уторак, 12. јануар 2016.

Moje omiljene četkice


Četkice su veoma bitan deo procesa šminkanja, zapravo one su neophodne ako uopšte želimo da pokušamo da se našminkamo dobro. Ja jako volim da ih kupujem, ali isto tako ne želim da kupujem nerazumno skupe četkice luksuznih brendova, već se uvek opredeljujem za jeftine. I među njima mogu se naći odlične četkice, a u ovom postu sam htela da vam pokažem one koje ja lično najviše volim i kažem vam za šta volim da ih koristim. Sve male četkice retko kad su bile skuplje od 500 dinara, dok su velike za lice recimo oko 1500 dinara. Kod većine sam napisala cenu, ali za nekoliko nisam znala tako da ste ostali bez tačne cene.


Brushes are a very important part of any make-up, in fact, they are necessary if you want to apply your make-up well. I really like to buy them, but I also don't want to buy unreasonably expensive brushes from luxury brands, but I always decide to go cheap. Even here you can find excellent brushes, and in this post I wanted to show you the ones that I personally love the most and tell you what I use them for. All small brushes here are not more expensive than 500 RSD, while big ones are around 1500 RSD. I wrote most of the prices, but a few I didn't know so you'll have to remain without their exact prices.


Četkice za podlogu:
- Blush 32 - 620 din, Alexandar Cosmetics,
- Real Techniques Expert Face Brush - 1339 din, DM .
Dve realno vrlo slične četkice, meke i odlične za razmazivanje tečnog pudera. RT je malo manja i blago pljosnata dok je Blush okrugla. Po gustini i mekoći su veoma slične. Verovatno zbog manje veličine, RT upije manje proizvoda prilikom nanošenja.


Foundation brushes:
- Blush 32 - 620 RSD, Alexandar Cosmetics,
- Real Techniques Expert Face Brush - 1339 RSD, DM.
Two realistically very similar brushes, soft and excellent for spreading liquid foundation. RT is slightly smaller and slightly flatter while Blush is round. The density and softness are very similar. RT absorb less foundation during application, probably because of the smaller size. Četkice za oči:
- Blush 14C - 320 din, Alexandar Cosmetics,
- Blush 65E - 310 din, Alexandar Cosmetics,
- Blush 14B - 320 din, Alexandar Cosmetics.


Brushes for the eyes:
- Blush 14C - 320 RSD, Alexandar Cosmetics,
- Blush 65E - 310 RSD, Alexandar Cosmetics,
- Blush 14B - 320 RSD, Alexandar Cosmetics.


Voljene četkice za blendanje Blush 14B i 14C koristim svaki dan. 14C je kraća i zbog toga mnogo bolja u blendanju, pa je koristim za pregib kapka, dok dužu 14B koristim za svetlije nijanse koje nanosim ispod obrva i finalno blendanje ka pregibu. 65E je fenomenalna pencil četkica, tvrda taman koliko treba.


Beloved blending brushes Blush 14B and 14C I use every day. 14C is shorter and therefore much better at blending, and I use it for crease, while the longer one 14B I use for lighter shades that I apply below the eyebrows and for final blending toward the crease. 65E is a great pencil brush, with just the right firmness.


Četkice za nanošenje senki:
- Cala 313329 din, Alexandar Cosmetics,
- Essence četkica za senke - oko 250 din, Lilly, DM,
- Ubu 36 Smudger Brush - deo kompleta, DM,
- Mineralza Small Chisel Eye Brush - 500 din, preko FB.  


Brushes for the application of eye shadows:
- Cala 313 - 329 RSD, Alexandar Cosmetics,
- Essence Eye Shadow Brush - around 250 RSD, Lilly, DM,
- Ubu 36 Smudger Brush - part of a set, DM,
- Mineralza Small Chisel Eye Brush- 500 RSD, on FB.


Četkice za nanošenje senke preko celog kapka su prilično proste i pred njima nisu veliki zahtevi, a moje omiljene su Essence i Cala 313. Tu su i dve vrlo specifične četkice Ubu za razmazivanje i Mineralza za veoma precizno naošenje.


Brushes for application of eye shadows across the eyelid are quite simple, without any demanding tasks before them. My favourite ones are Essence and Cala 313. There are also two very specific brushes in this group, Ubu for smudging  and Mineralza for very precise application.


Četkice za rumenilo:
- Real Techniques Blush Brush - 1389 din, DM,
- Ecotools četkica za rumenilo - DM.


Blush brushes:
- Real Techniques Blush Brush - 1389 RSD, DM,
- Ecotools Blush Brush - DM.


Sa ove dve četkice pokrivena sam kakvo god rumenilo da koristim. RT je obla, meka i retka, odlično kupi veoma pigmentirana rumenila, mada mi se ne sviđa baš kako joj ide blendanje ako je prvo nanošenje malo darežljivije od željenog. Ecotools je pljosnata i koso sečena sa obe strane. Odlična za blendanje i nanošenje skoro svih rumenila, pa je najčešće i koristim. Osim u slučaju veoma pigmentovanih gde posežem za RT.


