четвртак, 16. мај 2013.

Essecne My Skin Tinted Moisturizer

Kupila sam ovu kremicu u Crnoj Gori i toliko sam srećna bila...Jedva sam čekala da je probam. A kad sam je probala...razočarenje. No nije sve tako crno! Ovo samo znači da je jako loše pristupati proizvodu sa bilo kakvim očekivanjima i predubeđenjima. Ova kremica je našla odlično mesto u mom životu tako da sam ja sada ipak zadovoljna. Nego da krenemo od početka...

Ova obojena krema dolazi u dve nijanse, od kojih sam ja kupila svetliju. U principu ova svetlija je svetlija od mog tena i nekako malo više narandžasta, ali kada je namažem ona se skroz stopi s mojim tenom. Razlog za to je što je ovo ipak samo obojena krema i prekrivanje je veoooooooma slabo. No prekrivanje je ipak tu i moj ten ipak izgleda malčice bolje nego bez kreme. Dakle to je bilo moje razoračarenje...iako je obojena ujednačava ten i prekriva jakoooo slabo. Mada iz mazanja u mazanje nekako mi se utisak ipak popravljao.

Pakovanje je baš slatko. Tubica sadrži 50ml. Formula je fina i kremasta, kao malo ređa krema u tubi. Otvor na tubi je mali i doziranje je jako lako, a kada je tuba zatvorena krema ne može ni malo da iscuri. Miris je jakoooo lep, voćkast. Miriše recimo na breskve i slično voće. Sadrži ekstrakte breskve i acai (asai) bobica. Miris ostaje na koži dok se krema ne upije. Nije prejak, pa neće smetati ni osobama koje ne vole miris u prepartima za lice. Krema sadrži SPF ali nigde ne piše koliki tako to zaista ne znam.

Platila sam je oko 2 evra, dakle oko 200 dinara!!!! Sumnjam da ovoliko košta i na drugim mestima, a ako je zasta tako jeftina svaka im čast!



I bought this face cream in Montenegro, and I was very happy ... I could not wait to try it out. And when I tried it ... disappointment. But it's not all that bad! This just means that it is very bad to approach a product with any expectations and preconceptions. This cream found a great place in my life, so I'm happy now. But let's start from the beginning ...

This tinted moisturizer comes in two shades, of which I bought a lighter one. In principle, this shade is lighter than my complexion and somehow a little more orange, but when applied it completely melts into my skin tone. The reason for this is that this is only a tinted moisturizer and coverage is veeeery weak. But some coverage is still there and my tan looks a little bit better than without it. So that was my disappointment ... although it has some color in it the coverage is still very poor. Although with each following application my thoughts about it improved.

The packaging is so cute. The tube contains 50ml. The formula is nice and creamy, like a little thinner cream in a tube. The opening of the tube is small and dosing is very easy, and when the tube is closed creams cannot leak even a little bit. The smell is very nice and fruity. It smells of peaches and similar fruit. It contains extracts of peach and acai berry. The smell stays on the skin until the cream is absorbed. It is not too strong, so it won't bother people who don't like the smell in face products. The cream contains SPF but it doesn't say how big, so I really do not know.

I paid about 2 euros, or about 200 dinars for it!! I doubt that it is this cheap elsewhere, but if it is that is so great!

Formula je fina i lagana, nije masna i brzo se upija. Koža mi se sa njom ne masti više od uobičajenog. Nije mi začepila pore ni izazvala bilo kakve probleme na licu. Ako nanesem samo ovu kremu na lice trajanje tog obojenog dela kreme nije specijalno veliko. Lepo hidrira kožu, mada nije ništa spektakularno. Evo kako izgleda sama kremica:


The formula is nice and light, non-greasy and absorbs quickly. It doesn't make my skin become oily faster than usual. It didn't clog my pores or caused any problems on my face. When applied alone, the duration of the colored part of the cream isn't very long. Nicely hydrates the skin, but is still nothing spectacular. Here's how it looks:
Kada je razmažete izgleda kao na slici ispod. Kada se skroz utrlja kao što vidite boje skoro da i nema, mada na licu se ipak primeti razlika.


When spread out it looks like on the image below. When you finish applying it, as you can see, the color is almost nonexistent, although on face you may still notice the difference.


I za kraj da kažem kako se ova krema uklopila u moj život. Slučajno sam to nedavno uradila i oduševila se. Ovu kremu nanesem i kada se upije ona postaje odlična podloga za puder u prahu. Koristim Bourjois Bio Detox puder preko nje. Na ovaj način on mi da malkice bolje prekrivanje koje ovoj kremi fali. Savršeno se stopi sa mojim licem i lice ne izgleda kao da imam bilo kakav praškasti proizvod na licu, ili bilo kakav puder uopšte. Ovaj Bourjois-ov puder generalno ne izgleda praškasto na licu, ali u kombinaciji sa ovom kremom izgeda još bolje. Odlična mi je ova kombinacija za leto. Baš je lagana i brzo se nanosi, a prekreivanje je solidno.

Šta mi se sviđa:
- cena,
- pakovanje,
- formula je lepo maže i brzo upija,
- miris je divan,
- ne masti mi se lice od nje,
- ne začepljuje pore,
- odlična mi je kao podloga za puder.

