среда, 6. јануар 2016.

Balea Schrunden Schaum - pena za ispucala stopala sa ureom i ši puterom


Koliko se secam mislim da je Sjajolika rekla nešto tipa: "Ova pena može da sredi i trolovska stopala". I ja sam morala da je imam! Nemam trolovska stopala, ali pošto treniram bosa moram uvek da negujem stopala da se koža ne bi zadebljala i da moja stopala ne bi postala trolovska. Posebno mi je bilo zanimljivo što ovaj Balein proizvod nije krema, već pena, koja podseća na penu za kosu. Pena dolazi u maloj metalnoj boci od 100ml koja košta samo 237 dinara. Iako je bočica prilično mala, manja je od dezodoransa, pena mi traje već više meseci a nanosim je svako veče. Hm, tek sam sad shvatila da mi ovoliko dugo traje i šokirana sam. Strava!


From what I remember I think that Sjajolika said something like: "This foam can mend even a troll-like feet". I had to have it! I don't have troll feet but I train barefoot, so I always care for my feet to prevent my skin from thickening and my feet becoming troll-like. Especially interesting is that this Balea product is not a cream, but a foam that resembles a hair mousse. Mousse comes in a small metal bottle of 100ml, which costs only 237 RSD. Although the bottle is quite small, smaller than a deodorant, foam is lasting me for months and I apply it every night. Well, I just realized that it is lasting this long and I'm shocked. Awesome!


Pena ima veoma lep cvetni miris i kremastu teksturu. Mali stisak na pumpicu daje više nego dovoljno pene za celo stopalo, ja mažem recimo penu veličine manje nektarine (hahah koje poređenje) na jedno stopalo. Lako se razmazuje i brzo upija, a na koži ne ostavlja masan film i nije lepljiva. Odmah može da se uleti u krevet i na spavanje!


Mousse has a very nice floral scent and creamy texture. Small press on the pump provides more than enough foam for the entire foot. I apply foam the size of a small nectarine (hahah what a comparison) on one foot. It spreads easily and is quickly absorbed. Doesn't leave a greasy film on the skin and isn't sticky. You can immediately rush to bed and go to sleep!


Kao što sam rekla moja stopala nisu neki ekstrem. Nemam ispucale pete, jer noge manično negujem kako bi uvek izgledale dobro. Pena se super pokazala u održavanju dobrog stanja moji stopala, kao i omekšavanju zadebljanja. Ipak nisam ubeđenja da je pena baš svemoguća i da može da omekša veoma propala stopala. 


As I said, my feet are not an extreme. I don't have chapped heels, because I manically care for my feet so they can always look good. Mousse was great in maintaining a good condition of my feet, and a in softening thick parts. I'm not convinced that the foam is so powerful that it can soften even very chapped feet.


Pena sadrži ureu i glicerin, kao i ši puter i ulje avokada. Pre upotrebe treba promućkati, a piše da se nanosi dva puta dnevno na čistu kožu. Ja je nanosim samo uveče pred spavanje, i zadovoljna sam negom. Jeftina, zabavna za korišćenje, a učinkovita. Prodato! Kupujem opet. :)


The foam contains urea and glycerine, as well as shea butter and avocado oil. Before use, it should be shaken and applied twice a day to clean skin. I apply it only before bedtime, and I am satisfied with care it provides. Inexpensive, fun to use, and effective. Sold! I'll buy it again. :)


Da li ste probali ovu zanimljivu penu? Da li vam je vratila trolovska stopala u normalu? Hahah...carski epitet od Sjajolike.

Informacije i ocene
Cena237 RSD
Gde kupitiDM
Tipovi1
Da li bih je ponovo kupilaDa
Pakovanje5/5
Cena5/5
Tekstura5/5
Nega kože4/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- odlično hidrira kožu
- cena

- dugo traje
- nije masna i lepljiva
- omekšava
                                


Did you try this interesting mousse? Did it bring your troll-like feet back to normal? Hahah ... an impressive epithet from Sjajolika.

Information and scores
Price237 RSD
Where to buyDM
Types1
Would I buy them againYes
Packaging5/5
Price5/5
Texture5/5
Nourishing4/5
Overall Score5/5
ProsCons
- great hydration
- price

- long lasting
- non-greasy and sticky
- softens skin
                                     

11 коментара:

  1. I meni se ta njena izjava urezala u mozak. Nisam jos probala ovu pjenu, ali doci ce na red, sigurno :D

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala za info o peni. Ja imam obe kremice, odusevljena sam njima, osim problema mascenja carsava. Odmah cu da isprobam ovu tvoju penu, jer mi je stvarno smaranje da cekam da se upije.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo mora da se proba, koristila sam neku Avon kremu za stopala, nije losa ali nije nista posebno, ovo bar deluje zabavnije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha to svakako. Koristila sam i ja neke Avonove, ali ovo mi je generalno bolje. Mada opet nisam isprobala dosta Avonovih za stopala, ne znam koju si ti imala.

      Избриши
  4. nisam nikad niti obratila pažnju na ovakvo nešto, ali idući put je nosim doma :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha ja sam je primetala al sam se neckala. I onda Sjajolika me ubedi sa komentarom :)

      Избриши
  5. Ovo je cudo od pene!Radim u bolnici i po ceo dan sam u klompama pa imam problem sa petama.Ali od kad koristim ovu penu vise ne.Carobna je,samo je vazno da se koristi svako vece.Topli predlog svima:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E bas mi je drago da ti odgovara! Ja nemam problema sa petama ali zboh plesa imam generalno suvu i zadebljalu kozu na stopalima a pena ju je dobro lako odrzavala u nekoj normali.

      Избриши