среда, 15. мај 2013.

Caudalie Beauty Elixir

 Verovatno svi već znaju kako se ovaj proizvod hvali na sva zvona. Ja sam svoj kupila na ovogodišnjem sajmu kozmetike. Do tad nisam gledala koliko košta, pa pravu cenu tada nisam znala. Platila sam ga 1500 dinara. Kupila sam manju bočicu od 30ml. Posle sam otišla do apoteke da pogledam regularnu cenu i videla da piše 1371 dinar. Tako da ne da nisam uštedela nego sam i platila više...
Od njega očekivala sam svašta, a sada kad sam ga probala nekako nije ispunio sva moja očekivanja. Doduše kada razmislim od ovog proizvoda ne bi trebalo previše da se očekuje. Ovo je ipak kao i bilo koja termalna voda samo ima i dodatak nekih ulja.

Pakovanje je prelepo, stakleno sa pumpicom. Šteta je to što da biste raspršili ovaj eliksir preko celig lica treba vam nekoliko pritisaka na pumpicu, tako da se prilično brzo troši. Namenjen je svim tipovima kože i na bazi je grejpfruta, ruzmarina, ruže i cveta pomorandže. Miris je meni lično lep ali je takav da se mnogima verovatno neće svideti. Takođe je i prilično jak, no kada se eliksir upije, što je prilično brzo, miris nestaje. Ne sadrži paraben i fenoksietanol.


Everyone probably already knows how praised this product is. I bought it at the cosmetics fair. Until then I hadn't seen its cost so I didn't know it at the time I bought it. I paid 1500 dinars for it. I bought a small bottle of 30ml. After that I went to the pharmacy to see regular price and I saw that it is 1371 dinars. So not only that I haven't saved any money, I even paid more for it...
I expected a lot from it, but now that I tried it, it didn't meet my expectations. However when I think about it now you shouldn't expect too much from it anyway. This is still just like any thermal water with addition of some oils.

Packaging is beautiful, made of glass with a sprayer. It is a pity that you need to press the pump a few times to cover your whole face, since the bottle won't last long. It is designed for all skin types, and based on the grapefruit, rosemary, rose and orange blossom. The scent is nice to me personally, but many people probably won't like it. It is also quite strong, but when elixir is absorbed, which is pretty fast, the smell disappears. It doesn't contain parabens and phenoxyethanol.
Ja sam ga uvek nanosila nakon umivanja. Kako se ja umivam Sephora četkom koja radi blagi piling ovaj eliksir mi u takvim situacijama izaziva blago peckanje. Osećaj na koži je kao da je hladi pa da to pecka. No probala sam da ga nanesem u toku dana kada mi lice nije sveže "izčetkano" i tada me ne pecka. Brzo se upija i koža izgleda nekako lepše. Pod prstima koža je zaglađena, mada iako kažu da ovaj eliksir sužava pore, osim pod prstima pore ne izgledaju ni malo sužene.

Moram da napomenem ovde da su mi bubuljice koje mi izlaze zbog hormona u toku ciklusa po čelu izašle mnogo gore nego inače od kada ga koristim. Da budem iskrena sumnjam da je ovaj proizvod zaista kriv za ovo, jer sigurno ne sužava pore dovoljno da bude realni krivac. Možda mi je bio samo takav mesec. No moje je da napomenem. Kada su mi prošle bubuljice od ciklusa, eliksir nije izazivao nikakve nove probleme.

Sve u svemu vidim da ovaj eliksir lepo hidrira moju kožu i da joj koristi, no što se izgleda kože tiče razlika nije drastična. Na kraju krajeva ovo je ipak samo voda obogaćena koječim. :) Eliksir mi se svideo, no sumnjam da ću ga nešto mnogo kupovati, jer nije jeftin a nije ni čudotvoran, barem kod mene.

Šta mi se svidelo:
- pakovanje,
- nakon nanošenja koža izleda svežije,
- na dodir koža je zaglađena i elastična.

