понедељак, 3. јун 2013.

La Roche-Posay Effaclar Duo



Kao i mnogi borim se sa bubuljicama. Srecna sam sto sada u 25oj nemam više toliko problema sa njima, ali ipak hormoni čine svoje pa barem jednom mesečno manja ili srednja pobuna izbije na mom licu. Često sam čitala da hvale La Roche-Posay Effaclar Duo kremu i nakon što sam pročitala još jedan pozitivan utisak odlučila sam da je kupim. To je bilo prilično nedavno, ali moji utisci su već posle prvog mazanja bili zaista fenomenalni tako da sam je već dovoljno mazala da sam sigurna da je obožavam.


Like many I'm struggling with pimples. I'm happy now at 25 since I don't have that much trouble with them, but hormonal acne appear at least once and cause small or medium rebellion on my face. I have often read  good things about La Roche-Posay Effaclar Duo cream and after I read another positive impression not so long ago, I decided to buy it. It was quite recently, but my impressions, even after the first application, were really awesome, so I think I've had used it enough until now to be sure that I adore it.


Krema dolazi u tubici od 40ml. Otvor tube je uzak tako da je doziranje odlično. Sama tekstura kreme nije previše retka, nekako je gelasto serumasta, tako da nema šanse da iscuri više nego što želite ili da curi dok je tuba zatvorena. Kao što rekoh krema je namenjene uklanjanju nepravilnosti i bubuljica sa lica. Na kutiji piše da treba da se nanosi preko celog lica ujutru i uveče. Ja je ne nanosim uvek tako, već u zavisnosti od toga koliko imam problema na licu u tom trenutku. A kad ih se rešim ne koristim je do sledećeg meseca i sledeće pobune. Krema nije masna i upija se za sekund. Slobodno možete da je mažete i ujutru, a ne samo preko noći.


The cream comes in a 40ml packaging. Tube opening is narrow so that dosing is really easy. The formula is not too rare, it's kind of gelatinous serumy, so there is no chance of squeezing out more than you want or leaking when the tube is closed. As I said this cream is designed for removing imperfections and pimples. The box says it should be applied over the entire face in the morning and in the evening. I didn't always do so, but depending on how much of the problem I have at the moment. And when I get rid of my pimples I don't use it until next month and the following face riots. The cream is not greasy and absorbs in a second. Feel free to apply it in the morning, and not just at night.



Ova krema je, bar u mom slučaju, obrisala pod sa svim drugim kremama koje sam do sad pokušavala. Npr. u mom slučaju čuveni Vichy Normaderm Hyaluspot radi bar jedno 50% gore od LRP kreme (ok on je ipak namenjen za ciljano nanošenje na samu bubuljicu). Kupila sam je i prvi put namazala te večeri. Lice mi je u tom trenutku bilo u jednom od gorih napada bubuljica u poslednje vreme. Ujutru se lice skoro u potpunosti smirilo i skoro sve bubuljice su nestale. Ostale su one najgore još malo. Do večeri se zbog šminke i prljavštine stanje malo pogoršalo, ali već nakon možda 3 ili 4 mazanja sve je nestalo. 

Ali razlog zašto ovoliko volim ovu kremu i zašto sam sigurna da ona radi jesu moja leđa. Po nekad mi se jave sitne bubuljice na ramenima i lopaticama i one nisu toliko hormonski izazvane koliko od valjanja po prljavom podu na treningu svaki dan. Takođe one imaju formu epidemije i uvek kad izađe jedna ako ne pazim dovoljno kreću da se stvaraju nove okolo. E i na njih sam namazala LRP te prve večeri...i ujutru ih nije uopšte bilo! Mazala sam još nekoliko dana i cela regija se skroz smirila. Tako da kad me prljav pod ponovo pokosi imaću odličnu odbranu, a ramena će mi biti čista u toku leta kada nosim majice na bretele, jeeej.:)


This cream, at least in my case, wiped the floor with all the other creams I've ever tried. For example in my case the famous Vichy Normaderm Hyaluspot works some 50% worse than LRP cream (ok it is intended for application directly on the pimple). I bought it and used it for the first time that very evening. My face at that moment had one of the worst pimple attacks  lately. In the morning, my face almost completely calmed down and almost all the pimples were gone. Only the worst ones stayed for a while longer. By evening, the makeup and filth made my face a little worse, but after only maybe 3 or 4 applications it was all gone.

