среда, 5. јун 2013.

Artdeco Camouflage Cream 5


Eto morala sam i ja da kupim Artdeco korektor koji svi hvale. Birala sam sto godina i na kraju se odlucila za nijansu broj 5. Postoji 14 nijansi, no mislim da u Srbiji možda postoji malo manji broj, ali svakako ih ima dosta. Ovaj put sam birala korektor koji će biti najsličniji mojoj realnoj boji kože. Koristim ga za prekrivanje nepravilnosti, kao što su  manje bubuljice ili stari ožiljci od istih. Srećom nemam nekih većih problema na licu. Što se tiče nijanse, ja sam prezadovoljna jer sam tek kada sam ga zapravo nanela prvi put shvatila da je ovo najbolje pogođena nijansa korektora za mene. Nisam ga koristila za podočnjake, jer je gust, ali u jako tankom sloju mogao bi i tako da se koristi, mada su po meni tečni korektori ipak bolji u ovom slučaju.


Well I had to buy Artdeco Camouflage Cream that everyone praises. I was choosing the shade for hundred years and finally decided to buy the shade number 5. There are 14 shades, but I think that in Serbia there may be somewhat fewer. But certainly there are plenty even here. This time I chose a concealer that will be the closest to my real skin color. I use it to cover imperfections such as blemishes or old scars caused by them. Luckily I do not have any major problems on ma face. As for the colour, I'm so happy because when I actually applied it for the first time I realized that this is the perfect shade of concealer for me. I didn't use it under my eyes, because it is thick, but in a very thin layer it could be good for this as well, although I think that liquid concealer is still a better choice in this case.


Korektor dolazi u tipičnoj magnetnoj kutijici sa providnim klizećim poklopcem i sadrži 4,5g proizvoda. Tekstura je kremasta i gusta. Iako sam mislila da će zbog gustine biti bolje nanositi ga prstima, kako bi se korektor malo otopio u dodiru sa kožom, podjednako se lako i lepo nanosi i četkicom. Ja ga zbog toga ipak najčešće nanosim četkicom, kako ne bih umakala prste i prenosila bakterije u pakovanje. Nakon otvaranja može da se koristi 18 meseci.


Concealer comes in a typical magnetic box with clear sliding lid and contains 4.5g of product. The texture is creamy and thick. Although I thought it would be better to apply it with my fingers, because of it density, so the concealer can melt a little in contact with the skin, is is actually equally easy and nice to apply with a brush. I usually apply it with a brush, so I don't dip my fingers in it and transfer bacteria into the packaging. It can be used for 18 months after opening.


Kada ga nanesem na koži stoji jako dugo. Baš je postojan i odlično prekriva. Bolje od svega što sam do sad probala. Na koži ga ne osećam. Naravno retko ga stavljam na neku veću površinu, ali i kad je tako nanosim ga u tankom sloju ili nekoliko slojeva i uopšte ga ne osećam. Ispod dobre podloge držaće i ceo dan. Evo kako izgleda na mojoj ruci (imajući u vidu da su ruke sa unutrašnje strane malo svetlije od lica, možete videti da je ovo baš moja nijansa):


When you apply it on the skin is lasts very long. It's durable and has great coverage. Better than anything I've ever tried. I can't feel it on the skin when I apply it. Of course I rarely apply it on a larger area, but even if I do it's in a very thin layer or a few layers so I don't feel it on me. Under good foundation it can last whole day. Here's how it looks on my hand (bearing in mind that the inner arm is a bit lighter than the faces, you can see that this is exactly my shade):


Potpuno mi je jasno zašto ga svi hvale. Volim kad kupim nešto što je svima super i da se i pored visokih očekivanja ni malo ne razočaram.

Šta mi se sviđa:
- veliki izbor nijansi,
- dostupnost,
- odlično prekrivanje,
- postojanost,
- ne oseća se na koži,
- lako se blenda,
- magnet na kutijici,
- cena.

Šta mi se ne sviđa:
- ovakav tip pakovanja je ipak prilčno nehigijenski.

Informacje i ocene:

CENA: 869 dinara
GDE GA NABAVITI: Jasmin
BROJ NIJANSI: 14 (u Srbiji možda malo manje)
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
POSTOJANOST: 5/5
PREKTIVNA MOĆ: 5/5
UKUPNA OCENA: 5/5


I fully understand why everyone praises it. I love when I buy something that everyone says it's great and despite the high expectations I don't end up disappointed.

What I like:
- Good choice of shades,
- Availability,
- Excellent coverage,
- Durability,
- I don't feel it on the skin,
- Easy to blend,
- Magnet on the box,
- Price.

What I do not like:
- This type of packaging is still a bit unhygienic.

Information and scores:

PRICE: 869 dinars
WHERE TO BUY: Jasmin
NUMBER OF SHADES: 14 (a bit less in Serbia I think)
WOULD I BUY IY AGAIN: Yes

PACKAGING: 4/5
APPLICATION: 5/5
DURABILITY: 5/5
COVERAGE: 5/5
OVERALL SCORE: 5/5

43 коментара:

  1. Bas sam razmisljala koji da kupim... Hvala na detaljnoj recenziji, mislim da ce ovo biti moj izbor :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo probaj malo na licu i izadji ispred. Ili ne moras ako znas za sta ti konkretno treba ...:)

      Избриши
  2. Artdeco ima genijalne kamuflaže i ja sam prezadovoljna njima. Možeš ih stavit i na podočnjake bez problema. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican korektor za nepravilnosti ali ga nemoj stavljati na podocnjake dosta je suv,moze da ti isusi predeo oko ociju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto izgleda da to zavisi od koze. Meni skoro nista do sad nije isusilo kozu oko ociju. U principu mi i ne treba jer nemam neke velike podosnjake. Samo znaju da budu naduveni, ali ne i tamni.

