петак, 18. април 2014.

Flormar Waterproof Eyeliner - No. 101, 102, 107


Evo jednog malo neuobičajenog posta od mene. Danas ću vam pisati o ajlajner olovkama koje najviše koristim u poslednje vreme. Retko pišem ovakve postove, jer mi se čine blago nezanimljivi, a i da budem iskrena ne koristim olovke za oči baš često. Imala sam, kao i verovatno većina devojaka, momenat crne olovke na donjim trepavicama, ali to me je u poslednje vreme prošlo. Rešila sam da nabavim neke malo blaže boje i odmah su mi se izdvojile Flormarove olovke u sivoj i braon boji.


Here's a little unusual post from me. Today I will write about some eyeliners that I use the most at the moment. I rarely write these posts because they seem to me slightly uninteresting, and to be honest I do not use eyeliners of this sort often. I had, as probably most girls, a time when I used black eyeliner on the lower lashes, but that moment has passed. I decided to get a little softer colours and these Flormar eyeliners in gray and brown stood up from the crowd.


Dakle predstavljam vam tri olovke iz linije vodootpornih ajlajnera, a nijanse su im 101 (crna), 102 (siva) i 107 (braon). Ova linija ima još mnogo nijansi i to:


So I'll write about three waterproof eyeliners and their shades are 101 (black), 102 (gray) and 107 (brown). This line has a lot more shades and these are:


Ajlajneri koštaju 259 dinara. Drvo je prilično dobro, pa se olovke lako zarezuju dobrim rezačem. Ako imate neki tup rezač imaćete malo problema, pošto su olovke mekane i kremaste pa će vam se lomiti centar.  

Eyeliners cost 259 RSD. Wood is very good, and these pens are easily sharpened with a  good sharpener. If you have a dull sharpener you'll have a bit of trouble, as these pens are soft and creamy and the center can easily be broken.


Pošto su mekane a dobro pigmentovane, vrlo lako ostavljaju trag na koži, a lako se i razmazuju, ako želite da ih koristite kao bazu za neke senke. Kao baza su mi se vrlo lepo i postojano pokazale. Za donje trepavice su dobre, ali ne i u potpunosti izdržljive preko celog dana. Posle više sati počnem da primećujem da su se malo razmazale, mada ne baš mnogo. Samim tim bih rekla da nisu baš skroz vodootporne ali su ipak vrlo izdržljive. Vrlo se lako skidaju bilo kojim sredstvom za skidanje šminke bez ikakvog trljanja.


Because they are soft and well pigmented, they easily leave a mark on the skin, and it is easy to smudge them if you want to use them as a base for some eye shadows. As a base we they are very good and durable. For lower lashes the are also good, but not completely durable throughout the day. After several hours I started to notice that they are a little smeared, but not that much. Therefore I would say that they are not completely waterproof, but they are still very durable. It is very easy to remove them with any makeup remover without rubbing.


Evo ih i swatch-evi. Crna je klasična, a sivom i braon sam potpuno oduševljena. Sve tri su baš pigmentovane i boja im je na koži ista kao i sam centar olovke. Sve u svemu ja sam veoma zadovoljna ovim olovkama. Da li ste vi probali neki ajlajner iz ove Flormarove linije i naravno kakvi su vaši utisci?

Šta mi se sviđa kod ovih ajlajnera:
- cena,
- izbor nijansi,
- pigmentacija,
- mekane, a lake za zarezvanje,
- lepo se blendaju.

Šta mi se ne sviđa:
- blago se razmažu posle nekog vremena na donjim trepavicama.

Informacije i ocene:

CENA: 259 dinara
BROJ NIJANSI: 17
GDE IH NABAVITI: Flormar
DA LI BIH IH PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 4/5
UKUPNA OCENA: 5/5


Here are the swatches. Black one  is a classic, a gray and brown I just love. All three are very pigmented and colour is the same on the skin, as the center of the pen. All in all, I am very happy with these eyeliners. Have you tried some of these Flormar eyeliners, and of course what are your impressions? 