But the reason why I love this cream so much and why I am sure that it is working are my back. Sometimes small pimples appear on my shoulders and shoulder blades, and they are not hormonal, but they are produces because of me rolling on the dirty floor in training every day. Also, they take the form of an epidemic and every time one comes out if you do not take care of it others will appear around it. So I applied LRP  cream on them that first night ... and in the morning they were all gone! I applied it a few more times and the whole region is now completely clear. So when I get beaten down again by the dirty floor, I'll have a great defense, and my shoulders will be clear during the summer when I wear tank top, weeeee. :)


Šta mi se sviđa kod ove kreme:
- dostupnost,
- pakovanje,
- formula,
- doziranje,
- učinkovitost!

Šta mi se ne sviđa:
- cena, mada i nije tako strašna.

Informacije i ocene:

CENA: 1495 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly, DM, bolje opremljene apoteke
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
UČINKOVITOST: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about this cream:
- Availability,
- Packaging,
- Formula
- Dosing,
- Effectiveness!

What I do not like:
- Price, though it's not so bad.

Information and scores:

PRICE: 1495 dinars
WHERE TO BUY: Lilly, DM, better equipped pharmacies
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
EFFECTIVENESS: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

78 коментара:

  1. Gotovo da nema beauty blogerke koja nije pisala o ovoj cuvenoj kremi! Iako nemam mnogo problema sa bubuljicama, osim povremeno hormonskih, definitivno cu morati da je kupim. Jer, uvek se vodim time, da ukoliko je neki proizvod toliko hvaljen (ja nisam naisla nikada na blog gde neko nije odusevljen ovom kremom), onda je definitivno nesto sto mora da se proba. Kupujem je prvom prilikom. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa super jer ce ti trajati sto godina ako vec nemas vecih problema pa ces samo povremeno da mazes. I ja je mazem samo kad dodju problemi, kad mi ne treba ne mazem je za dzabe :)

      Избриши
  2. Volim La Roche Posay, mislim da imaju bas kvalitetne proizvode! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja do sad nisam mnogo od njih kupovala ali definitivno hocu jer sta god da probam bude mi ok :)

      Избриши
  3. Анониман3. јун 2013. 09:02

    Ista situacija kod mene...malo malo, pa preko noci nikne 5-6 bubuljica na licu :( I meni je super ova kremica, ja je kombinujem sa jos nekim preparatima i stvarno ih mnogo brze ukloni :)

    ОдговориИзбриши
  4. I ja obožavam i ne mogu dovoljno nahvaliti ovu kremu!! Kod mene je riješila sitne probleme s zatvorenim komedonima, riješava me problema prištića kada hormoni polude,miteseri su izbljedjeli... Divna mi je! I što je najbolje od svega, ja imam dehidriranu kožu, a ova krema uopće ne isušuje, imam osjećaj kao da je lice baš nahranjeno. I zbilja - niti jedna joj nije ravna!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno! Nadam se da ce i meni malo srediti mitisere. Tek sam krenulada je koristim tako da tek treba da vidim sta ce sve da uradi :)

      Избриши
  5. Na meni je ova krema bila iznimno djelotvorna ali mi je isušila kožu da me sve strah koristitu ju sada više od 3 dana :/.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja koza je masna u T zoni mada sam je mazala i po obrazima i nigde nisam primetila bilo kakvo isusivanje. Mozda ako bi mi koza bila bas suva...

