петак, 7. јун 2013.

Flormar Long Wearing Lipstick L01


E danas cu da vam pokažem svoj prvi ruž iz Flormarove linije Long Wearing, nijansu L01. Boja je u stvarnosti prilično neutralna, boja mesa koja malo vuče na narandžasto ili neku boju cigle. U principu je samo za nijansu tamnija od moje boje usana i izgleda prilično neutralno i prirodno.
Pakovanje je od debele crne plastike i veoma je čvrso. Već mi je naravno ispadao na pločice kupatila i nije mu ništa bilo. Sadži 4,2g i traje 18 meseci od otvaranja. Formula je fina kremasta i veoma pigmentovana. Kada se namaže izgleda blago sjajno, a posle nekog vremena kada se malo obriše prelazi u potpuno mat. Naravno to može da se postigne i odmah ako se malo utapka papirnom maramicom. Na usnama traje dosta i po 3 ili 4 sata, a što je još bitnije, briše se veoma ravnomerno i ne hvata za suve delove. Ne razliva se. Evo kako izgleda:



Well today I'm going to show you my first lipstick from Flormar Long Wearing lipstick line, shade L01. Color is in reality pretty neutral color of skin that pulls a little to orange or some color of bricks. It's basically just a shade darker than my lip color and looks fairly neutral.
The packaging is made ​​of thick black plastic and is very rigid. Of course it already fell on the bathroom tiles and nothing happened to it. It contains 4.2g and lasts for 18 months after opening. The formula is creamy and very pigmented. When applied it look a bit shiny, but after a while it becomes completely matte. Of course, this can be achieved immediately if the pat your lips with paper napkin after application. On the lips it stays for 3 or 4 hours, and more importantly, is erases very evenly and does not stick to dry parts. It doesn't spread outside the lip line. Here's how it looks:



Osećaj na usnama je prijatan. Mada u početku sam imala osećaj da mi malo isušuje usne. Ako vam se to desi samo stavite malo neke mazalice ispod ili preko. Ja sam se ili navikla na ovo ili je prestao da mi isušuje usne. Ruž ima onaj slatkasti miris, ali kada se namaže miris izvetri. Još samo želim da kažem da iako se ova linija zove Long Wearing, moja omiljena Deluxe Cashmere linija koja ima mat ruževe je podjednako trajna, a neki baš tamni ruževi su i još trajniji.

Šta mi se sviđa:
- cena,
- čvrsto pakovanje,
- izbor boja,
- dobra formula,
- pigmentiranost,
- trajnost,
- ne razliva se,
- ne hvata se za suve delove,
- ujednačeno se briše.

Šta mi se ne sviđa:
- kupuje se samo u Flormar prodavnicama,
- može da malo isušuje usne,
- dizajn pakovanja i nije nešto.

Informacije i ocene:

CENA: 549 dinara
GDE GA NABAVITI: Flormar
BROJ NIJANSI: 31, ali nisam baš sigurna da sve mogu da se kupe kod nas
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
CENA: 5/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 4/5
PREKTIVNA MOĆ: 5/5
FORMULA: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


The feeling on the lips is nice. Although in the beginning I had the feeling that it dried my lips a little. If this is the case just put a little lip balm under or over it. I either got used to it or it really stopped doing that. Lipstick has a sweet smell, but when applied the scent disappears. I also just want to say that although this line is called Long Wearing, my favorite Deluxe Cashmere line that has matte lipstick is just as durable and some really dark shades are even more durable. 

What I like:
- Price,
- Hard packaging
- Choice of colors,
- Good formula,
- Pigmentation,
- Durability,
- Doesn't spread outside lip line,
- Does not cling to dry areas,
- Uniformly erases.

What I don't like:
- Purchased only in Flormar stores,
- Can be a bit drying,
- Packaging design is nothing special.