What I like about this eyeliners: 
- Price, 
- Choice of shades, 
- Pigmentation,
- Soft and easy to sharpen, 
- Blend well. 

What I don't like: 
- They smear after some time on the lower lashes.

Information and scores:

PRICE: 259 RSD
NUMBER OF SHADES: 17
WHERE TO BUY: Flormar
WOULD I BUY THEM AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 4/5
OVERALL SCORE: 5/5

24 коментара:

  1. Smeđa i siva olovka izgledaju odlično, baš se vidi ta njihova mekoća i krasna pigmentiranost. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja imam beli i nisam bas nesto odusevljena bas zato sto nije skroz vodootporan jer ga koristim iskljucivo za waterline. Moze da prodje al ipak to nije to. Bas mi se dopada ovaj sivi! :)
    Jesu li to oni pojeftinili posto sam ubedjena da sam ja moj skuplje platila u Flormaru?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ovo su oni najjeftiniji. Imaju i oni crne boje oni su skuplji koliko ja znam. Mislim da su ovi najjeftiniji. Za waterline nisu nesto slazem se.

      Избриши
  3. Siva mi super izgleda, a volela bih da isprobam ovu 117 :)

    ОдговориИзбриши
  4. vidiš ove za oči nisam probala, ali njihove za usne iz te linije obožavam <3

    ОдговориИзбриши
  5. Aaa baš su lijepi, nisam nijedan isprobala, ali sigurno hoću jer sam našla jedno mjesto gdje se prodaju jeftinije nego na drugim mjestima pa ću uživati :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A pa to je divno! Ima i kod nas neka mesta koha profdaju jeftinije ali imaju samo manji deo sminke sto je bas steta.

      Избриши
    2. Pa da, ali super je da imaju bilo šta po jeftinijoj cijeni, a meni je naravno dug spisak za Flormar. Odlični su :)

      Избриши
  6. Ne potcenjuj se,ovo nikako nije nezanimljiv post,bas volim da citam o ovakvim stvarcicama,koristan je mnogim zenama veruj mi:) Nemam nijedan ali mi se sivi mnogo dopao i kupicu ga prvom prilikom:) Kristina

    ОдговориИзбриши
  7. Šteta što jako malo koristim olovke za oči. Kada čitam ovakve recenzije najradije bih sve pokupovala ali u praksi mi to samo stoji u ladici :/

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam imala ljubičastu i bila mi je očajna, suha... Od tada ih se klonim, ali po ovoj tvojoj recenziji, možda s njom nešto nije štimalo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna mozda je bila nesto falicna. Ja sam nekada ranije imala tu ljubicastu i ne secam se da je bila bas suva...ali mi se cini da jeste bila malo tvrdja od ovih. Ali da vno je bilo pa se ne secam bas.

      Избриши
  9. Moram priznati da zaista rijetko posežem za olovkama jer mi se na donjoj liniji uvijek razmazu i nestanu minutu nakon aplikacije, no ako su ovako mekane i pigmentirane volim ih ponekad koristiti kao bazu za sjenilo ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se vecina razmaze na donjim trepavicama ali trudim se da ih bas malo stavim. Kao bazu uglavnom koristim crnu kad hocu neki tamni smoky eyes :D

      Избриши
  10. Što je meni neobično kad neko ne koristi olovke za oči mnogo, meni su one osnovni komad šminke :) Siva nijansa mi se sviđa, a nisam dosad probala nijednu njihovu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A meni cudno kad neko koristi :) ne znam na gornjem kapku mi se nekako ne svidjaju a i razlivaju mi se i nije to tako kak oja zelim. Jedino ih na dodnjem koristim po nekad.

      Избриши
  11. Sivkasta nijansa ima dozu plave i baš mi se dopada. :)

    ОдговориИзбриши
  12. ..ja sam danas kupila sivu olovku za oci i predobra jeee..sad sam sigurna da cu je ponovo kupiti..☺

    ОдговориИзбриши