      Избриши
  6. Onda da prepuricim mojim klijentima!!!! Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni je bas pomoglo a i mnogiiiii je hvale, tako da verujem da ce vecini biti dobra.

      Избриши
  7. Evo jos jedne da pohvali ovu kremicu :) ja sam jedno vrijeme redovno koristila uz gel, i fino mi je ocistila lice pa sam prestala i vratile su se, ali protiv toga ne mogu. Sad ponovo koristim i opet mi je umirila lice. Fino i cak vidljivo mi suzi pore, i zagladi kozu i cesto je koristim kao podlogu za sminku, mada najcesce nanosim uvece pred spavanje :)
    Samo nekako mi se cini da teksturom nije bas kao tvoja, moja djeluje tecnije. Po opisu se slaze s onim sto si rekla, gelasto serumasta ali na tvojoj slici mi izgleda kao da je gusta.
    http://4.bp.blogspot.com/_RIe9LnOphyw/TBKdSuVRMyI/AAAAAAAAEaA/UnHGB48uNCM/s1600/100OLYMP29.jpg
    Ukrala sam sliku s neta :D ali evo ovako i moja izgleda ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa sta ja znam, nije ona uopste gusta, ali definitivno nije tecna tako da se odmah razlije po kozi, kao sto deluje na toj slici. Kod mene ipak zarzi svoju formu, mada nije gusta nego cim razmazem odmah upijei nestane. Ko zna sto se razlikuju...

      Избриши
    2. Meni je prva tuba iz HR koju sam dobila bila rijetka kao na slici koju ti je linkala dok su sve tube iz Velike Britanije koje sam narucila bile gusce. Opet je tvoja gusca i od mojih ali mislim da to ne utice ni na sta.

      Избриши
    3. Ma da ko zna kako oni menjaju tu formulu iz serije u seriju. Dokle god da krema radi nije na kraju ni bitno :)

      Избриши
    4. Cula sam da neke LRP Duo imaju benzoil peroksid, navodno one formule iz Amerike pa mozda ima veze i s tim. A mozda je zato i Ivani Anaviglam previse isusilo lice, jer benzoil peroksid bas "podere kozu :)) Moguce da imaju neke razlike. I moja je iz Hrvatske. U BiH ih nemamo :(

      Избриши
  8. Citala sam samo pohvale o ovoj kremici :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ova kremica zvuči kao magija :) Moraću da probam, svi je hvale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa kod mene je skoro kao magija radila. Ali ako imas neke vece probleme ond bi morala malo vremena ipak da joj das :)

      Избриши
  10. Jesam li je dobro opisala ili nisam? :))
    Jest mi drago sto ti odgovara, draze mi je nego hljeba se najesti! :)))
    Nista bolje nego kada netko pronadje idealan proizvod koji funkcionise <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E vala jesi i drago mi je da si me ubedila da je kupim. Olaksala si mi zivot :)))

      Избриши
  11. Hmm, ovo odlično zvuči... Preporučiću drugarici...

    ОдговориИзбриши
  12. Hvajena kremica, ja sam ju isprobala no nije mi se pokazala učinkovitom, draži mi je Effeclar AI. Odlična recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E hvala. Pa da s kozom se nikad ne zna kako ce da reaguje. Zato moramo da isprobavamo i trazimo sta nam je dobro. :)

      Избриши
  13. Dosta sam citala o ovom proizvodu. Stvarno sam stekla pozitivno misljenje. Nemam nekih vecih problema na licu, ali ovo za ramena sto si napisala me je bas kupilo. To je moja muka cesto i sigurno cu odvojiti ovih 1500 dinara.To je cifra koju milion posto bacim u toku meseca na nesto super nebitno, bolje da ulozim u ovo :). Odlicna recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheh hvala. E i ja sam srecna za ta ledja jer nekad ne mogu da ih se resim po mesec dana, a glupave su i malene, izlaze od prljavstine. I sad lepo to odmah kad krene pokosim ovom kremom.

