субота, 7. фебруар 2015.

Top Ten Propanthen Skin Renewal Body Butter & First Aid Skin Repair Cream


Serija recenzija nove Top Ten Propanthen linije proizvoda se nastavlja, a ovim postom dolazimo i do kraja linije. Do sad me ni jedna linija proizvoda nije oduševila toliko da poželim da pišem o svakom proizvodu iz linije, ali sa Propanthen-om je ipak drugačije. 


Series of review posts about the new Top Ten Propanthen product line continues and this post will be the last one. Until now none of the product lines I have tried impressed me enough to want to write about every product from the line, but with Propanthen it's a bit different.


Današnji post posvećen je proizvodima za telo koji dolaze u lepim plastičnim kutijicama od po 110ml. Naravno kao i cela linija, namenjeni su nezi kože kojoj je potrebna jača hidratacija, omekšavanje i zaštita od hladnoće i isušivanja usled niskih temperatura.  


Today's post is dedicated to products for the body that come in beautiful plastic jars of 110ml. Of course, as the entire line, these products are also devoted to the care of the skin in need of stronger hydration, softening and protection from the cold and dryness due to low temperatures.


Prvi proizvod je puter za telo Skin Renewal Body Butter, koji sadrži 6% D-pantenola, ši puter i aloja veru. Ne sadrži parabene. Namenjen je regeneraciji i umirenju oštećene, suve i iritirane kože. Evo ga i ceo sastav:


The first product is body butter Skin Renewal Body Butter, which contains 6% of D-panthenol, shea butter and aloe vera. It does not contain parabens. It is intended to soothe and regenerate damaged, dry and irritated skin. Here's the whole composition:


Omekšava i hrani kožu, a nije ni malo mastan i veoma se brzo upija. Bele je boje i srednje gust, a nema nikakav miris. Lepo se razmazuje i male količine su potrebne za vidljive efekte. Cena putera za telo je 265 dinara.


It softens and nourishes the skin, and isn't even a little greasy and also absorbs very quickly. It is white and medium thick, and has no scent. It nicely spreads and small amounts are needed for visible effects. The price of this body butter is 265 RSD.


Ja zimi imam problem sa suvom kožom na potkolenicama od nošenja dugačkih čarapa i hladnoće. Ovaj puter je potpuno vratio kožu u normalno stanje za recimo dva dana korišćenja. I od kad ga koristim nemam ni naznake suve kože, čak i ako preskočim mazanje neki dan. Prezadovoljna sam.


During the winter I have a problem with dry skin on the lower part of my legs from wearing long socks and from cold weather. This butter has completely returned my skin to normal after just two days of use. And now even when I skip a day of using it, I still have no indications of dry skin, I am very pleased with it.


Drugi proizvod je malo drugačiji. To je First Aid Skin Repair Cream sa nevenom i pantenolom, koja takođe zaceljuje, hrani i hidrira kožu. Ona je namenjena brzoj regeneraciji suve i ispucale kože, štiti od spoljnih uticaja, sunčevog zračenja i prevremenog starenja.


The second product is a little different. That is a First Aid Skin Repair Cream with calendula and panthenol, which also heals, nourishes and hydrates the skin. It is intended for the rapid regeneration of dry and chapped skin, protects against external influences, solar radiation and premature aging.


I ova krema ne sadrži parabene. Gusta je i naranžaste boje, a ima malo jači osvežavajući miris, koji je prilično očekivan kod kreme sa nevenom. Petrolatum je prvi u nizu sastojaka, pa je odatle i očekivana konzistencija slična gustom vazelinu. Cena kreme je 269 dinara. Evo ga i ceo sastav:


This cream does not contain parabens, too. It is thick and orange and has a slightly stronger refreshing scent, which is quite expected for a cream with calendula. Petrolatum is the first in a series of ingredients, and hence it is expected for this cream to have consistency similar to thick petroleum jelly (vaseline). Price is 269 RSD. Here's the whole composition:


Kremu sam koristila za stopala, ruke, laktove, nakon depilacije, brijanja ili na nekim iziritiranim mestima i u svakoj situaciji se pokazala vrlo dobrom jer je kožu u veoma kratkom periodu vratila u normalno stanje. Dobra je i isplativa, pošto se jako sporo troši zbog gustine.


I have used it for the feet, hands, elbows, after waxing, shaving or for some irritated spots and in every situation it proved to be very good, because the skin would return to normal in a very short period of time. It is a good and cost-effective product, since it is consumed very slowly due to its density.