With these two brushes I am covered whatever blush I use. RT is round, soft and rare, great for very pigmented blushes, although I don't exactly like how it blends if the first application is a little more generous than desired. Ecotools is flat and cut on both sides. Excellent for blending and applying almost all blushes, and I mostly use this brush. Except in the case of some highly pigmented blushes, when I reach for RT.


Posebne četkce za lice:
- Ebelin ravno sečena četkica - 569 din, DM.
- Blush 10A - Aleksandar Cosmetics.


Special face brushes:
- Ebelin Straight Cut Brush - 569 RSD, DM.
- Blush 10A - Alexander Cosmetics.Ebelin četkica je prilično tvrda i od plastičnih vlakana koja mi nisu mnogo lepa sama po sebi. Ok je i za nanošenje podloge, međutim ono za šta mi je odlična je nanošenje korektora tj. kamuflaše, ako mi je potrebano da je nanesem na naku malo veću površinu. Odlično je razmaže i blenda pa dobijem jače prekrivanje bez težine. Blush 10A je divna precizna četkica za konturiranje, meka i srednje veličine.


Ebelin brush is quite hard and I don't like its plastic fibers that much. It is good for applying foundation, however what I love is how it applies concealer ie. camouflage cream if I need higher coverage on a larger area. Great in applying and blending, so I get more coverage without weight. Blush 10A is a wonderful precision brush for contouring, soft and medium in size.


Četkice za kameni puder:
- Ecotools četkica za puder - deo seta, DM,
- Look by Bipa kabuki - nema u Srbiji.


Powder brushes:
- Ecotools Powder Brush - part of a set, DM,
- Look by Bipa Kabuki - not available in Serbia.


Obe četkce su meke i prosto savršene. Kabuki je veći. Beskrajno je mek i lep. Obe četkice koristim podjednako, mada kabuki često nosim sa sobom pošto je kratak.


Both brushes are soft and simply perfect. Kabuki is bigger. Infinitely supple and beautiful. Both brushes I use the same amount, although I often carry kabuki with me, since it is short.


Četkice za korektor i obrve:
- Blush 12A - 345 din, Alexandar Cosmetics,
- Ecotools četkica za korektor - deo seta, DM.
- Ecotools četkica za obrve - deo seta, DM.


Concealer and eyebrow brushes:
- Blush 12A - 345 RSD, Alexandar Cosmetics,
- Ecotools Concealer Brush - part of a set, DM.
- Ecotools Brow Brush - part of a set, DM.


Blush 12A je fenomenalna četkica koju svakoga dana koristim za razmazivanje tečnog korektora na podočnjake. Da se ja pitam možda bi je napravila malo mekšu. Ecotools četkica za korektor je odlična za nanošenje korektora i kamuflaže na lice, a četkica za obrve je super pošto je vrlo uska i precizna.


Blush 12A is a phenomenal brush that I use every day for blending liquid concealer on dark circles. If I could choose I would make it a bit softer. Ecotools concealer brush is great for application of concealer and camouflage on the face and brow brush is very nice since it is very narrow and precise.


Sve ovo su četkice koje koristim skoro svaki dan. Volim ih i bez njih ne mogu. Da li i vi delite ljubav prema nekoj od ovih četkica? Da li volite da kupujete četkie?


These are all brushes I use almost every day. I love them and without them I couldn't function on a daily basis. Do you share my love for some of these brushes? Do you like buying make-up brushes?

6 коментара:

 1. rt expert face brush mi je jedan od najdrazih za puder, super su mi takodjer essence kistici za oci, novi pogotovo, a nadam se da cu uskoro probati cala i blush kistice :)
  I obozavam kupovati kistove!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. A realno sigurno svi koji vole da se sminkaju i ikad su kupili neku ovako pravu cetkicu, vole da ih kupuju:) Nadam se da ces probati Blush i Cala mnogo su dobre!

   Избриши
 2. Imam Ecotools cetkicu za rumenilo i savrsena mi je i za obicna i za pecena rumenila. Iskreno, ne znam dal mi je potrebna i Rt blush cetkica. Mami me definitivno :) Sta ti mislis da li je neophodna ako vec imam ovu drugu?

  ОдговориИзбриши
 3. Nikako ne stizem da napisem komentar :). Imam nekoliko cetkica iz posta, a moram najzad da kupim tu Ecotools za rumenilo, uvek nesto drugo kupim sto je u tom trenutku prece i zato je jos nemam ali bice..Volim cetkice i rado ih kupujem, imam Blush, Cala, Aurine, veliku Ecottols za puder koju obozavam, itd. Preporucujem ti Blush 18 A za nanosenje senke preko celog kapka, super je. Kristina

  ОдговориИзбриши