      Избриши
  14. nemam problema sa bubuljicama, a kad poneka i iskoci ja namazem flogocid i on sve fino ukloni :)

    ОдговориИзбриши
  15. Cena uopšte nije prevelika ako je krema tako dobra, pogotovo što se ne maže svakodnevno. Hvala na preporuci :)

    ОдговориИзбриши
  16. Zainteresirala si me pošto dugo bijem bitku s bubuljicama, a probala sam zaista sve i svašta!

    ОдговориИзбриши
  17. Sretna sam jer ne trebam ovakove kremice i slična pomagala. :) Imam lice za poželjeti. Grozno sam umišljena sada, znam. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah ma nis umisljena sta ti je. Kad je istina istina je :))) ja sam srecna sa svojim licem, ne pravi mi neke velike probleme :)

      Избриши
  18. mogla bi probati...meni se na neko vrijeme lice smirilo, ali sad se opet buni...
    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  19. Ja nemam neke velike probleme ali iskoci poneka, isto zbog hormona, moracu probati ovu kremicu..
    Super ti je blog

    ОдговориИзбриши
  20. Ja nikada nisam imala problema sa bubuljicama, i dok su svi u pubertetu imali bubuljica ja ih nisam imala.Medjutim u poslednje vreme su mi iskocile bubuljice sa strane lica, na mestu gde sam stavljala rumenilo. Otisla sam kod dermatologa, zakljucila je da nemam problematicno lice, da su upitanju otvoreni mitiseri i preporucila mi effaclar gel i effaclar duo. Mazem lice od 27.12. a kontrolu imam 27.01. Koliko je potrebno da se maze lice da bi nestalo crvenilo i flekice. ? Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna sto ti se to delio. ILi hormoni ili si na nesto reagovala sto si koristila. Pa sta ja znam crvenilo prodje posle nekog vremena zavisi koliko imas problema i koliko ti odgovara krema. Meni Effaclar duo bas odgovara pa mi te upale crvene prodju za nekoliko dana, ali ako imas flekice i oziljke moras ima dati nekoliko nedelja da se koza obnovi. Bar je kod mene tako. Ali to je stvarno kod svakog drugacije. Ne brini verovatno ce ti sve lako proci.

      Избриши
  21. Pa reakcija na rumenilo, verovatno mi nije odgovaralo, jer tacno gde se stavlja rumenilo tu su mi iskocile te crvene flekice iz kojih iskoce bubuljice nakon nekoliko dana mazanja effaclar duo kreme. Odgovara mojoj kozi krema, samo izgleda treba vise vremena da bi proslo. Vec tri nedelje mazem to, valjda ce ishod biti uspesan. Prosto izbegavam ogledalo, klonula sam duhom, prosto kad pogledam fotografije od pre dva meseca rastuzim se, pozelim da mi preko noci ovo nestane. :( ne stavljam puder vec tri nedelje dokle god mi to ne prodje, i dokle god ne nadjem pravu sminku koja odgovara mom licu. Cekam 27.da cujem sta ce mi reci doktorica. Hvala ti, a naravno javicu kakav je ishod :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi javi bas me zanima sta ce ti reci. Joj bubuljice su traumaticne posebno ako ranije nisi imala. Proci ce sve to, samo na zalost mora da se malo ceka :)

      Избриши
    2. E ovako, isla sam na kontrolu, doktorica mi je rekla da se malo povuklo, ali da je effaclar za mene slab. Nije htela nista jako da mi daje. Preporucila mi je tretman lica, ali ja nista lepo nisam cula za te tretmane lica, uglavnom su se svi zalili posle da im je lice bilo jos gore, odnosno crveno. Rekla mi je kada potrosim kremu effaclar duo da uzmem, skinoren kremu koja valjda uklanja fleke od isusenih bubuljica. Zanima me tvoje misljenje, ja nisam bas za taj tretman, ne znam sta da radim, plasim se da mi ne bude jos gore. hvala :)