Šta mi se nije svidelo:
- cena,
- brzo se troši,
- pore ne izgledaju sužene,
- miris je prilično jak i mnogima se neće svideti,
- ako ga nanosim posle umivanja Sephora četkom pecka me.

Informacije i ocene:

CENA: 1371 dinar
GDE GA NABAVITI: bolje opremljene apotoke, Lilly, DM
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 4/5
UČINKOVITOST: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


I've always applied it after washing my face. I wash my face with Sephora brush which performes gentle exfoliation and in this situation this elixir causes a tingling sensation. The feeling on the skin is cooling and tingling. I tried to apply it during the day when my face is not freshly "brushed" and there was no tingling sensation. It is quickly absorbed and the skin looks nicer. Under my fingers the skin was smooth, but even though they say this elixir tightens pores, except under my fingers they didn't look any smaller.

I have to mention here that my pimple outburst because of hormones during the cycle were much worse than usual on my forehead since I started using this elixir. To be honest I doubt that this product is the one to blame, because it certainly doesn't tighten pores sufficiently to be the one to blame for this. Maybe it was just a bad month. But I still have to mention this. When my pimples from that cycle disappeared, the elixir didn't cause any new problems.

All in all, I noticed that this beautiful elixir moisturizes my skin and that it is good for me, but I didn't see any drastic difference in my skin. At the end this is still just a water enriched with all kinds of stuff. :) I liked it, but I doubt that I will buy it often, because it isn't cheap and it isn't miraculous, at least for me.

What I liked:
- Packaging,,
- After applying it the skin looks refreshed,
- The skin is smooth and elastic under the fingers.

What I didn't like:
- Price,
- Is quickly spent,
- Pores don't seem narrower,
- The smell is pretty strong, and many won't like it,
- If you apply it after washing your face with Sephora brush it causes little burning and tingling sensation.

Information and scores:

PRICE: 1371 dinars
WHERE TO BUY: Better equipped pharmacies, Lilly, DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 4/5
EFFICIENCY :4/5
OVERALL RATING: 4/5

37 коментара:

  1. Ah, znaci bzvz. Ma znas kako to ide sa proizvodima - you win some, you lose some. Idemo dalje ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da. Vecini je ovo cudotvoran proizvod ali meni je samo ok. Pretpostavljam da valja da se proba posto ga uglavnom svi hvale :)

      Избриши
  2. I ja sam ga mislila probati jer vidim da ga dosta hvale ali sam nesto sumnjala da radi nesto specijalno pa se zato nisam odlucila dosad na to... Mislim da dosta ovakvih proizvoda nije za kozu sklonu bubuljicama, kakva je i moja, mi se trebamo drzati sto jednostavnije njege. Ovi sa normalnom .. ma lako je njima :) na sve dobro reaguju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah e pa da to jeste. Mada ovo je ipak amo voda pa reko ne moze valjda nista da mi lose uradi :)

      Избриши
    2. Ma da .. skoro kao termalna samo sa vise nekih "zacina" u njoj .. mada se sve to moze naci po povoljnijoj cijeni u apotekama. Hvala ti za recenziju, uvijek napominjem, vise vjerujem kad neko napise da ne radi nista posebno nego kad obicnu termalnu nahvale kao da radi cuda. Meni je to samo osvjezenje trenutno i nista vise :)

      Избриши
  3. Imala i potrošila. Meni se sviđa. Ne radi neka čuda, ali mi je odgovara pogotovo tokom ljetnjih mjeseci, lipo bi mi osvježija lice i pripremija ga za makeup. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман15. мај 2013. 06:32

    I ja sam htela da ga kupim, ali nisam mogla sebi da opravdam cenu, tako da sam umesto njega uzela sa iherb-a nesto nalik tome, isto je face mist, sa lavandom i ruzmarinom, 60ml, cena oko 300 din..meni je fenomenalno, prskam ga i preko pudera i nista mi ne razmaze a koza izgleda svezije :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ja ga imam i nije loš ali nisam primetila ni neki poseban efekat. Prija mi kad ga nanesem, ali nemam utisak da mi radi nešto posebno za kožu, samo slično kao termalna voda fino osvežava.

