уторак, 18. јун 2013.

Vichy Normaderm Hyaluspot



Evo da i ja malo pišem o ovom Vichy proizvodu koji mnogi hvale -Vichy Normaderm Hyaluspot gelu. Ovaj gel dolazi u tubici koja sadrži 15ml proivoda. Namenjen je za ciljano nanošenje na bubuljicu, tako da će ova mala količina da vam traje pristojno dugo. Doziranje je lako zbog malog otvora na vrhu tube.

I've decided to write about Vichy product that many praise - Vichy Normaderm Hyaluspot gel. This gel comes in a tube containing 15ml of product. It is designed specifically for application to a pimple, so this small amount will last quite a long time. Dosage is easy due to the small opening on the top tube.


Čula sam kako je ovaj gel isušio lice devojkama koje su ga nanosile na veću površinu, no kod mene nije izazvao nikakvo isušivanje. Naravno napominjem da imam mešovitu i masnu kožu, pa ju je teško isušiti. Moji utisci o ovom gelu su pomešani. On mi je pomogao sa bubuljicama, ali definitivno ne tako brzo i lako kako su neki o njemu pisali. Manji problemi su se smirivali za oko 2 ili 3 dana, ali neke veće i dublje bubuljice ako izađu, nestajale su mnogo sporije. Nanosila sam ga ili samo uveče ili i uveče i ujutru u zavisnosti koliki problem imam. Možda je bilo potrebno naneti gel u debljem sloju. Mada i sa tim imam jedan problem. Ovaje gel se jako slabo upija, već stoji na koži i formira film koji se osuši, i ako pređete rukom preko njega sastruže se. Zato deblji sloj nikada nisam mogla da održim na licu već ga uvek nekako skinem, a i sama činjenica da se formira taj film mi se ne sviđa.


I heard that the gel dried out the face to girls who applied it on a larger area, but I didn't have this kind of problems. Of course, note that I have mixed and oily skin, so it is difficult to dry it out. My impressions of this gel are mixed. It helped me with pimples, but definitely not as fast and easy as some people say. Minor problems have calmed for about 2 or 3 days, but some of the larger and deeper pimples, if they appeared, disappear more slowly. I applied it before I go to sleep or in the morning and at night depending on the size of the problem. Perhaps it was necessary to apply a thicker layer. I have a problem with this, too. This gel absorbs poorly, it sits on the skin and forms a film that when dry can be scraped off accidentally if you touch your face. Because of this I could never have a thicker layer of this gel for long on my face. Also I really don't like the fact that it forms a film at all.



Mislim da ovaj gel morate da probate jer ga mnogi veoma hvale. Ja se s njim nisam baš našla i na meni ne deluje toliko dobro. Našla sam i dosta bolje stvari od ovoga, koje meni više odgovaraju. I pored svega toga ovaj gel i nije tako jeftin. Može da se kupi u bolje opremljenim apotekama kao i u Lilly-u.

I think that you have to try this gel because many praise it a lot. I didn't find it that effective on me. I also found much better things than this gel, that I prefer now. And besides all this, gel is also not so cheap. It can be purchased in better equipped pharmacies and Lilly.



Šta mi se sviđa kod ovog gela:
- dostupnost,
- pakovanje,
- doziranje,
- prilično brzo sanira manje probleme.

Šta mi se ne sviđa:
- cena,
- sporo sanira veće probleme,
- može da isuši kožu, ako je već suva i osetljiva,
- stvara film na koži koji se kruni.

Infrmacije i ocene:

CENA: oko 1559 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, bolje opremljene apoteke
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Možda

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 3/5
NANOŠENJE: 4/5
UČINKOVITOST: 3/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like about this gel:
- Availability,
- Packaging,
- Dosing,
- Pretty quickly repairs minor problems.

What I do not like:
- Price,
- Slow in repairing serious problems,
- Can dry out the skin, if it is dry and sensitive,
- Creates a film on the skin that crumbles.

Information and scores:

PRICE: around 1559 dinars
WHERE TO BUY: Lilly, better equipped pharmacies
WOULD I BUY IT AGAIN: Maybe

PACKAGING: 5/5
PRICE: 3/5
APPLICATION: 4/5
EFFECTIVENESS: 3/5
OVERALL SCORE: 4/5

15 коментара:

  1. Ja sam se jako razocarala u ovak gel... Moj ti je iskren savet ako imas probleme sa bubuljicama, da probas Neem Guard sapun koji ima u zdravoj hrani. Oko 150 dinara je i meni se lice preporodilo od kako se sa njim umivam. A i ako ti slucajno ne bude odgovarao, nisi puno izgubila :) Uh, bas sam se raspisala... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hm da mogla bih da probam. Ja sam kupila LRP Effaclar Duo kremicu i odlicna mi je. Sve zaobilazim sapune u cvrstom stranju nekako mi muchno da ih koristim. Ali mislim da cu taj da probam. Nemam neki veliki problem sa bubuljicama, samo hormonski po nekad zbog ciklusa.

      Избриши
    2. I ja sam ih zaobilazila ali mi je devojka iz zdrave hrane rekla da probam i od tada ga stalno koristim. Nisam ni ja imala ali zna tako neka hormonska da izadje i danima da me maltretira...sada mi se to ne desava i stvarno sam zadovoljna...

      Избриши
  2. Ni meni nije nešto naročito. Uglavnom dobivam samo sitnije nepravilnosti i ne sanira mi ih ništa brže od drugih proizvoda ovog tipa koji su duplo jeftiniji...i da, isuši mi i kožu okolo ako ga previše nanesem pa i to crvenilu treba još dulje da prođe :(

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam probala i sigurno neću :) Sad mi odbojan posle svih ovih komentara :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma stvarno ima boljih stvari. Sad ga odjednom svi nesto pljuju a pre nego sto sam ga ja kupila svuda su ga samo hvalili!

      Избриши
  4. Bas sam danas gledala ovaj gel u Lilly-u :) Devojka (farmaceut) me je neuspesno nagovarala na kupovinu :) Dobro je da sam odustala :) I bas sad vidim da si imala ne tako dobro iskustvo sa njim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i meni ga je hvalila, mada sam ga ja kupila jer su ga po netu hvalili, ali jbg nije za mene bas.

      Избриши
  5. šteta, ja ga jako volim i zasad mi je najbolji proizvod te vrste koji sam probala. Koje preporuke imaš?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. La Roche-Posay Effaclar Duo kremica mi je ubedjivi favorit trenutno. Pritom kosta isto ko ovaj gel a imas veliki tubu kreme i mozes da mazes ko covek :)

      Избриши
  6. Nissm ranije koristila Vichy, ali polako se okrecem ka njima. Istina, veoma oprezno, jer nisu bas jeftini za isprobavanje, a tesko se dolazi do testera. Nemam bas problem sa bubuljicama, pa mi ovakvi proizvodi nisu neophodni. Sreca po novcanik :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i ja isto. Prema svim apotekarskim markama. Vichy testere, a i od drugih marki, uglavnom daju samo za dnevne i nocne kreme, a ove gde mi jos vise treba tester kao sto je ovaj gel ne daju.

      Избриши
  7. Одговори
    1. E pa eto, sa preparativom se nikad ne zna da li ce da ti odgovara ili ne :)

      Избриши