среда, 26. јун 2013.

Afrodita Oil Control - T-zone Mattifying Serum


Konačno sam našla malo vremena da pišem o matirajućem serumu od Afrodite koji sam kupila pre jedno dva meseca. Ja sam ga kupila u Crnoj Gori, no videla sam da ga ima u Lilly-ju i kod nas u Srbiji (kao i krema za lice iz iste linije) i da je cena seruma ista kao i u CG, a to je do 1000 dinara.


I finally found some time to write about mattifying serum from Afrodita that I bought about two months ago. I bought it in Montenegro, but I saw it also here in Serbia in Lilly (as well as the face cream from the same line) and the price of the serum is the same as in Montenegro, which is up to 1000 dinars.


Serum dolazi u kutiji u kojoj se nalazi bočica od 30ml. Ne sadrži paraben i parafin, nije komedogen i ima pH 5,5. Na njemu piše da matira, hidrira i balansira kožu lica. Pakovanje je super i ima odličnu pumpicu, koja istiskuje taman dovoljno proizvoda za jedno nanošenje. 


The serum comes in a box containing a bottle of 30ml. It doesn't contain paraben and paraffin. It isn't comedogenic and has a pH of 5.5. It is suppose to mattify, hydrate and balance the skin. The packaging is great, and the pump squeezes out  just enough product for one application.


Serum ima primetan miris limuna, koji je baš lep, no naravno ubrzno nakon nanošenja miris nestaje. Serum je malo gušće strukture, kao što možete da vidite na slici ispod. Nije uopšte masan i upijase odmah nakon nanošenja. Uopšte ne ostavlja belo po licu već odmah nestaje i upija se čim ga razmažete.


Serum has a noticeable lemon smell, which is very nice, but of course soon after application it disappears. Serum has a little denser structure, as you can see in the picture below. It is not greasy at all and get absorbed immediately after application. It doesn't leave white traces on the face and it's absorbed and disappears as soon as it is applied.


Moji utisci o ovom serumu su pozitivni. On pruža dovoljnu hidrataciju masnoj i mešovitoj koži preko dana i omekšava kožu. Odmah se upija pa ne mora da se čeka pre nanošenja šminke, a kao baza za šminku je super. Primetila sam da zaista matira kožu. Nisam baš dobra u proceni koliko sati više prođe pre nego što mi lice prosija, jer mi je svaki dan zaista drugačiji i to se nikad ne zna, ali sam zaista primetila da mi je lice duže matirano nakon ovog seruma u odnosu na to kada namažem običnu dnevnu kremu. Kada idem na posao ili znam da imam više obaveza u toku dana uglavnom koristim ovaj serum ujutru.


My impressions of this serum are positive. It provides enough hydration during the day for oily and mixed skin and softens the skin. It is immediately absorbed, so no need to wait before applying makeup, and as a makeup base it is great. I noticed that it really mattifies the skin. I'm not that good at saying exactly how many more hours passed before my face started to be shiny, because every day is really different and I never know what is next, but I really noticed that my face is matte longer after this serum compared to when I apply my regular day cream. When I go to work or I know I'll have more stuff to do during the day I mainly use this serum in the morning.


 Šta mi se sviđa:
- dostupnost,
- pakovanje,
- miris,
- odmah se upija,
- lako se nanosi,
- dobro hidrira,
- solidno matira kožu neko vreme.

Šta mi se ne sviđa:
- cena nije baš mala, mada nije ništa strašno.

Informacije i ocene:

CENA: do 1000 dinara
GDE GA NABAVITI: Lilly, DM
DA LI BIH GA PONOVO KUPILA: Da

PAKOVANJE: 5/5
CENA: 4/5
NANOŠENJE: 5/5
HIDRATACIJA: 4/5
MATIRANJE: 4/5
UKUPNA OCENA: 4/5


What I like:
- Availability,
- Packaging,
- Smell,
- Instantly absorbed,
- Easy to apply,
- Hydrates well,
- Nicely mattifies the skin for some time.

What I don't like:
- The price is not very small, but it's not a big deal either.

Information and scores:

PRICE: up to 1000 dinars
WHERE TO BUY: Lilly, DM
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes

PACKAGING: 5/5
PRICE: 4/5
APPLICATION: 5/5
HYDRATION: 4/5
MATTIFICATION: 4/5
OVERALL SCORE: 4/5

28 коментара:

  1. Анониман26. јун 2013. 07:58

    Jeli za suvu ili masnu kozu lica? <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa posto matira namenjen je vise za masnu i mesovitu. Meni posto imam mesovitu dobro hidrira, no ne mogu da garantujem da ce biti dovoljan za suvu. Mada ako imas suvu kozu onda ti sigurno i ne treba nesto za matiranje posto ti se slabo masti lice.