      Избриши
    3. Pa ja nisam nikad imala mnogo velikih problema sa bubuljicama pa nisam isla kod kozmeticara na tretmane. Moje je misljenje da t omnogo zavisi i gde odes i kakva ti je koza. Prosto se nikad ne zna kako ce ti koza reagovati. Ali realno ona ti tebi stavlja svasta nesto na lice i mozda te i cedi, tako da je po meni totalno ocekivano da posle toga budes crvena. Tako da kad se ide kod kozmeticara ja mislim da se na rezultate mora pricekati neko vreme. Ali posto ja nemam iskustva sa njima zaista ne znam sta pametno da ti kazem.

      Za skinoren ne znam nista jer nisam koristila, to je vise lek krema, i mroa da ide u konsultaciji sa dermatologom. Cini mi se da je ona jaca svakako od LRP-a. Tj i uklanja akne i flekice. Ali kao i uvek na rezultate cekaj nekoliko nedelja. Evo procitaj ovde ako vec nisi recenziju pa mozes nju i da pitas ako te nesto zanima:
      http://beautystuffbyana.blogspot.com/2012/11/review-skinoren.html

      Избриши
  22. Cula sam puno pozitivnih komentare o ovoj kremi i razmisljam da je kupim, ali prvenstveno imam problema sa prosirenim porama, pa me zanima da li si i ti imala tih problema i jel pomaze u njihovom suzavanju, ako znas..? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ja imam prosirene pore u T zoni koja mi je masna. Onako srednje su prosirene. Sto se njih tice, nije mi nesto pomogla. Pore su zeznuta stvar nista na njih ne utice, a posebno ne na trajnom nivou. Neke kremice stisnu na kratko i one se posle brzo vrate u normalu. Za sad ne znam ni zasta sto zaista pomaze oko toga. A jos manje da sam ja probala. Meni pore izgledaju najbolje posle nekih glinenih maski. Ali kao sto rekoh brzo se to vrati na staro. Ako je kupujes zbog pora nemoj. Ali ako imas i neke nepravilnosti bubuljice i flekice od starih bubuljica onda je kupi :)

      Избриши
    2. Imam zaista svasta, i po koju bubuljicu, sitnih aknica i flekica i lice mi je skroz sareno od svega toga.. sad si me jos vise obradovala! :D Hvala :)

      Избриши
    3. Kul ce ti onda biti krema najverovatnije. Vecini bas odgovara. Jedino s porama nece bas da zasija, ali ionako nista ne pomaze mnogo kod smanjenja pora.

      Избриши
  23. Ja ceo zivot nisam imala problema sa bubuljicama do pre par meseci. Inace imam normalnu kozu lica ali u poslednje vreme, sta god da stavim na nju, iskacu bubuljice, cak i podkozne. Probala sam da resim problem sa Vichy Normaderm kolekcijom. Na pocetku su mi dodatno poiskakale bubuljice, ali posle nekog vremena su malo pocele da se povlace i sve sam kontala da se lice cisti. Medjutim, sada sledi horor, lice mi je toliko isuseno, koza mi se guli, pece, zateze, uglavnom obrazi, nos i brada, celo ne toliko. Da ne pricam na sta licim sa puderom. Obrazi su inace u katastrofalnom stanju, rosavi, crveni, ma uzas..
    Uzela sam na kraju La Roche Posay cicaplast i mogu da kazem da mi se u roku od jednog dana koza umirila, videcemo dalje kako ce biti.
    Ono sto mene zanima, da li mi preporucujete ovu kremu, effaclar, ako i dalje budem mucila muku sa bubuljicama? Posto pise da je za masnu kozu a ja se plasim da mi se opet lice ne isusi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene ona nije uopste isusila, al iznam da osobe koje imaju suvlju kozu mogu da imaju takav problem i sa njom. Bitno je samo po meni da dobro hidriras kozu i dok koristis ovakve stvari protiv bubuljica. Znam da Avene ima bas kremu za kozu isusenu jakim kremama protiv bubuljica. Ja je licno nisam probala, ali cenim da ne moze biti losa, pa bar za uvece, u slucaju da je masna, a preko dana obavezno nadji isto neku laganu hidratantnu kremu u slucaju da ti je bas suva koza. Ako ne onda moze i ovo samo. Imaju i neke o Bioderme koje su za celo lice, pa i hidriraju i smiruju bubuljice.

