уторак, 8. април 2014.

Aminogenesis Really, Really Clean Moisturizing Facial Cleanser

Nakon što je Martina Dear Skin ishvalila ovu umivalicu dobila sam ogromnu želju da je probam. Reč je o Aminogenesis Really, Really Clean gelu za umivanje. Inače ako vam ovaj brend možda zvuči nepoznato, nemojte se čuditi, ne može se za sada kupiti u Srbiji u slobodnoj prodaji. Postoji u nekim salonima ali samo za klijente salona (cccc!). No vrlo bitno je da se može poručiti (kao i ostali Aminogenesis proizvodi) iz Hrvatske uz minimalnu doplatu za poštarinu.


When Martina from Dear Skin blog started praising this facial cleanser I got a huge desire to try it. It is Aminogenesis Really, Really Clean Facial Cleanser. If the brand sounds unfamiliar to you, do not be surprised, for now you cannot buy it in Serbia. There are some salons, but they sell it only to their clients (cccc!). It is important that you can order it (as well as other Aminogenesis products) from Croatia with a minimum additional charge for postage.


Naručivanje se vrši preko Aminogenesis sajta ili putem e-maila prodaja@aminogenesis.hr. Inače cena je 24 evra, a poštarina je još oko 2.5 evra. Da da, nije uopšte malo i iskrena da budem prvi put sam izdvojila ovolike pare za gel za umivanje, ali prosto sam jako želela da ga probam. 

Za početak umivalica dolazi u kartonskoj kutiji, a unutra je crna plastična bočica koja ima preko otvora zalepljenu belu traku da se vidi da nije otvarana. Bočica sadrži 177ml. Sama plastika je savitljiva pa se pritiskom na nju izbacuje gel. To s vremenom čini da se papirna nalepnica malo ispresavija, ali to ionako nije mnogo bitno.


Ordering is done through Aminogenesis web site or via e-mail prodaja@aminogenesis.hr. Otherwise the price is 24 euros, and the postage is around 2.5 euros. That it is  cheap at all and to be honest this is the first time I've set aside this much money for facial cleanser but I just really wanted to try it. 

For starters this gel comes in a cardboard box, and inside is a black plastic bottle that has a hole taped over with white tape to be sure that it wasn't opened. The bottle contains 177ml. Plastic itself is flexible and by pressing it gel comes out. This eventually makes the paper labels get all wrinkly, but that's not very important.


Za jedno umivanje potrebno je istisnuti gel u veličini zrna graška. Umivalica je u formi gušćeg gela žućkaste boje, a miriše mi između Koka-Kole i limuna. Ono što je čini veoma različitom od ostalih umivalica je prisustvo mnoštva aminokiselina u njenom sastavu. Aminokiseline su sastavni deo nas i naše kože, one ulaze u sastav kolagena, elastina, lipida i raznih proteina u koži. Takođe bitne su i za zadržavanje i regulaciju količine vlage u koži.  Neke aminokiseline (esencijalne) telo ne može da zameni već moraju da se unose spolja. Zato u procesu starenja počinjemo da gubimo esencijalne aminokiseline, a proizvodnja kolagena i elastina prestaje što se negativno odražava na kožu koja dobija bore i menja pigmentaciju. Aminogenesis proizvodi, pa i ova umivalica sadrže čak 17 aminokiselina koje možete da vidite u sastavu na slici ispod. Ako vas zanima tačno čemu koja aminokiselina služi pogledajte to na ovom linku gde imate spisak.


For each wash it is necessary to squeeze out the gel the size of a pea. Facial cleanser in the form of dense gel of yellowish colour, and smell somewhere between Coca-Cola and lemon. What makes it different from the other facial cleansers is that it contains a lot of amino acids. The amino acids are part of our skin, they are included in the collagen, elastin, various lipids and proteins in the skin. They are also important for retaining and regulating the amount of moisture in the skin. Some amino acids (essential) the body cannot replace when they are gone, so they have to be added form outside. When aging start we begin to lose essential amino acids, and the production of collagen and elastin stops which reflects negatively on the skin, which gets wrinkles and pigmentation changes. Aminogenesis products include 17 amino acids, which you can see in the composition on the picture below. If you want to know exactly which amino acid does what go to this link where you have a list.