      Избриши
    2. piše za mješovitu i masnu u tekstu.


      iz ove linije sam probala samo masku, no ona me nije oduševila pa isam imala želju dalje probavati. Sad me tvoja recenzija opet mami :)

      Избриши
    3. Hahah ma em se nikad ne zna ni s proizvodima iz jedne linije da li su svi dobri, a jos manje da li ce tvom licu odgovarati. Tako da to je sve macka u dzaku. A reci mi kakva je ta maska? Nisam je neto uocila. Jel neka sa glinom sto izsusuje ili nije?

      Избриши
  2. I meni je odličan, dvaput sam ga kupovala, probala sam i kremu iz te linije, ali ona ne matira ni približno dobro mada mi se više sviđa tekstura. Meni su svi Afrodita proizvodi dobri, ništa me još nije razočaralo:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa da i ja sam ocekivala da je serum jaci pa sam zato njega kupila. Znaci nisam se prevarila :)

      Избриши
  3. Skoro sam gledala ovu kremu u Liliju, ali sam se ipak odlucila za novu Garnier Moisture Match za mesovitu i masnu kozu, definitivno sledeci put uzimam Afroditinu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kakav ti je taj Garnier? Ja hocu to sledece da probam, ali sam zabranila sebi da to kupujem dok ovo sto imam ne potrosim. Ja sam cula da uglavnom hvale sve iz te nove Garnierove linije.

      Избриши
  4. Super zvuči, meni se u ovim letnjim danima prosija T zona tako da mi ovo baš treba.

    ОдговориИзбриши
  5. Ja na žalost nemam dobro iskustvo sa ovim serumom :( ... radio mi je baš prave probleme na licu :(.

    ОдговориИзбриши
  6. Moja sestra ga koristi, ima jako masnu kožu i prilično je zadovoljna

    ОдговориИзбриши
  7. Nemoj molim te da me pogresno shvatis, vjerovatno je slucajna greska jer si uslikala vise proizvoda odjednom, ali sjecas se kad sam ovdje rekla da mi tekstura nije ista kao ona kod effaclar dua koja je kod mene? http://supernovakozmetika.blogspot.com/2013/06/la-roche-posay-effaclar-duo.html
    Mozda si slucajno tamo ubacila da je to slika od effaclara? Vidim da je ista tekstura kreme i ista slika.

    Jos jednom, nemoj pogresno da me shvatis kao da te kritikujem, vjerovatno si se samo zagubila u vise slika proizvoda, ovo je pretpostavljam sad pripadajuca slika ovom serumu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Wow bas si dobro uocila!!! Ja bas znam koje slike su koje, ali mi stoje u jednom folderu i prosto mi je neverovatno kako sam kliknula pogresno kod LRP-a. Svaka ti cast kako si to uocila i zapamtila da je to ta slika. Promenicu kod LRP-a na pravu sliku. Hhaha hvala za informaciju. I ne brini nisam pogresno shvatila i ne mislim da me nesto s losom namerom kritikujes.

      Избриши
    2. Ma znam da je LRP malo tecniji, a onda me zbunilo kako kod tebe onako fino stoji heh :)
      A inace su matirajuce kreme ovako gusce, pa sam pretpostavila da je ovdje ispravna slika a tamo slucajno druga :*

      Избриши
  8. Ja imam onaj drugi serum od Afrodite - za hidrataciju i zbilja je jako dobar :)
    Ovaj nisam probala, ali mi matiranje i ne treba (ali zbilja mnogo dođe, mislim da su pretjerali s cijenom).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da slazem se da bi moglo malo manje da kosta, ipak je drogerijski brend.

      Избриши
  9. Super mi ovo zvuci ;)
    Nikada nisam koristila Afroditine preparate za negu lica. Imam prilicno osetljivo lice, pa stoga ne eksperimentisem preterano :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa mislim da Afroditu generalno hvale kao kvalitetnu i dobru. Nemam iskustva sa osetljivom kozom, ali mislim da su velike sanse da ti Afrodita bude ok.

      Избриши
  10. nisam probala, ali vjerujem kad ti kažeš da je super :D

    ОдговориИзбриши
  11. ja ga imam, ovaj proizvod je teško sranje, ništa ne matira. ja imam masnu kožu, tako da za mene je grozan. ne valja mi niti onaj garnierov oh so matte.....možda je moja koža premasna...ali evo, moja mišljenja su jako loša.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I taj garnier sam cula da hlave. Moguce da onda tebi treba nesto jace. Ja planiram da probam Garnier cim ovo potrosim, posto kazu da je ok.

      Избриши
  12. Nije mi bas potreban serum, jer mi se koza ne masti mnogo. ALi recenzija je odlicna. VOlim Afrodita kolekciju. Koristila sam je tokom 20 godina, ali sad kad sam starija presla sam na nesto drugo, jer mi se koza zasitila njihove formule. ALi da su odlicni, jesu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E to jeste i ja imam nekad proizvode sto mi budu super pa se koza bas navikne i vise onda ne funkcionisu.

      Избриши
  13. baš sam stajala pre neki dan u parfimeriji, zagledala ga i pitala se da li da ga uzmem. sigurno ću ga nekom prilikom isprobati.

    ОдговориИзбриши