    ОдговориИзбриши
  6. Koje iznenađenje, i ja ga imam!!! ;) Nemam još stava o njemu, osim da se slažem da je bočica mrak jer mi je toliko mrak da mi ga se još nije dalo načeti....:(

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam baš obnovila zalihu danas ... ja mu također zamjeram što se prebrzo potroši ili ga ja zaista previše špricam uokolo :/ !

    ОдговориИзбриши
  8. Razmišljala sam da ga probam ali sad neću sigurno,kad ne radi ništa specijalno onda nema svrhe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ako nekad budes zelela termalnu vodu ili nesto slicno onda mozes da ga probas. U suprotnom ti ne treba.

      Избриши
  9. Obično na sajmovima budu niže cijene. Iz tvog iskustva sada znam da trebam paziti na to.

    Mislim da ću preskočiti ovaj proizvod.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da...Na istom standu sam kupila i Lierac okoloocnu kremicu i na njoj sam ustedela oko 700 dinara. Tako da eto i na istom standu se potpuno razlicito ophode prema razlicitim proizvodima...

      Избриши
  10. Ja sam izgleda prva koja nije cula za ovu stvarcicu. Izgleda da i nisam mnogo propustila. 1500 din za 30 ml vodice? O.o Sto je mnogo - mnogo je. Jel posle njega koristis kremu ili...?

    ОдговориИзбриши
  11. Pa sta ces Caudalie je ceo skup pa je i ovo skupo. Ja uvek koristim i kremu. Ne bi ovo bilo dovoljno samo niti moze da zameni kremu, po meni.

    ОдговориИзбриши
  12. Mene ovo čudo peče, imam malu bočicu nekoliko mjeseci i skroz sam zaboravila na nju.

    A nisam ni primjetila da fiksira šminku :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga nesto nisam probala da mi fiksira sminku. Nekako mi nije logicno da to radi. Znaci i tbe pece? Ja mislim da to nije peckanje nego u sebi ima i mentu i onda hladi pa se cini kao da pece.

      Избриши
  13. Ne mogu virovat da su te oderali za cijenu i to na sajmu!!! Pa to je prestrašno! :/

    ОдговориИзбриши
  14. Prvi put čujem za ovo :D Jer sam ja više u dekorativa fazonu :D I nije mi žao što sam ga propustila. Baš su lopovi na Sajmu, sramota!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam vise za dekorativu manijak. Ali otkud znam moram da koristim i preparativu pa kad vec koristim trazim ono sto mi najbolje odgovara. Ovo nisam planirala da kupim ali sam ga slucajno videla i kupila na sajmu.

      Избриши
  15. Šteta što ti ne dgovara, meni se sviđa, koristim ga umesto kamenog pudera za matiranje T zone, odlično mi dođe po toplim danima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To nisam probala. Bas cu da probam. Nekako mi zvuci nemoguce da tako nesto moze da matira :D
      A nije da mi neodgovara, odgovara mi, samo mi nije nista specijalno.

      Избриши
  16. Bas sam planirala da ga kupim kad potrosim moju Vichy termalnu vodu. Ali ako nema neki specijalni efekat na prosirene pore, nema svrhe davati toliki novac za "zacinjenu" termalnu vodu :( Mozda vredi probati, kao sto ti kazes, jer ga svi hvale... Javi kakav efekat pruza kao fiksator pudera ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vazi javljam. Ko voli termalne vode moze da proba i ovu. Gori sigurno nije od drugih. :)

      Избриши
  17. imam ga i sad stedim poslednje trunke jer stvarno jeste skup :) kad budem imala viska para kupicu ga opet :D

    ОдговориИзбриши
  18. Ulja i alkohola :D Meni je bio super, baš lijepo osvježi lice (pazi na okice) i nekako mi je lice s njim izgledalo zdravije :D

    ОдговориИзбриши
  19. Ja si ovo jako želim. Bez obzira na sve. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ok za vodu je skupo ali generalno nisu to neke ogromne pare, moze da se kupi jednom da se proba. :)

      Избриши