      Избриши
  24. Анониман6. март 2014. 06:46

    Pozdrav svima, vidim da nema skorasnjih postova o ovoj temi, ali moram da se ubacim, jer mucim muku sa problematicnim licem sklonim bubuljicama i mitiserima,tek od svoje 19god(sad 25ta) u T-zoni,(celo manje-vise, obrazi normalni, ponekad se pojavi po koja, ali nista strasno) i trazeci misljenja po netu o ovakvim vrstama gelova i krema koji su za samo "ciljana"mesta, ova LRP mi nekako zvuci najuspesnija... :) S obzirom da sam probala Vichy-jev hyaluspot, uopste nije pomogao, samo napravi jos vece crvenilo oko bubuljice i ispadne da izgleda jos veca, napravi providan film preko nje, i ako je u debljem sloju, oljusti se( mislim da je neko vec opisivao ovakav postupak :))...I posto vec zadnjih 4-5god, idem u drzavnu ustanovu na komedoekspresiju (jednom mesecno), nikakvo neko specijalno pobljsanje nisam primetila, eventualno smanjenje bubuljica, ali 10dana pred ciklus one se pojave po 6,7 preko noci, da covek prosto poludi...Od pocetka tih tretmana su mi mi dali da koristim nekakvu lutz mixsturu(kao nekakav krec)koji isusuje bubuljicu ali i okolnu kozu, pojavljuje se perutanje koze, crvenilo od svakodnevnog ribanja koze lica jutru sa sapunom i gazom, i to je njihov recept za "uspesno" ukljanjanje...Isla sam i kod drugog dermatologa nista ni on specijano drugacije nije rekao, sem da prestanem sa tom lutz mixturom jer je iz praistorije :) U medjuvremenu sam probala razne gelove, kreme, sapune i opet slab efekat.. Onda pomislih da ce ovo Vichiy-evo cudo pomoci ali nista..tako da mi je ovo sledeca opcija, jer stvarno vise ne znam sta da radim..Dosta mi je isusivanja koze, fleka od bubuljica i ostalih cudesa....
    Oprostite ako sam malo udavila sa pricom i bila vrlooo opsirna..:) ako imate neki savet, slobodno, svaki je dobrodosao! Javljam rezultate!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Javi obavezno! Ja sam imala ist utisak kao i ti o tom Hialyspot-u. A bas mi nista nije radio. LRP je mnogo bolji. Ako ti ni to ne pomogne imas neke varijante od Noreva Exfoliac linije, koje su mojoj sestri npr bile ok. Pa se javi da ti kazem sta tacno, ako LRP ne uspe. Jako bitno kod bubuljica je i da dezinfikujes lice, da se ne bi postojece sirile. Ja za to koristim aktivni kiseonik. Meni ne isusuje lice ni malo, samo malo naprskam po bubuljici. Mada svakako nemoj da zaobilazis ni hidratantne kreme, da ti oziljci brze prodju.

