela kada je bio snižen 50% i jedva sam našla svoju nijansu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da tako sam i ja ali sam uspela da nadjem ovaj ruz, valjda su ga ljudi najmanje kupovali :D Bas me je privlacio taj tecni puder ali ga nisam kupila jer ih imam i vise nego dovoljno.

      Избриши
  14. Mislim da meni ne bi isusivao usne :). Dopada mi se na tebi, a na meni bi ta nijansa bila veoma diskutabilna, nisam sigurna da li je sto nisam navikla ili mi ne stoji. Inace, cena, hm, da, sa snizenjem je definitivno prihvatljiva, bar za moje mogucnosti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i za mene. Tesko da bih dala skoro 2000 din za njega. Joj na tebi nikako ne bih mogla da zamislim neki drecav ruz. Tvoj prirodni makeup mi je tako za tebe, ne mogu da zamislim nista drugacije. :)

      Избриши
  15. bas je divan i svidja mi se kako ti stoji uz boju tena. ja nosim sve boje, briga me za podton i ostalo :) ako mi se svidi boja, mazem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto. Naravno ako mi se bas ne svidja kako stoji onda nista. Ali kupujem sve redom. :)

      Избриши
  16. Predivan je draga :))

    Ja volim naranđaste boje i nemam ni jedan sličan, moram ga potražiti :))

    ОдговориИзбриши
  17. blago tebi, meni bi ova nijansa očajno stajala :(
    ali verujem u kvalitet njihovih ruževa, ja sam zadovoljna :)
    inače, baš sam čitala i navela si kao jednu od mana da
    hoće da se uhvati za suve delove usana, e baš sam primetila
    da kod tebe toga nema, odnosno da imaš negovane usne
    i ruž ti jako lepo legne :) meni se sviđa kako ti stoji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao hvala. Pa da u principu mazem nesto za negu uvek pred spavanje a ako ima negde suvog uradim piling. Ranije dok nisam nosila jake ruzeve mislila sam da su mi usne ok i onda sam namazala ruz i videla da mi se hvata za suve delove koji se nisu toliko videli kad su usne bile bez icega i od tad ih mazim i pazim da uvek mogu da nosim drecavo.:)

      Избриши
  18. Prelep!!! Uvek sam volela DVT, besprekorno našminkana :) Divno ti stoji !!

    ОдговориИзбриши
  19. Nemam ništa iz ove Dita kolekcije, a tako bi si željela. Inače, ja sam mislila kako meni ovakove nijanse ruža uopće ne stoje, a onda sam ih otkrila ovo ljeto. I od tada ih baš volim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa bas mi je drago! Ma nikad se to ne zna dok ne probas. Ja sve probam pa ako vidim da je uzasno onda sta ces, a ako je dobro nosim :)

      Избриши
  20. Po punoj ceni nema sanse da bih ga kupila, pre bi dala drugarici novac za MAC :D
    Sjajno je pigmentovan i nijansa je ocaravajuca :)

    ОдговориИзбриши