четвртак, 20. јун 2013.

China Glaze - Turned Up Turquoise 70345

Pre nekoliko dana sam kupila ovaj China Glaze lak -Turned Up Turquoise. Slobodno mogu da kažem da je ovo jedan od čudnijih lakova koje imam. Sve što sam očekivala od njega ili nisam očekivala ispalo je suprotrno. Naterao me je da se začudim, da ga u trenutku mrzim i da ga na kraju obožavam.
Dakl,e kao i uvek ovaj CG lak sadrži 14ml i košta 387 dinara u Alexandar Cosmetics-u. Kada sam ga kupila igrom slučaja sam o njemu čitala i kod Jelene dan kasnije, pa sam mislila da znam šta da očekujem od laka...pevarila sam se!


A few days ago I got this China Glaze nail polish -Turned Up Turquoise. I can say that this is one of the strangest nail polishes I have. Everything I expected or didn't expect from it, turned up differently. It made me surprised, to the point that I hated it in the beginning and loving it at the end.
So, as always this CG nail polish contains 14ml and costs 387 dinars in Alexandar Cosmetics. When I bought it, I read about it in Jelena's blog a day later, so I kinda thought I knew what to expect from it ... was I ever so wrong!


Kao prvo ovaj lak je najgori lak za fotografisanje ikada. Uvek ispada mnogo plavlji nego što jeste, a zapravo u sebi ima dosta zelene. Takođe ispada i za nijansu svetliji. A sve sam probala. Kod jelene je takođe po meni malo nerealna boja na fotografijama, ali se vidi da je malo zeleniji. Kada sam pročitala njen posto o ovom laku mislila sam da se radi o običnom sjajnom svetlucavom laku, ali to nije slučaj Ovaj lak je potpuno mat, kao da sam ga premazala mat nadlakom. Tako da je ovo moj prvi mat lak. Zaista sam se iznenadila kada sam ga namazala i videla da je mat.


Firstly this is the worst nail polish for photographing ever. It always seem much bluer than it is, when in fact it has a lot of green in it. It also turns out and a bit brighter than it really is. And I've tried everything. In Jelenas post the color is also a little unrealistic in the photos, but you can see it's a little greener. When I read her post about this nail polish I thought that it was an ordinary shiny nail polish, but that's not the case. This lacquer is completely matte, as if I had applied a matte top coat. So this is my first real matte nail polish. I was really surprised when I applied it and saw that it was matte.



Pokušala sam da ga slikam pri različitim uslovima i sa različitim pozadinama da bi bolje dočarala njegovu boju, ali sam i pored toga bila ne baš najuspešnija.
Formula ovog laka je čudna, potrebna su dva sloja i to srednje debljine. Ekstremno se brzo suši tako da nemate vremena da baš mnogo mackate nokat inače ćete napraviti neravnine. Ali pošto je malo gušći nećete se umazati i nanošenje je jako precizno. Lak je skroz suv u bukvano 15ak sekundi od mazanja, tako da je ovo prvi lak koji neću uništiti nakon mazanja! Jeeee! Nakon drugog sloja ćelava mesta su pokrivena i lak izgleda fenomenalno! A pritom je i skroz suv i spremni ste za pokret.


I tried to take pictures in different conditions and with different backgrounds in order to better capture its color, but I still wasn't that successful.
The formula is a bit strange, you need two layers and of medium thickness. Extremely quick-drying so you do not have much time to apply it or you will make small bumps. But since it is a little thicker you won't make a mess and the application is very precise. It is completely dry in literally about 15 seconds from application, so this is the first nail polish that I won't destroy afterwards! Yeah! After the second layer bald spots are covered and it looks fabulous! And it is completely dry very fast and you're ready to go.




Nakon prvog sloja mislila sam - koja glupost! Nakon drugog sloja - koji hit od laka! Mazanje je brzo, a rezultat odličan. Moj omiljeni lak ikada!

After the first layer I thought - what a crap! After the second one - this is a great nail polish! Application is fast and the result is great. My favorite nail polish ever!





 Šta mi se sviđa kod ovog laka:
- boja,
- cena nije loša,
- formula,
- ekstremno brzo sušenje,

Šta mi se ne sviđa:
- dostupnost,
- mora jako brzo da se maže,
- ćelava mesta sa jednim slojem,
- nije fotogeničan.

Inofrmacije i ocene:

CENA: 387 din
GDE IH NABAVITI: Alexandar Cosmetics
BROJ NIJANSI: Mnogo
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
IZGLED NA NOKTIMA: 5/5
FORMULA: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


What I like about this nail polish:
- Color,
- The price is not bad,
- Formula,
- Extremely fast drying.

What I don't like:
- Availability,
- You have to apply it very fast,
- Bald spot with a single layer,
- It's photogenic.

Information and scores:

PRICE: 387 din
WHERE TO BUY: Alexandar Cosmetics
NUMBER OF SHADES: A lot
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
LOOK ON NAILS: 5/5
FORMULA: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

18 коментара:

  1. Imam ga i ja, super je boja, ali nemoguća za uslikat kako triba. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Nije fer, da sam samo jedan dan ranije videla ovaj post, ovaj lak bi definitivno bio deo kolekcije za more :)

    ОдговориИзбриши
  3. neonac, zato je tako stidljiv pred kamerama ;)
    ali bogovski izgleda <3

    ОдговориИзбриши
  4. Ne znam kakav je uživo ali na slikama je fantazija :)

    ОдговориИзбриши
  5. Heheh celava mjesta :D a nijansa je odlicna, nesto sto bih i ja nosila, posebno sad ljeti :)

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan je!!! Mnogo dobro ti stoji ;)

    I mene nervira to brzo susenje kod lakova sa mat finisom :) Ali, nama devojkama nikad ugoditi, nije dobro kad se susi brzo, ne valja ni kad se susu sporo :D Takve smo mi, zene :D :D :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah to da. Mada ok je malo se skoncentrises dok mayes da ne pogresis i onda je super. I odmah je suv i nece da se unakazi.

      Избриши
  7. Imamo isto misljenje za lak :) Prvo isti utisak prilikom nanosenja prvog sloja, pa drugog. A onda sam se iznervirala dok sam ga slikala, jer nema sanse da se uhvati prava boja. Mat je sto ja ne volim, ali tc resava moj problem oko toga. Shimmer se vidi samo posle nanosa tc... Ali i pored svega toga, lak je prelep :)

    giveaway:http://jelenaswonderfulcolors.blogspot.com/2013/06/happy-blogo-birthday-jwc.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su mat lakovi za sada jos uvek bas zanimljivi. Mada retko ih nosim. Videla sam darivanje, prijavicu se. A srecan ti blogorodjendan!

      Избриши
  8. Ajme koja lijepa boja! U zadnje vrijeme sam se tako navukla na lakove, predivno <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E iaj isto, ranije nisam bila toliko luda za njima, i cesto nisam imala lak na noktima, ali u poslednje vreme su uvek nalakirani :)

      Избриши