      Избриши
  25. Анониман6. март 2014. 09:16

    Iskreno od krema sam jedno vreme koristila niveu soft, da bi mi dermatolg rekao da mi krema ni ne treba jer mi je koza vec dovoljno masna, tako da kremu ni ne koristim sad :), eventualno gentamicin krem(antibiotik krem) samo na mesto koje je isuseno posle bubuljice, a aktivni kiseonik koristim s vremena na vreme(nekad sam i njega koristila i ujutru i uvece)...vise bih volela kad bi nasla kremu za fleke posle bubuljica...Nadam se sa da ce LRP da pomogne! :) Pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da problem je sto koza i ako je masna moze da bude u isto vreme i dehidrirana, posebno kad se tako isushuje jakim stvarima protiv bubuljica. Pa mora da se balansira :D Srecno sa LRP-om :)

      Избриши
  26. Dali mogu preko efaklar duoa da mazem kada ga koza upije njihovu hidrantnu kremu la roche pasay legere/light

    ОдговориИзбриши
  27. http://ext10.nivea.hr/eucerin_dermopurifyer/prod5.html evo link od te moje kreme bas je super inace mazacu je samo ujutru jer je kao dnevna i ima spf 30 zastitu od sunca..... I jos da dodam obe recenzije za efaklar su ti odlicne

    ОдговориИзбриши
  28. Koju bi mi ti preporucila posto imam akne i fleke od akni a da nije masna da neisusuje kozu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa Effaclar ti je dobar za to. Ne znam koliko ti je izrazen problem sa aknama. Ako su neke jace postojala je jedna krema iz Noreva Exfoliac linije, ali ne secam se bas imena. Moja sestra ju je koristila i bila joj je dobra. Mada ona je bila bas masna i skroz je nocna krema.

      Избриши
  29. Nisu efaklar duo ih kontrolise i izbeljujemi fleke ali mi je koza u gornjem delu lica kada se nasmejem nekako zategnuta ali to posle umivanja (siscenja lica) se desi a kada nanesem efaklar duo i prodje znaci najbolje mi je da uzmem la roche pasay hydreane light. HVALA TI

    ОдговориИзбриши
  30. Ili mozda ova http://prodaja.zelena-apoteka.com/kupi/aquaporin-active-spf-15-uva-hidrantna-krema-s-uv-zastitom-za-sve-364067 jer stvarno neznam meni je najbitnije da nije masna...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da da moze i ta, nisam je probala, ali jesam okoloocnu iz te linije. Dobar je Eucerin :)

      Избриши
  31. Blizu jagodica i nosa me zatese kada se nasmejem ili poperam lice..

    ОдговориИзбриши
  32. E hvala ti puno stvarno si mi bila od velike pomoci samo jos da te pitam jel di se desilo nekad posle bubuljice da ostane kao crveni pecat crvenorozikaste boje imam ga na donjem delu obraza neznam sta da radim i za to mozda da prestanem da mazem efaklar nato mesto

    ОдговориИзбриши
  33. Imam ga vec 2 nedelje mozda i duze i nista se nedesava nece da se povuce stvarno sam jako ocajna..

    ОдговориИзбриши
  34. A nije neka velika bubuljica bila nije se sad bas upalila nista strasno nemogu da verujem mozda bi je efaklar duo sprzio to mesto :/

    ОдговориИзбриши
  35. Sta mislis o ovome http://prodaja.zelena-apoteka.com/kupi/cicaplast-krema-40ml-244682 Pise i da ujedno hidrira

    ОдговориИзбриши
  36. Kako iscrpni i korisni i recenzija i saveti! S tim sto sam ja sada u nedoumici - kupiti ili ne kupiti? Pa reko' bolje da priupitam strucnjaka ;-) Moja koza je mesovita i osetljiva, sa dehidriranim obrazima. Nemam bubuljice, ali zato muku mucim sa upornim i dosadnim mitiserima i komedonima... Zato bih te zamolila za savet - da li mislis da bi mi ova krema odgovarala ili imas neki bolji predlog? Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa hm, ja imam mesovitu kozu u isto imam mitisere tamo gde mi je koza masnija. I iskreno po meni tu nema neke velike pomoci, prosto da se lepo cisti koza, neke maskice da se povremeno to izvuce i tako. Ako nemas bubuljice nema potrebe da kupujes ovu kremu, mada sta ja znam mozda mozes da probas, ali je nanosi samo na taj masniji deo lica. Mene licno nije isusivala, ali ti ipak imas osetljivu kozu kako kazes, pa da ne rizikujes. Ne znam sta koristis inace kao dnevnu i nocnu negu? Ako nemas bubuljice nema po meni potrebe da koristis neke kreme koje isusuju i slicno jer ce ti one samo pojacavati stvaranje sebuma pa samim tim i kolicinu mitisera. Obicne lagane hidratantne kreme za dan.