Moj utisak o ovoj umivalici je zaista vrlo pozitivan. Fenomenalno čisti kožu bez ikakvog isušivanja. Savršena je za sve tipove kože. Masnoj će odlično ukloniti višak sebuma, a suvu neće isušiti ni malo. S druge strane ne bih preporučila da njom skidate šminku jer nije baš toliko moćna. Doduše mislim da je vrlo moguće s njom i to uraditi ali moraćete ipak malo duže da trljate. Dugo je već koristim (pošto je mala količina potrebna za umivanje ova flašiaca lako može da traje i do pola godine) jer sam želela da lepo formiram mišljenje. I uspela sam da joj nađem jednu manu. Ona je kod mene izražena, što ne mora da znači da će biti i kod vas.


My impression of this gel is really very positive. It cleans the skin awesome without drying. Perfect for all skin types. It will perfectly remove excess sebum on oily skin and won't dry out girls with dry skin. On the other hand I wouldn't recommend it for makeup removal because it is not quite as powerful. However I think it is even possible to do that, but you'll need to rub a bit longer. I've been using it for quite some time now (since the small amount is needed for each wash the bottle will last maybe even up to six months) because I wanted to form a good opinion. I managed to find it one flaw. That is flaw is present in my case, but that doesn't necessarily mean that it will be the same in your case.


Ova umivalica ne pravi penu, već se gel nekako zgusne i proširi pa njim trljate kožu. Veoma lako se ispira vodom, bukvalno ga prve kapi već speru. Ja ga nanosim na vlažno lice. Inače volim da se umivam Sephora četkom i da na taj način radim i blagi piling svako veče. To sa ovom umivalicom nije moguće. Kapi vode koje se nalaze u četki odmah razgrade umivalicu, a pošto još i nema pene ubrzo završim sa licem koje je samo mokro bez ikakvog gela kojim bih se umivala. To je na duže staze rezultiralo da mi se pore polako napune i stvore dodatni zatvoreni mitiseri. Tada sam rešila da se uveče umivam nekim običnim gelom i mojom omiljenom četkom za umivanje, a ovu umivalicu koristim ujutru. I koža mi se ubrzo vratila na staro. Tako da ako slučajno imate masnu i mešovitu kožu i volite da se umivate četkom i vaša koža je na to navikla, postoji mala šansa da ćete imati i vi ovaj problem. U suprotnom ne vidim šta bi moglo da vam smeta. Za kraj evo je i tekstura umivalice da vidite:


This gel doesn't make foam, but it just thickens and then you rub your skin with it. It is easily washed away with water, literally the first drops dissolve it. I apply it to a wet face. I normally like to wash my face with Sephora brush and thus do mild scrub every night. With this gel that's not possible. Drops of water contained in the brush immediately dissolve it, and I quickly end up only with wet brush without any gel. In the long term it resulted in my pores slowly filling up and creation of additional closed blackheads. Then I decided to wash my face at night using some ordinary gel and my favorite brush, and use this gel in the morning. And my skin quickly went beck to normal. So if you happen to have oily and mixed skin and prefer to wash your face with a brush and your skin is used to it, there is a small chance that you will have this problem, too. Otherwise I don't see what else could bother you about this gel. In the end, here's the texture of this gel so you can see it:


Ja sam zadovoljna umivalicom, a svakako imam želju da probam još neke njihove proizvode, posebno okoloočnu kremu Counter Clockwise pošto sam u stalnoj potrazi za nekom dobrom.

Šta mi se sviđa kod ove umivalice:
- pakovanje,
- miris,
- tekstura,
- odlična za sve tipove kože,
- odlično uklanja nečistoće.

