понедељак, 4. јануар 2016.

Maybelline The Nudes Palette


Jeftine palete sa više nude senki su se pojavle kod nekoliko brendova u poslednje vreme. Sve sam obletala, pipkala testere i ni jednu nisam do sad kupila. Ili im je pigmentacija bila losa, ili loš odabir šimerastih i mat senki, mali broj nijansi, ili prosto nijanse koje mi nisu bile ništa posebno. Poslednja koja se pojavila, i jedina koja je bila dovoljno dobra i lepa da bih je kupila je Maybelline The Nudes paleta. Paleta koja mi se učinila jeftina, lepa, zaokružena i dobro promišljena.


Cheap palettes with nude eye shadows were released by several brands lately. I hovered around them, poking testers and didn't buy any of them until now. Either pigmentation was bad, or there was a bad choice of shimmery and matte shades or a small number of shades, or I simply thought that shades were nothing special. The last one that appeared, and the only one that was good and beautiful enough for me to buy is Maybelline The Nudes palette. The palette seemed cheap, beautiful, rounded and well thought of.


Paleta košta 1136 dinara i ukupno ima 9.6g podeljenih u čak 12 senki. Na zadnjoj strani postoje predlozi za kombinovanje senki, međutim kako je reč o nude i braonkastim nijansama, vrlo je lako upariti sve senke u paleti jedne s drugim. Pakovanje je plastično, prilično čvrsto i dobrog kvaliteta, a u kutiji se nalazi kratak sunđerasti aplikator sa užim i širim sunđerom. Ja sunđeraste aplikatore zaista ne koristim nikada, pa mi je sve jedno, ali ako neko slučajno koristi, verovtno bi cenio dužu dršku.


Palette costs 1136 RSD and has a total of 9.6g divided into as many as 12 eye shadows. On the back there are proposals for combining the eye shadows, however, since they are all brownish hues, it is very easy to pair all of them with each other. The packaging is plastic, quite firm and of good quality. In the case there is a short sponge applicator with a narrow and wider sponge. I never use sponge applicators, so I don't care about it, but those who do would probably care for a longer handle.


Sastav / Ingredients:


Kvalitet senki je zaista dobar. Pigmentacija je solidna, čak i svetlijih nijansi. Ne krune se i lako nanose i blendaju. Paleta je odličo izbalansirana. Postoje i mat i šimeaste nijanse i svetlijih i tamnijih nijansi. Sve senke su podjednako korisne i univerzalne.


The quality of eye shadows is really good. Pigmentation is solid, even the lightest shades. They don't crumble and are easy to apply and blend. The palette is well balanced. There are matte and shimmery shades, with lighter and darker colours. All shadows are equally useful and universal.


Evo nekoliko kombinacija koje sam napravila u prvih par dana posedovanja palete. Paleta je odlična za dnevnu šminku, ali pošto ima i tamnije nijanse sa njom ćete se dobro snaći i pred noćni izlazak. Ovo je definitivno paleta koju ću nositi na putovanja, jer ne volim da se tovarim, a konačno na jednom mestu imam sve, a da ne moram da se danima šminkam identično.


Here are a few combinations that I made in the first few days of owning this palette. The palette is great for daytime makeup, but it also has a darker shades, so it will cope well even with night makeup. This is definitely a palette that I will carry when I travel, because I don't like overloading. I finally have everything in one place, and I don't have to have an identical makeup every day of the trip.


Opisaću na brzinu sada i pojedinačne senke, pošto fotografije znaju po nekad i da malo omaše nijansu. Redosled će biti gornji, pa donji red, sa leva na desno, za svaku sliku zasebno (a takav je redosled i na swatch-evima):


I will describe shortly all individual eye shadows since photos can be a bit wrong sometimes. The order will be top than bottom row, from left to right for each image separately (ant swatches are in the same order):


- šimerasta topla boja šampanjca, sa šljokicama srebrne i zlatne boje, 
- svetla kapućino nijansa, neutralnog podtona, srednje šimerasta, a šimer je srebrne boje,
- mat boja slonovače,
- šimerasta srednje tamna braon, neutralnog podtona, sa srebrnim šimerom,
- srednje tamna mat braon kapućino nijansa, neutralnog podtona,
- svetla ali ne previše, šimerasta senka, po boji između zlatne i bež, topla,


- shimmery warm champagne shade, with silver and gold shimmer, 
- light cappuccino hue, neutral undertone, medium shimmery with silver shimmer,
- matte ivory,
- shimmery medium dark brown, neutral undertone, with silver shimmer,
- medium dark matte brown cappuccino hue, neutral undertone,
- light but not too much, shimmery eye shadow with the colour between gold and beige, warm,


- tamnija topla šimerasta braon nijansa sa zlatnim šimerom,
- svetla moka mat nijansa,
- tamna mat braon nijansa,
- tamna šimerasta braon sa bakarnim šimerom,
- svetla šampanjac nijansa, slična je prvoj senci u paleti, ali iako u paleti deluje rozikastije, pri nanošenju je hladnija i više vuče na srebrno,
- mat crna nijansa (iako na slikama same palete deluje malo teget).