      Избриши
  4. Ovisi kakvo ti je koza okoloocnog podrucja? Ako je suha, radije bih koristila neki fini tecni dok sam ga ja koristila na podocnjacima kada bih ujtru izasla iz nocne smjene. To su one ekstremne situacije kada samo on pomaze jer zamisli ne spavati 24 sata-cio dan i jos noc kada radis. Jok, nece biti podocnjaka, ma kakvi :)) Inace mi je kamuflaza najbolji izbor za pokrivanje nekih flekica, oziljaka i aknica. Super recenzija draga :)) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E potpuno se slazem sa tobom. Oko ociju samo u ekstremnim situacijama :)

      Избриши
  5. Da, zaista ga svi hvale ;)
    Slazem se sa tobom, i ja najvise volim kad kupim nesto sto svi hvale, i iako imam prevelika ocekivanja, jos vise se odusevim ;) E to je ono pravo!!! Drago mi je da si zadovoljna ;)

    ОдговориИзбриши
  6. E pa moram i ja jednom ovo kupiti :) Mada meni korektor treba više za ispod očiju, nego za bubuljice, ali valja i ovo imati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nikad se ne zna hoce li ti zatrebati :P Mada naravno nadam se da nece :)

      Избриши
  7. Odlicna recenzija. Kada god sam otisla da pogledam te korektore, uvek su bili u deficitu sa nijansama, a onda sam shvatila da ipak moram mesati 2 boje da bih dobila odgovarajucu :D

    ОдговориИзбриши
  8. Odlična recenzija i proizvod.
    Međutim, primjetila sam da mi je u zadnje vrijeme izuzetno komedogen :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko zna mozda su se namnozile bakterije unutra. Koliko ga dugo imas? Bas me zanima oce li se meni nesto tako desiti. Za sad nemam nikakvih problema.

      Избриши
  9. Ja jos uvijek trazim nijansu za sebe, za neke imaju tester a za neke ne. Za ovaj jedan sto mi se svidio, nema originala ali opet da mi je da barem tri isprobam pa da se odlucim. Pih... trazim dalje ali ga zelim! Mislim da bi i meni petica odgovarala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako to nemaju testere za sve nijanse...ma strashno.

      Избриши
    2. Mah pokupe prodavacice sebi... trci trci pa nijansa :D imaju skroz svjetle i skroz tamne.. A jedan sam taman nasla da mi se svidja kad ono nemaju uopste originala :( za prodaju vec mjesec dana imaju samo 1,2 i 3 i uvijek mi kazu da ce doc U CETVRTAK :D naravno, nikad nije doslo!

      Избриши
    3. Ahahaha ali u cetvrtak! Presmesno :)

      Избриши
  10. Super recenzija!
    Ja nemam nikakvih problema na licu da bih trebala ovo malo čudo, moj problem su podočnjaci. Skužila sam da mom isušenom okoloočnom području uvijek bolje pomažu tekući korektori nego ovakve kamuflaže (šteta što sam to skužila nakon što sam pokupovala većinu kamuflaža i kremastih korektora, LOL) :D

    ОдговориИзбриши
  11. Puno citam o ovome proizvodu, ali nisam se jos odvazila kupiti. Super recenzija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je dugo trebalo. Sve sam mislila da je skuplji. Ali bas mi je drago da sam ga konacno kupila.

      Избриши
  12. Drago mi je što se nisi pokajala zbog kupovine :)

    ОдговориИзбриши
  13. hmmm odlična recenzija hvala.. mislim da moram probati njihove korektore

    ОдговориИзбриши
  14. imam ga i ja i savrsen mi je, definitivno bih ga kupila jos 100 puta! i ja spremam recenziju za njega uskoro :)

    ОдговориИзбриши
  15. Kod ovog korektora je kljcna stvar pogoditi pravu nijansu, ja sam imala poteskoca ali sam ubola najpriblizniju, imam broj 8. Odlican je proizvod zaista :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste. Osim u slucaju kad ti terba zelini ili tako neki suprotne boje od problema :)

      Избриши
  16. super, nema veće sreće nego nešto donijeti doma i biti sasvim zadovljan :D

    ОдговориИзбриши
  17. Planiram uskoro da ga kupim. Nadam se da će zadovoljiti moja očekivanja. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja se nadam. Pa vecini je super tako da verovatno ce i tebi biti dobar :D

      Избриши
  18. Ja prvi put vidim ovaj korektor kod tebe i nemam pojma kako sam propustila ovo :D U svakom slucaju bas lepo izgleda, moracu da ga pogledam u Jasminu :D <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ju ju ju bas cudno ovo je prepoznat proizvod. Obavezno pogledaj u Jasminu:)

      Избриши