I za kraj evo pokušaja da dočaram teksturu kreme:


And finally here is an attempt to show you the texture of the cream:


Da li ste videli ova dva proizvoda na policama drogerija, i da li ste ih probali? Obe kreme imaju moju velik preporuku, pa ako vam treba nešto za suvu kožu znate gde da tražite!

Informacije i ocene
Cenaputer: 265 RSD
neven: 269 RSD 
Gde kupitiLilly, DM
Vrste1
Da li bih ih ponovo kupilaDa!
Pakovanje5/5
Cena5/5
Hidratacija5/5
Nega5/5
Zaštita5/5
Ukupna ocena5/5
ZaProtiv
- Pakovanje
- Cena

- Odlično hrane i hidriraju kožu 
- Posle već par mazanja koža je meka
  i nije više suva i iziritirana
                                          


Have you seen these two products on the shelves of drugstores, and have you tried them? Both creams have my great recommendations, so if you need something for dry skin you know where to look!

Information and scores
Pricebody butter: 269 RSD
calendula cream: 265 RSD
Where to buyLilly, DM
Types 1
Would I buy them againYes!
Packaging5/5
Price5/5
Hydration5/5
Care5/5
Protection5/5
Overall Score5/5
ProsCons
- Packaging
- Price
- Great nourishment and hydration
- After just a few applications skin
  is soft and stops being dry

11 коментара:

  1. Bas sam juce razmisljala kako mi treba neka masna krema za overnight tretman ruku sa rukavicama i onda ti objavis recenziju kreme sa Nevenom! Upravo ono sto mi treba jer muku mucim sa suvim zanokticama i uopste koza ruku mi je slaba tacka. Tvoje misljenje je presudilo, danas cu svratiti u neki Lili i kupiti. Hvala za preporuke i za super blog koji odavno pratim i bas volim iako skoro nikad ne komentarisem. XOXO

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa hvala ti mnogo! :*** ajde drzim ti palceve da ti bude dobra krema s nevenom i da budes zadovoljna. Nikad se ne zna s kozmetikom, ali tesko da ovakva krema moze da omane. Mada nikad se ne zna, ljudi npr. hvale obicnu Nivea kremu a meni je to najgore nesto sto sam ikada probala. :)

      Избриши
  2. Obožavam Top Ten proizvode,za sada ima testere ovih kremica ali verujem da ću sigurno nabaviti veliko pakovanje.Trenutno koristim njihovo Bio Pomade mleko od nevena i spas mi je za suvu kožu tela ove zime,čak mi spreči i iritacije i bilo koji problem da imam.Takođe koristim i kremu od propolisa za osipe,ujede,sve mi se sjajno pokazalo,treba imati takve stvari uvek u kući :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eee ja sam imala tester jedne biopomade kreme. Ne secam se koje i isto je bila predoooobra!

      Избриши
  3. Uvijek imam neke masnije i bogate mazalice za zimu, da ovog ima kod nas ne bih nimalo razmišljala, jako privlačno izgleda.

    ОдговориИзбриши
  4. Žao mi je što se ovaj proizvod ne može kupiti u Hrvatskoj!

    ОдговориИзбриши
  5. Super su recenzije i bas si me zainteresovala za ovu liniju, jedva cekam da probam! :)
    Inace, zanima me da li bi mogla da mi kazes kakvi su ti utisci o epilaciji pazuha, sada kada je proslo nesto manje od godinu dana? Tada sam bila bas odusevljena kako je tebi bilo vec posle prvog tretmana, a kako sam sada u mogucnosti da to sebi priustim, volela bih da cujem tvoje iskreno misljenje (da li bi preporucila ili ipak ne).
    Puno pozdrava i cestitam ti drugi blogorodjendan! :) Marina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Paaaa pazi bih preporucila. Mislim ako imas para za vise tretmana to bi bilo idealno. Ja nisam imala. Radila sam samo dva puta. Posle su krenule da mi rastu opet dlake ali ipak dosta manje i nisu bile toliko jake. I duze se to odrzalo. Cak i dalje mislim da nije stanje kao sto je bilo pre epilacije. Ako imas za 5,6 tretmana ili koliko ti bude trebalo da ih sve istrebis bice ti super neko vreme. Ali mislim da nije lose uraditi i nekoliko tretmana samo. Iako onda nisi resena svih dlaka, al ipak je dobro.

      Избриши
  6. Htela sam da pitam da li bi možda smeli da koristimo Propanthen first aid za bebe? Tj kada su u pitanju ojedi ili crvenilo od pelena...

    ОдговориИзбриши