среда, 18. јун 2014.

Jutro, sunce i Bioderma



Ovo je post o jednom lepom jutru na keju blizu bazena 25. Maj. Sunce je tek krenulo malo jače da greje, a reka se blago talasala zbog vetra koji je hladio taman toliko da napolju bude jako prijatno. To jutro je upotpunilo druženje sa blogokoleginicama, devojkama iz parfimerije Metropoliten i naravno priča o letu, suncu, UV zaštiti i Bioderminim proizvodima.


This is a post about a beautiful morning by the river near the 25th of May swimming pool. The sun had just started to warm up the air, and the river rippled gently in the wind, which blew just enough so that it was very pleasant outside. The morning was crowned by hanging out with blog colleague, girls from Metropoliten perfumery and of course the story of the summer, the sun, UV protection and Bioderma products.


Bioderma je francuska dermokozmetička kuća koja ima prilično veliki i raznolik asortiman krema sa zaštitnim faktorima, koji pored zaštite imaju i druge bitne karakteristike i u zavisnosti od tipa vaše kože možete odabrati jednu od krema: 
- Photoderm AKN za masnu i problematičnu kožu,
- Photoderm AR za kožu sa crvenilom,
- Photoderm Spot za kožu sklonu pigmentaciji,
- Photoderm Max kremu, fluid ili toniranu kremu za različite potrebe osetljive kože,
- Photoderm Bronze suva ulja za telo koja štite i podstiču stvaranje bronzanog tena, a dobra su za kožu i kosu.

Ove kreme pored visokih UVB filtera sadrže i veoma visoku zaštitu od UVA zraka. Patentirani kompleks Cellular Bioprotection podstiče prirodne mehanizme odbrane od zračenja i štiti ćelijsku DNK.  Kreme sadrže organske UV filtere, ali pored njih i sastojke koji će vašu kožu hidrirati i tretirati.


Bioderma is a French dermo-cosmetic company that has a rather large range of SPF creams, which in addition to protection have other important characteristics, and depending on your skin type, you can choose one of the following creams: 

- Photoderm AKN for oily and problematic skin,
- Photoderm AR for skin with redness,
- Photoderm Spot for skin prone to pigmentation,
- Photoderm Max cream, fluid or tinted moisturizer for the different needs of sensitive skin,
- Photoderm Bronze dry oil for the body that protects and encourages the creation of bronze complexion, good for skin and hair. 

These creams in addition to high UVB filters contain very high protection against UVA rays. Patented Cellular BioProtection Complex stimulates the natural radiation defense mechanisms and protects cell DNA. Creams contains organic UV filters, but also ingredients that will leave your skin hydrated and treated.


Mi smo na kraju druženja, na kom smo mogli da isprobamo sve proizvode koje sam pomenula, još dobili i kremu Photoderm MAX sa SPF 50+, koju ću naravno sa zadovoljstvom isprobati i ispisati utiske. Da li ste vi probali neku od Bioderminih krema sa SPF-om? I naravno uživajte u letu i zaštitite kožu!


At the end of the meeting, at which we were able to test all the products that I mentioned, we got Photoderm MAX Cream with SPF 50+, which I will of course be happy to try and write about. Have you tried any of Bioderma creams with SPF? And of course enjoy the summer and protect your skin!

10 коментара:

  1. Probala sam Photoderm AKN za masnu i problematičnu kožu i prezadovoljna sam... koža mi je dugo mat, a opet ona lep finiš daje. Sve preporuke.. Ne znam koju bi toniranu sa SPF uzela...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E i ja bih nju da probam cini mi se kao nesto bas za mene. MAda trenutno imam nekoliko vec krema sa SPF-om pa ce ta kupovina morati da priceka. Pogledaj moj prethodni post o Vichy BB kremi pa ako ti se ucini da bi ti odgovarala. Jer isto lepo matira i ima srednje prekrivanje. Jedino ako si mnogo svetla nijansa ce biti sporna. Pogledaj slike.

      Избриши
    2. Baš mi je drago da i čitateljica iznad voli Photoderm AKN kremu jer razmatram kupovinu a potvrde kako je krema dobra samo dolaze sa svih strana :D

      Inače, divan event!

      Избриши
    3. Ja sam samo probala na ruci i bas ima lepu teksturu a volela bih da je probam :)

      Избриши
  2. Cao svideo mi se blog o SEBIUM BIODERMA ZASTITNIM KREMAMA OD SUNCA a najvise sto su za problematicnu kozu pa sam hteo da te pitam za savet preporku koju od njihove kolekcije bi mi preporucila PROTIV SUNCA POSTO IMAM FLEKE OD BUBULJICA KOJE MI SE POLAKO IZBELJUJU EFAKLAR DUO+ MI IH IZBELJUJE POLAKO... PA NEBI DA MI SE POGORSAJU KAD BUDEM IZLOZEN SUNCU PA AKO IMA NEKA ZA TE FLEKE KAD SAM NA SUNCU HVALA TI UNAPRED SVE NAJBOLJE ;) ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa pazi ova photoderm spot je bas za to da spreci dodatno stvaranje melanina i tamnjenje flekica,pa bi trebalo da ti to bude dobro u tvom slucaju.

      Избриши
  3. E hvala ti definitifno cu to da kupim... Samo jos ovo da te pitam pre mozda oko nedelju dana sam kupio sibium bioderma gel za ciscenje lica pa me od njega zatese pomalko koza pa sam nasao ovo na internetu od la roche paseya sta mislis dali bi mi odgovaralo posto mi je koza suva i zategnuta pomalo evo linka pa proceni vidim da se razumes u t stvari :) ;) http://www.laroche-posay.rs/products-treatments/Lipikar/LIPIKAR-Syndet-p2530.aspx e sad ima i ovaj surgars http://www.laroche-posay.rs/products-treatments/Lipikar/LIPIKAR-Surgras-p2533.aspx nezam u cemu je razlika u ova dva pa mi ti pomozi koji mi bi najbolje odgovarao za suvu kozu mislim donekle je i normalna ali zna da zateze. HVALA PUNO!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa vidis nasao si dobra dva gela. Ja ih nisam licno koristila jer moja koza nije suva. Ali da, ti imas suvu kozu koja zateze i trebada koristis blage gelove koji te nece dodatno isusiti. Iskreno ova dva gela mi se cine vrlo slicna po svemu cak i sastavu i neces pogresiti koji god da kupis. Recimo da je na osnovu onoga sto su oni sami napisali o ovim gelovima mozda bolji LIPIKAR Surgras jer on i obnavlja lipide u kozi pa radi i na popravljanju te suvoce. Mada po sastavu je jako slican i ovaj drugi gel pa verujem da su im i efekti skoro identicni.

      Избриши
  4. Vazi stvarno si mi od velike pomoci...Uzecu onda ovaj lipikar surgars posto dodatno obnavlja... Sta mislis da li mi i dobro dosla neka lagana hidranta krema malo sam trasio na internetu pa sam nasao neku od eucerina za osetljivu kozu http://www.eucerin.com.hr/empfindliche_gesichtshaut/aquaporin_active_light.asp ne bi ipak da bude neka masna da mi nezapusi pore i to.... Pa bih te patao za misljenje o njoj. Pozdrav i hvala opet punoooo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nece te ona zapusavati. Dobra je to krema i lagana je. Bilo bi lepo da kupis neku hidratantnu. Dobra ti je i vichy aqualia thermal bas je jakooo lagana a hidrira. Ovu eucerin nisam probala. Probala s okoloocnu iz te linije i bila je super. Verovatmo je dobra o ta za lice.

      Избриши