- darker shimmery warm brown shade with gold shimmer,
- light mocha matte shade,
- dark brown matte shade,
- shimmery dark brown with copper shimmer,
- light champagne hue, similar to the first eye shadow in the palette, but even though in the palette it seems a bit pink, when applied it is cooler and has colour more towards silver,
- matte black shade (although on the photos of the palette it looks a bit navy blue).


Ova paleta je odličan ulov po mom mišljenju. Moguće je da sniženje u Lilly-ju još traje, pa ako vam se sviđa, trk da je nabavite za manje od 1000 dinara! Da li ste je možda već kupili i kakvo je vaše mišljenje o njoj?

Informacije i ocene
Cena1136 RSD
Gde kupitiLilly, DM
Tip palete1
Da li bih je ponovo kupilaDa
Pakovanje4/5
Cena5/5
Pigmentacija5/5
Blendanje5/5
Trajnost senki5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- cena
- čvrsto pakovanje
- lako blendanje
- pigmentacija

- trajnost
- dobar izbor nijansi i završnica
- mali sunđerasti aplikator



This palette is a great catch in my opinion. It is possible that discount in Lilly is still going on, so if you like it, run and buy one for less than 1000 RSD! Did you perhaps already purchase it and what is your opinion about it?

Information and scores
Price1136 RSD
Where to buyLilly, DM
Types of palette1
Would I buy them againYes
Packaging4/5
Price5/5
Pigmentation5/5
Blending5/5
Durability5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- price
- firm packaging
- easy blending
- pigmentation

- durability
- good choice of shades and finishes
- small sponge applicator

11 коментара:

  1. Da li ima i ona Maybelline paleta sa rozikastim senkama sličnim kao Naked 3? I gde si kupila ovu? Hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svuda je došla samo ova. Ta druga The Blushed Nudes nije došla kod nas. Nema je nigde a ni testera. Ovu sam kupila u Lilly-ju blizu Trga mada sam je vidjala i u svakom drugom Lilly-ju.

      Избриши
  2. Nisam joj odolela. Odlična je za svakodnevno korišćenje.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja je kupih za 990, kod Svetosavskog plato-a u Lili :) Iako nisam fan ovih drogerijskih marki, ova me je bash odusevila pigmentacijom :)

    ОдговориИзбриши
  4. Paleta izgleda odlično. Neobično mi je da vidim na tebi neutralne nijanse, nekako su mi narandžasta i zelena glavna asocijacija na tebe :))) Ja sam uzela L'oreal paletu, ali je manje pigmentovana od ove, tako da si prošla mnogo bolje od mene. E, sad, da ne bih pisala komentar ispod posta o Aura prajmeru za senku, ovde ću. Pročitala sam kod tebe da se skuplja u pregibu, ali sam ipak kupila i imala isti problem. Onda mi je jedna devojka rekla da stavim bukvalno mrvicu i testirala sam - na jednom oku sam stavila minimalno, na drugom kao i do sad, na ovom sa minimalno baze se nije skupila u pregibu za razliku od ove druge. Raspisah se, izvini.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da ja probala tester lorealove videla da je to slabasno s pigmentacijom pa sam preskocila. A za bazu cu probati mada nekako vec stavljam malo al aj probacu da stavim jos manje :)))

      Избриши
    2. Inace u poskednje vreme sam cesto sa braon na ocima ali ponekad se sminkam i sareno uzelim se :)

      Избриши
  5. Nisam oduševljena što ima toliko šimera pošto mi je on za noćnu varijantu, dok bih danju svetlucala kao disko kugla... ali opet, nekako sam zaintrigirana, sviđaju mi se boje... Imam samo jednu nude mat paleticu od Avona (True color - mocha latte) pa mislim da je vreme da malo proširim/promenim nijanse :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da idi vidi tester. Al pazi nisu ti neke ludo svetlucave nijanse uopste. Skroz su za dnevnu sminku sve. Ne brini :)

      Избриши