Šta mi se ne sviđa:

- nedostupna u Srbiji,
- samo dve nijanse,
- kada se razmaže boja na licu je jakooo mala,
- boja kratko traje na licu.

Informacije i ocene:

CENA: oko 200 dinara!!
GDE GA NABAVITI: negde van Srbije
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINKOVITOST: 4/5
BOJA: 2/5
UKUPNA OCENA: 4/5


In the end, I have to say how did this cream fit into my life. I accidentally did this recently and loved it. I apply this tinted moisturizer and when it is absorbed it becomes an excellent base for pressed or compact powder. I use Bourjois Bio Detox Perfecting Powder over it. In this way, I get a little bit better coverage, which this moisturizer by it self is missing. It melts with my face perfectly and the face doesn't seem to have any powdery product on it. This Bourjois powder generally doesn't look powdery on the face, but combined with this cream it looks even better. Excellent combination for the summer. It's easy and quick to apply, and coverage is not so bad.

What I like:
- Price,
- Packaging,
- The formula is nicely applied and quickly absorbed,
- The smell is wonderful,
- Not making my face more oily,
- Does not clog pores,
- Great for me as a base for compact powder.

What I don't like:
- Unavailable in Serbia,
- Only two shades,
- When applied on the face coverage is very small,
- Color doesn't last long on the face.

Information and scores:

PRICE: 200 dinars!
WHERE TO BUY: Somewhere outside of Serbia
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 5/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
EFFICIENCY: 4/5
COLOR: 2/5
OVERALL SCORE: 4/5


28 коментара:

  1. Анониман16. мај 2013. 08:09

    Baš me zanimalo kakva je ova kremica. I kod nas je od prilike 2 eura, nekada i manje kad je na sniženju. Ja imam sličnu toniranu kremu od essencea s tim što malo bolje prekriva od ove. Možda si je i vidjela za kupiti dolazi u plavoj tubici i namjenjena je problematičnoj koži :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E da mislim da sam je videla kad sam ovu kupovala. Nerviraju me sto kod nas ne uvoze Essence preparativu... :/ Ja sam bila u soku kako je jeftino. Mada kod nas da je ima sigurnooo bi bila skuplja. Nema teorije da neka krema bude toliko jeftina.

      Избриши
  2. Ovo čudo nisam primjetila kod nas. Zvuči super, no nedostaje mi spf :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da nisam ga ni ja nigde videla. Prvo sam videla na Sminkerici da su pisali o ovome, pa sam onda slucajno videla u CG. Steta stvarno sto nisu napisali koliki je SPF verovatno nije nesto specijalno nego tek nesto malo, cim nisu napisali.

      Избриши
  3. Priznajem da već u startu imam predrasude prema Essence proizvodima za lice, ostale volim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ja sam generalno imala predrasudeo o svemu njihovom. Kod sminke se to polako gubi jer sam nasla par supeeer stvari. Ali da kod preparative imam i ja malo predrasude. Ali ovo me je bas zanimalo kakvo je.

      Избриши
  4. Veliku razliku može i da napravi način nanošenja (znam zbog garnier bb), isprobaj prstima, četkom, sunđerčićem, pa vidi čime možeš da izvučeš maksimum iz kremice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da to jeste. Nisam probala jos cetkicom posto mi je previse nekako ko krema pa mi cudno da je nanosim cetkicom ali svakako je i to u planu :)

      Избриши
  5. Meni nekako nije sjela. Drago mi je da si našla dobru funkciju za nju, ali zaista sam čitala puno pokuda na njen račun.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da potpuno razumem zasto misle da je losa. Ali ja se ne nerviram jer sam joj ipak nasla primenu. :)

      Избриши
  6. Ja se dvoumim da li da je uzmem jer sam jaaako svijele puti i mislim da bi mi bila pretamna. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti je to jedini razlog dvoumljenja slobodno je uzmi posto je kad lepo razmazes boja bas slaba. Mislim da ce ti se lepo stopiti s tenom kakav god da je. U krajnju ruku toliko je jeftina da ne mozes previse da zalis i ako omasis :)

      Избриши
  7. nema ni u dm-u ovih proizvoda? baš čudno...
    super da si ipak našla način da spasiš stvar i nastaviš koristiti kremicu :D

    ОдговориИзбриши
  8. Baš mi je drago da ti se svidjela. Meni se jako sviđa pakiranje :D
    No, čini mi se nekako narančasta? :/ a i ne volim tako slabo prekrivanje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da i meni je nekako narandzasta. Ali posto je prekrivanje slabo jer je ipak samo krema onda se to razmaze i ne vidi se niti izgleda narandzasto.

      Избриши
  9. Cijena djeluje ok .. mislim da je prije Essence My Skin bio u hr ali nisam ga nigdje vidjela.. sviđa mi je finish :D

    ОдговориИзбриши
  10. Ni ja je nisam vidjela kod nas, a baš mi se dopada ovako kod tebe na fotkama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma nisu mi jasni generalno sa tim uvozom. A Essence imamo, ne vidim sta je problem da uvoze i preparativu :)

      Избриши
  11. Nisam vidjela niti obraćala pažnju. Hmmmm...

    ОдговориИзбриши
  12. Ja sam jako obazriva kad su preparati za lice u pitanju...Tako da cu je zaobici...

    ОдговориИзбриши