Šta mi se ne sviđa:
- dostupnost,
- cena,
- nije moguće umivati se četkom i ovom umivalicom.

Informacije i ocene:

CENA: 25 €
GDE GA NABAVITI: Aminogenesis sajt i mail prodaja@aminogenesis.hr
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 2/5
ČIŠĆENJE: 4/5 (zbog nekompatibilnosti sa četkom)
SASTAV: 5/5
OSEĆAJ NA KOŽI: 5/5
UKUPNA OCENA: 4/5


I am satisfied with this facial cleanser and I would like to try out some of their other products especially eye cream Counter Clockwise since I'm always looking for a god eye cream.


What I like about this gel: 
- Packaging,
- Smell,
- Texture,
- Excellent for all skin types,
- Excellently removes impurities. 

What I don't like: 
- Availability,
- Price,
- It is not possible use it in combination with a brush.

Information and scores:

PRICE: 25 €
WHERE TO BUY: Aminogenesis sajt i mail prodaja@aminogenesis.hr
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 2/5
CLEANING: 4/5 (because of incompatibility with face brush)
INGREDIENTS: 5/5
FEELING ON THE SKIN: 5/5
OVERALL SCORE: 4/5

18 коментара:

  1. Ako zelis da ti pjeni onda prije njega moras ocistiti lice nekim drugim gelom i zatim tim, aminogenesis. Onda bas lijepo pjeni :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas cu da probam ali to mi tako cudno zvuci. Kao sampon sto prvo pranje ne peni a drugo da :) a i malo gubi poentu kad se umiva sa dva gela. Ali svakako cu probati sad si me zaintrigirala.

      Избриши
    2. Da da, to je to :D
      Nece da pjeni na necisto lice...
      Probaj i vidjet ces kako ce da zapjeni fino :)

      Избриши
  2. I ja ne volim kada gel za umivanje ne peni, ali to je valjda ako u njemu nema štetnih sulfata (kažu da je TEA Lauryl Sulfate najmanje štetan za kožu). Ipak svi mi sa masnom kožom volimo umivalice koje pene. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta cu tako volim. A jos vise mrzim sampone koji ne pene...to bas ne trpim.

      Избриши
  3. Napokon sam dočekalai tvoje mišljenje. Drago mi je da si zadovoljna, gel se ne pjeni doista ali kod njega je poanta da se ostavi na koži nekoliko minuta kako bi aminokiseline otopile nečistoće. Doduše, ja uvijek skinem šminku nekim drugim sredstvom (micelarna) pa na tako očišćeno lice nanesem pjenu, utljam, ostavim i isperem. Moram priznati da nisam probala nikad sa četkom, probat ću da vidim kako kod mene funkcionira :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i ja skinem prvo sminku micelarnom. Cak i da ovo skida savrsno cudno bih se osecala da ne skinem prvo sminku :D

      Избриши
  4. Prvo Martina pa ti,zelim ga sada jos vise! Bas mi je zanimljiv proizvod,a postarina je bas mala,meki Aleksandar naplati vise.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste sad je bas dobar momenat za kupovinu. Ja kada sam ga kupovala to nije moglo, pa sam morala da radim transfer novca u Hrvatsku a posto se preko 1000 dinara transfer naplacuje jos 1000 dinara bas su me odrali :) Ali srecom zbog Martine sam platila snizeno samu umivalicu, pa me je na kraju izaslo kao puna cena.

      Избриши
  5. Fenomenalna umivalica! Znaš i sama koliko ju volim, nisam ju u recenziji mogla dovoljn nahvaliti. :D
    Moj definitivni HG. Trenutno koristim drugo pakiranje, a prva mi je bočica trajala puna 4 mjeseca što je odlično!

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj čistač me je zaintrigirao još kada je o njemu pisala Martina. Fino da i tebi odgovara.
    Poštarina je stvarno skoro pa smešna :).

    ОдговориИзбриши
  7. imam ali mi se nije svidio tako da cu ga proslijediti prijateljici :) (niki)

    ОдговориИзбриши