Information and scores:

PRICE: 549 dinars
WHERE TO BUY: Flormar
NUMBER OF SHADES: 31, but I'm not sure if all of them can be bought in Flormar stores in Serbia,
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
PRICE: 5/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 4/5
COVERAGE: 5/5
FORMULA: 4/5OVERALL SCORE: 4/5

31 коментар:

  1. Divno ti stoji :)
    Nikada nisam koristila nista osim lakova za nokte, od Flormar kozmetike. Hvale je svuda, tako da cu morati i ja nesto jos da probam ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja jako volim njihove senke. Prigmentacija im je super. A volim i neke karmine. Naravno lakovi se podrazumevaju. Probaj probaj :)

      Избриши
  2. Divno ti pristaje, jako mi se sviđa nijansa :)
    Ni meni se ne sviđa što se može naći samo u Flormar prodavaonicama :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i onda ako ne živiš u glavnom gradu skoro da ih nigde nema za kupiti :/

      Избриши
    2. Znam, a kod nas uopće nisu dostupni, što da ti kažem... A zbilja su kvalitetni koliko imam prilike pročitati po blogovima i cure ih baš hvale, a cijene su zbilja pristupačne :D

      Избриши
  3. Sviđa mi se nijansa, ovakve mi nekim čudom stoje :)

    ОдговориИзбриши
  4. Divna nijansa :) Nisam probala njihove ruževe, ali ostalo što sam probala je odlično!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično izgleda! Do sad sam samo njihove lakove koristila...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh, imam i jedno sjenilo koje mi je super! :D

      Избриши
    2. Ja nisam probala ni jedan jaj do sad. A sve hocu, ali generalno nisam neki veliki ljubitelj sjajeva.

      Избриши
  6. Ide mi uz tebe... Ja ludim što kod mene u gradu ne prodaju Flor Mar, a u parfimerijici u Bg-u gde sam stalno kupovala su podigli cene :@

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ako vec kupujes u BGu sto ne kupis u flormar prodavnici. imas po trznim centrima i kod vuka.

      Избриши
  7. Ja nisam probala nijedan Flormarov ruž, iako ih ima ovdje kod mene. Vidim da su recenzije baš dobre, ali sam isto vidjela da radnice pipkaju ruževe koje poslije neko treba da kupi i onda... :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ne pipkaju. Testeri su raspad ali ovi za prodaju nisu nikad bili pipani. Ti otvori i pogledaj da li je nacet.

      Избриши
  8. Sviđaju mi se ovakove nijanse, ali na drugima. Meni ne stoje jer sam previše blijeda. I dalje nemam ništa od Flormara u kolekciji. :(

    ОдговориИзбриши
  9. Krasan je! Mi smo imali Flormar u Kozmo trgovina i tamo sam kupilo jedno prekrasno rumenilo, a kada sam prošli tjedan ponovno išla nije ih bilo. Tko zna što im se dogodilo i da li će ga više biti. Hm. Sve u svemu, krasan ruž i krasno ti stoji. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Valjda ce da se vrate. Mi npr u nasim lilly drogerijama od nedavno imamo flormar lakove pa se sve nadam da ce polako i ostatak da uvedu. Inace mahom samo u flormar radnjam moze sve da se kupi

      Избриши
  10. Lep je.. Meni ova nijansa ne stoji..Brzo mi se suse usne,i vecito su ispucale, a obozavam ruzeve

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozda samo jos uvek treba da nadjes pravu mazalicu za negu usana. Svi hvale onaj Melem. Ja ga licno nisam probala ali ko zna. Ili Eucerin.

      Избриши
  11. Анониман18. јул 2015. 02:08

    Devojke,ima ih u svim gradovima samo treba malo procunjati od parfimerija do prodavnica kucne hemije pa sve do apoeteka i sigurno cete naci.Nisu samo zastupljeni u Bg i nisu samo dame iz Bg privilegovane da ih nabave za sebe.Inace fenomenalna kozmetika po izuzetno pristupacnim cenama.Meni su licno ruzevi i senke pored lakova apsolutni favoriti!!!

    ОдговориИзбриши