      Избриши
    2. Hvala ti mnogo odgovoru, znace mi tvoji saveti. Koristila sam svasta - od Avene (preagresivno za mene), do Murada (svi proizvodi za hidrataciju su mi izuzetno prijali). Cim sam presla na preparate koji su blagi i namenjeni nezi i hidriranju, koza je prestala burno da reaguje. Shvatila sam da je manje vise, pa koristim samo neku maminu Eveline ili Eucerin kremu, za zrelu mesovitu kozu, od skoro Afrodita oil control, koja navodno i hidrira i pomaze mesovitoj kozi, a pri kraju mi je Murad gel za osetljivu kozu, za pranje lica, pa sam mislila da probam onu Balea med penu za ciscenje osetljive koze lica, zbog pozitivnih recenzija. Nego, ja, kao i svako nezadovoljno i radoznalo zensko, pokusavam da nadjem nesto sto ce mi jos vise odgovarati, da mi se ne bi brzo punile pore i stvarali mitiseri. I sada tako mozgam o Efeeclar (vise ne, posle tvog odgovora :-)), ili mozda Exfoliac acnomega 100... A onda razmisljah i o maskicama poput Exfoliac deep cleansing mask (tako se nesto zove, sa glinom i beta HA), Guam sumporne maske i Guam gliko maske (dok jos nije doslo leto, da se malo bacim na kiseline). Ali se posle tvog odgovora nesto premisljam... Ima li to poente, da ne dodje slucajno do suprotnog efekta. Mada, kada su pomenute maske u pitanju, ne bi trebalo da mi kiseline zasmetaju (ranije sam isla na tretmane tog tipa, bili su mi ok). Mozda, eventualno, ta sumporna... Tesko mi je da gledam te svoje pore i mitisere (ja sam perfekcionista u dusi), ali ne bih da koristim preagresivne stvari, jer, eto, i sama kazes, doslo bi do suprotnog efekta. Hm, hm... Muke... imas li ti neki predlog?

      Избриши
    3. Pa znas kako, ja te pomenute maske nidam probala pa ne mogu da ti dam konktrtan komentar. Te maske sa kiselinama su ti ok da se s vremena na vreme stave jer su one umesto pilinga. Al naravno nemoj to cesto da rsdis nema potrebe. Ta Exfoliac maska mi zvuci zanimljivo. Imam jedan vrlo jeftin preglog da probas, meni je ta maska odlicno ocistila pore. Mada akocti je osetljovackoza da pazis jer maska ima termo efekat pa zagreva i pecka po malo. To je jedna aldo vandini maska u kesici. Aj sad cu da iskopam link posala sam o njoj.

      Избриши
    4. http://supernovakozmetika.blogspot.com/2014/03/aldo-vandini-maske-za-lice-za-dubinsko.html?m=1

      E mislim na ovu sa termo efektom. Mada i ova druga nije losa.

      Избриши
  37. Hvala na predlogu, maska mi deluje primamljivo. :-) Koristim s vremena na vreme nesto slicno (Balea mrtvo more), pa verujem da bi mi i A. Vandini odgovarala. Pored takvih maskica mnogo volim i one hranljive, umirujuce, npr. Alverde divlja ruza i shea butter. Eto neke preporuke i od mene ;-) Da i ja bar malo doprinesem :-)

    ОдговориИзбриши